15 Kasım 2010 Pazartesi

NBA''de gecenin tahminleri - 15 Kasım



Wolves bu sezon gelecek adına iyi sinyaller veriyor. Geçtiğimiz yıla nispeten mesafe kat etmiş durumdalar. Bunda Beasley , Johnson gibi takviyeler ve gelişimleri devam eden Love gibi isimlerin etkisi büyük. Bobcats ise geçtiğimiz yıla nazaran daha kötü bir sezon geçiriyor. Oyun kurucu mevkiindeki Felton kaybı onlara özellikle savunmada zaaf yaşatıyor. Son Jazz maçı için de aynı şeye değinmiştim ve maçın son basketini de o gün vurgu yaptığımız isim Deron Williams atarak 1.86 orandan Jazz galibiyetini getirdi. Jackson'un takas edilme senaryolarıyla birlikte arka alandan da istediği motivasyonu ve verimi alamıyor Bobcats. Savunmaları istikrarlı sayılır ama tıpkı geçen sezon gibi 2-3 ay içerisinde tam olarak oturtabiliyorlar çarkları yerine. Geçen sezon lige başladıkları ilk Ekim ayında ortalama 105 sayı yiyen Bobcats Ocak geldiğinde bunu istikrarlı bir düşüşle 80'lere çekmeyi başarmıştı. Bu sezon da play-off'un son sırası için aynı istikrarı kovalayacaklar ama bu defa işleri daha zor.

Fazla da teknik detaya girmek istemiyorum. Lakers'a kan kusturan , son 3 maçından 2 galibiyet çıkaran Wolves için bu maç hedef maç konumunda. Yani mesele 9-10 fark yeme değil kazanıp kaybetme meselesi onlar için. Açıkçası son Kings maçından 5.40 orandan ML almadığım için pişman olmuştum , bu gece ufak miktarla 5.00'lık oran değerlendirilebilir. Evinde henüz maç kazanamayan Bobcats favori olabilir ama bence arada 9 handikaplık bir fark yok , Wolves'ın kazanması büyük bir sürpriz olmayacağı gibi handikapta kalması da kanımca oldukça olası görünüyor. Dediğim gibi bu hedef maç ve kötü durumdaki Bobcats'e yenilseler de direneceklerdir. Handikap 5-6 dolaylarında olmalıydı diye düşünüyorum.


Minnesota Timberwolves +9


Stuckey son 3 maçın hepsine 17'şer sayı üretti. Takımın patlayıcı guard'ı konumunda ve bu mevkiyi Gordon , Hamilton gibi isimlere kaptırmamak adına oldukça istikrarlı bir grafik çiziyor. İçeriye yaptığı ani drive'larla bol bol basket ve faül imkanı bulduğu gibi ikili oyunlarda da kolaylıkla assist'e gidebiliyor. Sezon ortalamalarının üzerine çıkmasını düşündüğüm tempolu geçmeye aday bu maçta da sayıyla dahi over yapabileceğini düşünüyorum. Son Warriors maçında 21 sayı 9 assist yapmıştı. Baremi geçememesi sürpriz olur diye düşünüyorum.


Rodney Stuckey sayı + assist 22.5 üstü


Ayrıca Hornets'in 4'lü handikabı bu maç için fikir arayan arkadaşlar için uygun gibi. Paul'un Kidd'e üstünlük sağlayacağı 9.5'luk handikaptan belli oluyor. Okafor Dirk'ü biraz yavaşlatabilir , West , Ariza gibi isimler de ekstra katkı yapabilirlerse Hornets namağlupluğunu sürdürebilir. 4 handikap diğerine nazaran daha kıymetli.

Hidayet'in de yine sadece sayıyla over yapması mümkün. Denver - Phoenix maçlarının temposu ortada , barem de 220 dolaylarında. Hidayet ceza şutlarını kesebilirse ortalama bir yüzdeyle 10+ sayı 5+ ribaund üretebilir.

Herkese keyifli bir NBA gecesi , bol şans ve iyi bayramlar diliyorum.

Hiç yorum yok: