13 Kasım 2010 Cumartesi

NBA'de gecenin tahminleri ( 13 Kasım )





Yorumları çok uzun tutmamaya gayret edeceğim. Keza vaktim az olacak.


Bu gece Jazz'in galibiyet serisini sürdüreceğini düşünüyorum. Heat , Hawks , Magic gibi güçlü rakipleri devirdikten sonra sezon başından beri aradıkları o ritmi ve özgüveni edindiler. Jefferson , Millsapp , Kirilenko , Williams gibi isimlerden herhangi biri sezon başında insiyatif alarak ortaya çıkamamış ve Jazz bunun sıkıntısını yaşamıştı ancak Williams'ın son iki maçtır gösterdiği performansa ve Jazz'in galibiyetlerine bakılırsa beklenen lider yumruğu masaya koymuş gibi. Williams bu gece PG mevkiinde ligin en zayıf halkalarından biri hüviyetindeki Bobcats'e karşı da performansını sürdürebilir. D.J Augustin ve Shaun Livingston gibi isimlerle eşleştiği düşünülürse Williams için pek de zor bir gece olmayacak gibi. Kirilenko'nun son maçta 14 sayı 12 ribaund üretmesi , Millsapp'in kariyerinin baharı niteliğinde bir süreç geçiriyor olması , Jefferson'un günden güne takıma adapte olması derken Jazz nihayet kimliğini buldu.


Bu tip süreçler bir seridir ve Jazz de böyle bir ritm yakalamış durumda. Bobcats'e kaybetmeyeceklerini düşünüyorum.


Pick : Jazz ML


Düşük oranlı da olsa tavsiye edebileceğim bir maç. Magic peşpeşe mağlubiyetlerle şaşırttı ve bu şok durumundan bir an önce ayılma peşinde. Dün gece Raptors'a kaybettiler ki bu herhalde hiçbirimizin aklına gelecek bir şey değildi. Deplasmanda olmaları dışında hiç bir dezavantaj yok , Magic neredeyse her hücumda Howard'a top indiriyor. Nets'in bu alanda ne kadar zayıf olduğu düşünülürse hücumda herhangi bir kriz yaşayacaklarını düşünmüyorum. Entegre isimler de Howard'a yardımcı olurlarsa Nets savunmada çaresiz kalabilir. Ayrıca Magic'in de son 2 maç öncesine kadar ligin en iyi savunma performansı gösteren takımlarından biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu gece kendileri gibi oynamaları , handikaplı galibiyet için yeterli.


İlk çeyreğe de yine Howard'a top indirerek başlarlarsa önde kapatmamaları için hiç bir sebep yok. Keza Nets'in sınırlı uzunları maç boyunca onunla baş edebilmek ve onun yokluğunda hücumda efektif olabilmek adına sahada kalmak durumunda , dolayısıyla da faül probleminden çekineceklerdir. Bu da Howard başta olmak üzere boyalı alanı zorlayan Magic oyuncularına kolay skor imkanı sağlayabilir.


Pick : Magic ML

Pick : Magic ilk çeyrek -1.5


Wizards , Raptors gibi yeniden kurulma aşamasındaki takımlar , kendileri için hedef nitelikteki maçları bilirler ve bu maçlara ayrı konsantre olurlar. Daha doğrusu kazanmak için çıkarlar. Bulls'un formuna rağmen Wizards adına Bulls deplasmanını hedef maç olarak görüyorum. Bence iki takım arasında Boozer'ın yokluğunda bu denli bir fark yok. Handikap bana çok yüksek gözüktü , Bulls'un 12 farklı galibiyet ihtimalini zıttından daha düşük görüyorum. İlk yarı handikap da gayet mantıklı. Wizards iki çeyrekten birini önde kapatabilecek düzeyde çünkü.


Pick : Wizards + 11.5


Celtics - Grizzlies maçı ilginç olacak. Celtics'i bir adım önde görsem de Grizzlies'in bu sezona olan yaklaşımını seviyorum. İğrenç bir yönetime ve akla mantığa sığmaz takaslara rağmen hala sürprizler yapabilecek düzeyde bir beşleri var ve bu beşin kabataslak bir bakışla eksik kaldığı tek mevki oyun kurucu. O da beklentilerin altında bir kariyer geçiren Mike Conley. Batıda Nash , Williams , Paul gibi guardlara karşı bariz handikap teşkil eden bir oyuncu ve bu gece de Rondo karşısında zorlanması muhtemel. Ki Rondo'nun da nasıl bir sezon geçirdiğini ve fizik olarak lige ne kadar hazır olduğunu geride kalan maçlarda izledik. Bu gece Rondo , ortalama 8 assist dolaylarındaki Conley'e zaten kendisine açılan 13 assist baremiyle 5 fark atmış durumda. Skor olarak da Conley'in zaafını kullanabilir ve bu alanda da rakibini geçebilir diye düşünüyorum.


Bunun haricinde , Gasol için 20.5 sayı + assist baremi açılmış. Alt seçeneği oldukça avantajlı gözüküyor , keza Gasol 11.8 sayı 2.4 assist ortalamalarına sahip ve 26 sayı attığı Suns maçı dışında bu baremi hiç geçemedi. Dahası , rakip savunmasıyla ayakta duran Celtics. Büyük bir sürpriz olmazsa Gasol bu baremin altında kalacaktır.


Pick : Rondo -3 ( sayı + assist ) vs. Conley

Pick : Marc Gasol under 20.5 ( sayı + assist )

Hiç yorum yok: