4 Şubat 2011 Cuma

All-Star'a 1-2 All-Star'a 1-2 !!!


NBA'de de '' devrecilik '' kol gezer olmuş arkadaş. Şu resimde gördüğünüz basketbol mucizesi all-star beşine yerleşti diye yer yerinden oynuyor.

Evet , bir çaylağın all-star seçilmesi Duncan , Shaq olmasına ya da Yao gibi '' torpilli '' olmasına bakar. Çin'li olmayan Griffin'in yeni bir Shaq , Duncan etkisi yaratamayacağından şüphesi olan mı var ?

Sonuna kadar hakettiği bir şeydi. Bu çocuğu ilk maçında dahi izlediğimde '' All-star '' demiştim. O olmasında kim olsun Allahaşkına ? 23 sayı 13 ribaund ortalamayla oynuyor ve bunu çok şut kullanarak egoist bir tavırla yapmıyor. Yapması gerekeni yaparak üretiyor bu rakamları. %52'yle şut atıyor , 12 üçlük denemesinde 6 isabet buldu ve 3.6 assist yapıyor. Buna rağmen 0.58 blok ortalaması ve %61'le serbest atış atıyor olması hala eksikleri olduğunu gösteriyor.Olsun , hangimiz mükemmeliz ki ? Üstelik eksikleri var dediğimiz bir adama göre sahada inanılmaz şeyler yapıyor , ve tüm bunlara muazzam bir görsellik sosu ekliyor. Açıkçası yeni nesil oyuncular arasında izlemekten bu kadar keyif aldığım bir oyuncuya rastlamayı uzun zaman olmuştu.

Evet , şu satıra kadar yazdıklarım , '' Yao'nun yerine kim ilk beşe seçildi ya ? '' sorusuna cevap olmuştur sanırım. Rockets'in kontratı için esneklik kullandığı Yao all-star'ı tribünlerden ve hatta belki de evinden izleyecek ve onun yerine Griffin sahada olacak.

Öte yandan All-Star'ın Batı takımını Spurs mucizesinin mimarı Gregg Popovich , Doğu takımını ise Celtics koçu Doc Rivers yapacak. İlk beşler dışında yedekler de şu şekilde olacak :


Batı :
Tim Duncan
Pau Gasol
Rusell Westbrook
Blake Griffin
Manu Ginobili
Dirk Nowitzki
Deron Williams

Doğu :
Ray Allen
Paul Pierce
Rajon Rondo
Kevin Garnett
Chris Bosh
Joe Johnson
Al Horford


Vay be , tam 4 Celtics'li var. Haketmiyorlar mı , tartışılır. Griffin Griffin deyip duruyoruz ancak bu ligde '88 doğumlu Kevin Love gibi bir mucize var. Eğer sadece bu sezonu baz alıyorsak bence Gasol'den de iyi Duncan'dan da. En azından Duncan'ın yerini alabileceğini her türlü desteklerim. Umarım Stern Yao Ming'in yerine onu seçer. Kulislerde Nash ismi var. O da kesinlikle hakediyor , en azından Williams'ın olduğu bir kadroda Nash ismi işten bile değil. Ancak Love'a yazık oluyor , demeden edemeyeceğim. Aldridge seçimine katılmıyorum , o kadar sakat ve eksiğin olduğu bir takımda o kadar sorumluluk alıp o rakamları yapması gerekiyordu zaten. Çok da ekstra bir şey yapmadı yani. Andre Miller '' Griffin'i nasıl seçerler bee '' diye kıyametleri koparadursun , bence Griffin olmasa dahi Aldridge'e sıra gelmezdi. Umut fakirin ekmeği. Bunlar dışında diğer seçimlere pek de takılmadım , Westbrook içinse çok mutlu olduğumu belirtmeliyim. Bu çocuğun hayatı film olur böyle giderse , demedi demeyin. Bu ayki NBA Türkiye'de kendisiyle ilgili yazıyı da kaçırmayın derim.

Doğu'ya bakarsak Celt'ler dışında göze batan isim olarak Horford tartışılır gibi. Ona alternatif çok isim var , mevzu Hawks'sa şayet Joe Johnson derim.

Neyse , eyyorlamam bu kadar. Değiştiremeyeceğimiz şeyler için babanemin tabiriyle '' lafı çokaltmanın '' pek de manası yok. Arkamıza yaslanıp keyfini çıkaracağız artık.

Hiç yorum yok: