16 Aralık 2009 Çarşamba

Çileden çıkanlar


Bakınız , hemen aşağıda dün gece New Jersey Nets'in Cleveland Cavaliers'a konuk olup kaybettiği maçta Devin Harris'in çileden çıkışını belgeleyen bir video var.



Videoyu ilk izlediğinizde '' Ne alaka canım , biraz sert bir faül olmuş o kadar '' diyebilirsiniz. Aslında ben de öyle düşünüyorum. Keza Haris'in orada ( her ne kadar flagrant faül çalınmış da olsa ) Moon'a karşı bir kastı yok , topu kesmek istemiş ancak Moon topu aşağıya doğru indirir gibi yapınca ıskalayıp kafasına vurmuş. E o hızla havadayken böyle bir şey yapınca Moon da olsanız tepetaklak oluyorsunuz. Üstelik Shaq'a top çaldırmış ve haliyle sinirlenmiş bir Harris bunu yaptıysa bunda çok da şaşılacak bir şey yok.NBA tüm caydırıcı önlemlere rağmen ( ki Harris'in ceza alması gündemde , pozisyon incelenecek ) bu gibi durumlara aşina.

Burada Harris'in ve Nets'in çileden çıkışını belgeleyen şey faül değil , faül sonrası gelişen durumlar. Açıkçası bu videoda benim en çok dikkatimi çeken şey bu oldu. Harris'in , Simmons'un , Hassell'in bakışlarına bir bakın. Sanki sokakta cereyan edecek bir ghetto kavgasına hazır gibiler , Türk işi tabirle gavura bakar gibi bakıyorlar kişilere ve olaylara.

Her neyse , Dün geceyle birlikte 3-24 olan Nets'te işler hiç ama hiç iyiye gitmiyor. Pozisyonun kahramanı Harris'in bir kaç gün önce GM'e kadar gidip '' Ne olacak bizim bu halimiz ? Amacımız yok , vizyonumuz yok , hiç bir şeyimiz yok. Ne yapacağız ? '' diye çaresizce dert yanışının ardından sahaya da yansıyan bu gerginlikten bir an önce kurtulması gerekiyor New Jersey'lilerin.

Belki bir takas işe yarar diyeceğim ancak çok da büyük bir hamle beklememek gerek. Nets'in 2010'daki salarcy cap boşluğuna ihtiyacı var ve korkarım o zamana değin beklemeleri gerekecek.




Çileden çıkanlar diye söze başlamışken. Dün gece Heat'ten 20 sayı fark yiyen Raptors , bir önceki maçta Rockets'ı öyle etkili savundu ,( 88 sayıda tuttular ) öyle çileden çıkardı ki , tıpkı Nets'in bir numaralı oyuncusu Harris gibi Rockets'ın da bu sezon itibarıyle başrol kahramanlarından Ariza da çileden çıktı. Enteresandır , olay yine bir top çaldırma durumuyla vuku buldu. Videoda göreceğiniz gibi Ariza Harris'inkine benzer bir şekilde hiç beklemediği bir anda topu çaldırdı ve '' Ver ulan onu '' der gibi bir dirsek salladı DeRozan'a. Iskalamış da olsa bu durum hakemlerce ve NBA yönetimince yakışıksız bulundu ve Ariza bunun bedelini dün geceki Pistons maçında oynamayarak ödedi.

Hoş , her işte bir hayır vardır derler. 1 numaralı formasını Ariza'ya kaptıran T-Mac'e yaradı bu iş , dün gece ilk defa sahaya çıktı. 8 dakika sahada kalarak 3 sayı 3 ribaund üretti. Bu konu da ayrı bir muamma , T-Mac iyi ancak oynamıyor , henüz bilinemeyen bir sebep öne sürülerek oynatılmıyor.

Hafta içerisinde bu konuyu biraz karıştırıp haftalık NBA raporunda yazmayı planlıyorum. T-Mac nerede / ne olacak ?

Hiç yorum yok: