26 Şubat 2011 Cumartesi

John Kuester'dü




Bir önceki postta Pistons'taki isyandan söz etmiştim. Bunun hemen peşisıra Kuester Sixers maçı öncesi duruma ilişkin kalan sağlar bizimdir ayarında bir açıklama yaptı. Durumu '' O zaman biz de var olanlarla ilgileniriz '' diyerek geçiştiren teknik adam idmana gelmeyen 6 oyuncuyu bench'e mahkum etti ve hiç süre vermedi. Pistons Sixers maçını yalnızca 6 kişilik bir rotasyonla sürdürdü ve haliyle ağır bir mağlubiyet aldılar play-off kovalayan Sixers'dan.

Videoda ise , Kuester'in ikinci çeyreğin sonlarına doğru oyundan ihraç ediliği anı görüyorsunuz. Benchte bulunan Pistonlar da Kuester soyunma odasına doğru giderken kıkır kıkır gülmekteler. NBA'de uzun zamandır böylesine ayyuka çıkan topyekün bir takım içi sürtüşme görmemiştim.

Hamilton mevzusu ise hala muamma. Takımda da yönetimde de iş yok ancak bana sorarsanız temel problem Kuester'in ta kendisi. En azından Hamilton mevzusunda ne yapmaya çalıştığını aradan geçip gitmekte olan koskoca bir sezona rağmen hala anlayabilen yok. Hamilton'un '' Hazırım , sağlıklıyım , kimseyle hiç bir problemim yok , parkeye çıkıp işimi en iyi şekilde yapmak istiyorum ama bana niye böyle davranıyorlar anlayamıyorum '' dediği demeçler hala kulaklarımda çınlıyor.

Pistons yönetiminin duruma el koyarak faturayı birilerine keseceği aşikar. Artık kelimenin tam anlamıyla bıçak kemiğe dayanmış durumda. Takas mevsimi de sona erdiğine göre , bu fatura yüksek ihtimal Kuester'a kesilecek.

Pistons adına en çok üzüldüğüm şey ise , arka alan oyuncularının her birinin başka bir takımda önemli sorumluluklar alıp daha iyi kariyer ortalamalarına ulaşabilecek , bireysel performansıyla idealleri olan takımlara faydalı olabilecek isimler olmaları. Örneğin Tayshaun Prince , Mavericks'in savunma derinliği ihtiyacına cuk oturabilirdi. Villenueva bugün eski takımı Bucks'ta parlak günler geçirebilirdi , Gordon'un herhangi bir takıma Nick Young'ın Wizards'a yaptığı katkıyı yapabilmesi adına hiç bir eksiği yok , Hamilton yılan hikayesine dönen takasla Nets'e gitse 20 civarı sayı ortalaması yakalayabilecek düzeyde hala ...

Neyse , umarım trajikomiğe varan bu trajedi daha fazla uzamaz.

Hiç yorum yok: