20 Kasım 2010 Cumartesi

NBA'de gecenin tahminleri - 20 Kasım


Son iki maçta deplasmanda Sacramento ve Golden State'i deviren Knicks'in , Kaman-Davis ikilisinden yoksun Clippers'a takılmadan yoluna devam edeceğini düşünüyorum. 1.5'luk handikap da cabası.

Knicks +1.5

Deplasman takımlarına - hcp almayı pek tutmam. Bugün de batıda zaman zaman sürprizler yapabilen Grizzlies'in kötü gidişatı durdurmak adına ligin en güçlü takımına karşı motivasyon sağlayabileceğini düşünüyorum. Kaldı ki bugün cumartesi olduğu için ve rakip Big Three'li şampiyonluk adayı Heat olduğu için salon hiç olmadığı kadar dolu olabilir ve bu da Grizzlies'in motivasyonunu olumlu yönde etkiler. Böylesine çöküşteki her takım cumartesi gecesi sahasında Heat gibi bir takımı yenip silkelenmeyi ister.

Heat cephesinde süperstar Wade dün gece grip sebebiyle 36 dakika sahada kalmasına rağmen oldukça etkisizdi ve 13'te 4 isabetle 11 sayı üretebildi. Bugünkü maçta oynayıp oynamayacağı kesin değil ancak ortada sağlıklı bir Wade olmadığı kesin gibi. Grizzlies handikap bu şartlarda değerlidir diye düşünüyorum.


Ayrıca şayet Wade oynar ve yine böyle etkisiz kalırsa bire bir kıyasta Randolph'un gerisinde kalabilir. Randolph'un ribaundlarda üstünlük sağlayacağı aşikar zaten.

Bunun haricinde yükselişe geçen Bosh da Bron'la beraber yükü çekecektir. 35 sayılık performansın hemen ardındaki maçta 22-14 yapan Bosh'un bu gece de 25.5 baremini aşabileceğini düşünüyorum. Hele ki Wade yoksa 16-10 yapması işten bile değil. Kaldı ki Grizzlies karşısında Bosh'un son 7 maçtaki sayı ortalaması 25.4 zaten.

Grizzlies +6.5
Zach Randolph +2 sayı + ribaund vs. Wade
Chris Bosh over 25.5 sayı + ribaund

NBA'de bu sezon 18W 11L


Herkese keyifli bir NBA gecesi & Bol Şans

Hiç yorum yok: