5 Aralık 2009 Cumartesi

Siftah


Ve Nets , nihayet siftah dedi. Dün gece 3 çeyreğini geride götürdükleri maçı son çeyrekteki etkili oyunlarıyla kazanarak bu sezonki ilk galibiyetlerini almayı başardılar. NBA'de günün detaylarına birazdan değineceğim , ancak bu maç ekstra bir postu hakediyor.
Sakatlar Harris ve Lee'nin dönüşüyle ilk beşini yine tatmin edici düzeye oturtan Nets , NBA'in en kötü başlama rekorunu kırarak halihazırda dibe vurmuştu zaten. Kadroyu toparlamışken , daha fazla düşüş yaşamaları herşeyden önce gereksizdi , iç sahada Bobcats'e kaybetmek en kötüsü olurdu. Nets ve daha 1-2 gün önce yüzlerine kese kağıdından maskeler yapan taraftar buna izin vermedi. Nets son çeyrekte Lee'nin etkili oyunu ve taraftarın inanılmaz desteğiyle rakibini çok iyi sıkıştırdı ve 97-91'le gülen taraf olmayı başardılar.
Brook Lopez 31 sayı 14 ribaundla takımının en skorer ismi olurken , Courtney Lee 27 sayı , Devin Harris de 16 sayı 8 assistle galibiyette başrolü oynayan üçlüde yer aldılar. Nets'in 97 sayısının 74'ünü bu üçlünün attığını belirteyim.
Nets resmen üç kişiyle yıkmış Bobcats'i desem de inanmayın. Taraftarın muhteşem bir desteği vardı , rakibi her pozisyonda her hücumda uğultularla baskı altına alırken , Nets hücumlarında da muazzam bir coşkuyla desteklediler takımlarını. Netice itibarıyle de Nets 29-22'lik son çeyrekle rakibini yakaladı ve maçı kazanmayı bildi.

Hiç yorum yok: