4 Aralık 2009 Cuma

NBA'de gecenin tahminleri - 4 Aralık '09




Bulls @ Cavaliers

Bulls Hinrich'in ardından Pargo'yu da kaybetti ve işler iyiden iyiye bu alanda Rose'un üzerine yıkıldı. Bilek sakatlığı sebebiyle bu sezon yeni yeni ritm bulan genç oyun kurucunun kurulduğu dümende Bulls Cavaliers'a direnmeye çalışacak. Öncelikle şuna değinmeliyim ki her iki takım da agresif pota altı oyunlarıyla dikkat çeken ekipler. Cavs bu alanda Varejao-Hickson-O'Neal gibi isimlerle etkili olurken Bulls Thomas'ın yokluğunda bu alanı Noah , Gibson ve Miller'a bırakmış durumda. Her iki takımın da skorer isimleri genelde kısalardan oluşuyor. Kısalarla hücum arayan takımlar kapalı savunmalar ve karartılan boyalı alanlar sebebiyle çoğu defalar penetrede zorlanıyorlar , bu da Cavs - Bulls maçlarının düşük skorlu geçmesine sebep oluyor. Takımların son karşılaşmasını 86-85'le Cavs kazanmıştı , bu gece daha rahat kazanabilirler , ancak şu da bir gerçek ki Bulls da artık seri haline dönüşen mağlubiyet silsilesine bir son vermek isteyecek. Etkili savunmalarla alt'ın gelmesi ve Bulls'un handikap dahilinde kalması oldukça muhtemel görünüyor.İstatistikler de bunu işaret ediyor , 95-87 gibi bir skor bekliyorum.

Cavs - Bulls under 189.5
Bulls + 12.5

Celtics @ Thunder

Thunder beklentilerin çok üzerinde bir sezon geçiriyor. NBA'e tescil edildiği günden bugüne kadroya katılan Durant , Green , Westbrook gibi anaparçaların muazzam uyumu ve entegre isimlerin takım içinde varolan genel prensiplere ve konsepte kolay uyum sağlaması , takım potansiyelinin kullanım oranını yüksek seviyede tutuyor , ve bunun neticesinde de beklentilerin üzerine çıkmayı başarıyorlar. Son 3 iç saha maçını kazanan Thunder , son 6 maçta da 4 galibiyet aldı ki Lakers maçı çıkarıldığında geriye kalan 5 maçın 4'ünü kazanmış olmaları form grafiklerini ortaya koymak adına önemli bir detay. Atlantik grubunun zirvesindeki Celtics ise sezona 15 galibiyet 4 mağlubiyetlik muhteşem bir grafikle start verdi. Dün geceki maçta Spurs'ü 83 sayıda tutarak 90-83'lük skorla yine gülen taraf olmayı bildiler. Şöyle söyleyeyim , deplasman turnesinde 3 maç geride kaldı son 1 hafta içerisinde ve bu 3 maçın hepsini kazandılar. Bunun haricinde son 6 maçta da fire vermediler. Miami , Charlotte ve San Antonio'dan sonra bu gece Thunder'ı da devirerek Boston'daki Bucks maçı öncesinde 4 maçlık deplasman turnesinden 4 galibiyetle dönmek istiyorlar. Thunder'ın form grafiğinin ve verimliliğin yüksekliği tartışılmaz ancak bu gece karşılarında NBA'in A sınıfı takımlarından biri var. Yani Lakers , Celtics , Spurs , Mavericks gibi takımlarla oynarken normal istatistik ve grafiklerin dışında istisna bir şeyler beklemek gerekiyor. En basitinden Celtics'in tecrübesiyle bu sınıflandırmanın istisnası olduğunu söylemek mümkün ; keza kadroda ve ilk beşte Ray Allen - Kevin Garnett - Paul Pierce gibi All-Star seviyesinde üç isim yer alırken , Rondo - Wallace gibi isimler de bu trioya harikulade bir entegre teşkil ediyorlar. Dolayısıyla trend ve istatistik perspektifinde Thunder iç saha avantajıyla birlikte sürpriz yapabilir gibi gözükse de , parke üzerindeki eşleşmelerde bariz Celtics üstünlüğü gözüküyor. Bu maçı kazanan tarafın Celtics olacağını düşünüyorum ; ve bahsettiğim faktörlerden ötürü bu handikabın 4 gibi bir rakamla sınırlı kaldığını düşünüyorum. Celtics'in kazanıp 4 sayılık handikabı da rahat aşacağını tahmin ediyorum.



Celtics -4.5

Celtics -2.5 ilk yarı



TimberWolves @ Hornets

Wolves ve Nets ligin mağlubiyet rekorunu kırmaya aday isimler. Nets'in zayıf kadrosunun sakatlıklarla iyiden iyiye dibe vuruşunu anlayabiliyorum , ancak Wolves'un bu denli dökülmesi , ben dahil bir çok kişinin beklemediği bir şeydi. Keza 18 maçtan ancak 2 galibiyet çıkarabildiler. Al Jefferson'un başı çektiği bir formsuzluk var ki bu durum takımın hücum gücünü minimuma indirmiş durumda. Sahada doğruları yaptığını söyleyebileceğim tek isim çaylak Flynn , ondan hariç herkes ümitsizce birbirinden bir şeyler beklercesine oynuyorlar. Tabii potansiyel sınırlı , bir yere kadar. Ancak az önce bahsettiğim Thunder'ın potansiyel verimliliği düşünüldüğünde , potansiyelin de doğru bir şekilde kullanılması durumunda neler olabileceği az çok kestirilebilir , Wolves varolan potansiyelini de kullanmaktan aciz durumda şu an.Hornets ise Paul'ün dönüşünü bekliyor. Onun sakatlanması ve koç değişikliğiyle birlikte bir kıpırdanma oldu , ancak hala 1-2 sene evvel batıda yükselmesi beklenen Hornets'in bu derece düşüşe uğramasını durdurulabilmiş değil.Bu maç için alt seçeneğini öneriyorum. Stojakovic ve Peterson'un hafif sakatlıkları , halihazırda Paul'süz olan Hornets'i hücumda iyiden iyiye zorlayacak. Bunun haricinde zaten karşılarında hücum potansiyeli çok sınırlı bir Wolves var. Dolayısıyla şahsi görüşümce bu maç için öngörülen 201.5 sayılık barem çok yüksek. Taraflardan birinin 102 , diğerinin 100 sayı görmesi çok çok zor diye düşünüyorum. Hatta herhangi biri 100 sayı dahi göremeyebilir , alt seçeneği bu bağlamda çok değerlidir diye düşünüyorum.



Wolves @ Hornets under 201.5

Hiç yorum yok: