11 Kasım 2010 Perşembe

NBA'de gecenin tahminleri - 11 Kasım



Boston Celtics @ Miami Heat


NBA'de her takım , her sezon play-off'lar haricinde tam 82 tane maç oynar bildiğiniz üzere. Bunun nasıl bir fikstür karmaşası olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur. Fikstürler açıklandığında basketbol yayını yapan yazılı ve görsel medya organları bir liste çıkarırlar '' Kesinlikle kaçırılmaması gereken maçlar '' diye. Bu ayki NBA Türkiye sayısını okuyanlar da üstad Yiğiter ULUĞ'un kaleminden biz Türkler için kaçmaz nitelikteki maçları okuyabilirsiniz.


Bu tip maçlar , iki oyuncuyu karşı karşıya getiren bire bir düellolar olmadıkları sürece ,yani erken final niteliğinde iki büyük takımın maçı olduğu sürece , bilin ki bu size + 1 galibiyet getirmekten ibaret bir maç değildir. Vitrin maçıdır. İleride karşılaşabileceğiniz , bir sezonluk emeğinizi bir anda çöp edebilecek türde bir kapışmanın ön simülasyonudur. Oynamak , ve kazanmak isteyeceğiniz , performansınızı en üst seviyede kullanmanız gereken bir maçtır.


Bu yıl Heat - Celtics ikilisi kaç defa karşılaşacaklar bilmiyorum , ancak bu karşılaşma işte tam yukarıda bahsettiğim kalıba uygun nitelikte.


Celtics 8 maçın 6'sını kazanırken , kalan 2 maçta Cavs'e ve Mavs'e kaybettiler. Birine 8 , diğerine 2 sayıyla.


Heat ise yoluna 5-3'le devam ediyor.


Celtics'te değişen pek bir şey yok , yaşlanmış kadro şarjördeki son kurşunlarından birini harcıyor bu sene. Yine aynı mantalite , biraz rötuşlanmış bir kadroyla aynı çapta yeni sezona devam ediyorlar ve hala şampiyonluğun en büyük adaylarından biri durumundalar.


Heat ise yepyeni bir kadroyu oturtup big three'siyle Celtics'in big three'sini geçmeyi ve en azından doğu konferansı şampiyonu olmayı hedefliyor.


İlk maçlar itibarıyle edindiğimiz bir çok izlenim var , lakin en kritiği şu . Bu Heat'ten şampiyon falan olmaz. En azından şu ana kadar öyle bir izlenim vermediler.


Bunun bir çok sebebi var tabi. Nihayetinde yepyeni bir takım , 3 süperstar. Bunların bir arada uyum içerisnde oynamaları ve bu isimlere entegre olacak diğer oyuncuların rotasyonda doğru şekilde yerleşmeleri zaman alacak. Piyasada büyük bir yanılgı var , herkes bu üç adamın sihirli değnek değmişcesine bir anda uyum içerisinde oynayıp ligi domine etmesini bekliyor ! Bence Heat'in üzerindeki bu beklenti , onlara büyük haksızlık ...


Bu beklentiyle Heat'i izleyenler de , Nets karşısında bile ilk yarıda zorlandığını görüp '' Bunlardan şampiyon falan olmaz '' diyorlar. Şu an için haklılar , ileriki dönemlerde durumun ne olacağını zaman gösterecek.


İşin özeti şu ki Celtics daha hazır olan taraf. Bugün play-off olsa doğu finalini zorlarlar ve hatta gidebilirler. Bu büyük kapışmada onları daha şanslı görüyorum. Ki aynı sahada geçen haftalarda oynanan maçı da Celtics 88-80 kazanmıştı.


Shaq bugün dönecek. Delonte West , Kendrick Perkins , Avery Bradley ve Jermaine O'Neal sahada olamayacak isimler.


Heat cephesinde tek eksik Mike Miller.


Kafa kafaya gördüğüm bu maçta Celtics'in galibiyet imkanı olduğunu düşünüyorum. Heat'in havaya girmesine izin vermezlerse maçı son periyoda kadar taşıyıp kazanabilirler. Heat dün geceden yorgun ve moralsiz , Jazz'e son çeyrekte çok kötü bir şekilde kaybettiler bildiğiniz üzere.
İki takım da peşpeşe ikinci mağlubiyetini almamak için savaşacak. Bu da önemli bir detay.


Pick : Boston Celtics +6.5


Los Angeles Lakers @ Denver Nuggets


Lakers , 9-0'la başladığı sezonu three peat'le , yani peşpeşe üçüncü şampiyonlukla bitirme amacında. Her şey muhteşem gidiyor ve bana sorarsanız geçtiğimiz iki sezondakinden dahi daha iyi durumdalar. Bynum döndüğünde neler olacak düşünmek bile heyecan veriyor. Yaz döneminde yaptıkları '' cuk oturur '' nitelikte hamlelerin meyvesini yiyorlar ve bana sorarsanız 65 galibiyet almaları için hiç bir eksikleri yok. Phil Jackson'un ekibi , triangle offense'in üstadına basketbola veda edeceği bu son sezonunda Bulls yıllarındaki 70 küsür galibiyeti anımsatmak adına herşeyi yapıyor.


Nuggets ise geçtiğimiz sezonlarda batının zirvesine oynarken , şu an itibarıyle uzunlarından yoksun bir biçimde Melo-Billups-Afflalo üçlüsüyle lige tutunmaya çalışıyor. Bu sezon takımda bir takım değişiklikler olabilir , mesela kontratı biten K-Mart'ı Melo'yu takımda kalmak için ikna edebilecekleri bir yıldızı almak için takas edebilirler. Gerçek olan şu ki şu anki manzarayla Hornets'e ya da Thunder'a elenmeleri işten bile değil. Son Pacers maçı kelimenin tam anlamıyla berbattı. Rakiplerinin üçüncü çeyrekte kullandığı 21 şutun 20'sinde isabet bularak ( kaçan şut da 1.9 saniye kala atılan üç sayı denemesiydi ... ) 54 sayı atmasına engel olamayacak kadar aciz durumdaydılar. Yahu af buyurun da , ulan faül yapar gene attırmazsın , 20/21 isabetle 54 sayı yemek nedir yahu ?! Pacers gibi bir takımdan üstelik.


Bu gece Lakers'a karşı Allah yardımcıları olsun diyorum. En büyük koz konumundaki Melo'yu Artest'in savunacağı düşünülürse , Nuggets'ın işi yaş gerçekten. Çember altında Nene'nin Odom & Gasol ( ki harika oynuyor bu sezon ) ikilisiyle baş etmesi faül problemi doğurabilir ve bu alanda K-Mart & Andersen ikilisinden yoksun Nuggets iyiden iyiye zorlanabilir.


Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. Lakers'ın 9-0 gibi bir seriyi şu haldeki Nuggets'a kaptıracağını düşünmüyorum. Muhtemelen 10-0 olur o seri bu gece.


Pick : Los Angeles Lakers ML

NBA'de bu sezon 9W 8L

Not : Bundan sonra tahminlerimde stake yok arkadaşlar. Bir pick verdiysem , bilin ki güvenim tamdır. Tam güvenemediğim maçları pick olarak vermektense , fikir edinmek isteyen arkadaşlar için ufak yorumlar halinde geçeceğim. Herkese keyifli bir NBA gecesi ve bol şans dilerim.


Hiç yorum yok: