22 Aralık 2009 Salı

Haftalık NBA Değerlendirmesi ( 12 - 21 Aralık '09 ) - 2



Molanın ardından Heat'le devam ediyorum. İşler pek de yolunda sayılmaz , yine de galibiyetlerinizin mağlubiyetlerinizden fazla olması güzel.

Martin hala dönmedi ve Kings inişli çıkışlı sezona Tyreke Evans mucizesiyle devam ediyor. Sezona 13-14'le devam ediyorlar ancak iç sahada durum 10-3. Hiç fena sayılmaz. Evans'ın yanısıra J-Thompson'un da 10 iç saha maçında double double yapmış olması hoş detay. Neyse geçelim hoşu beşi , bu adamlar dün bir NBA rekoruna ortak oldular. Bulls'la oynanan maçın son 20 dakikasının skoru : 58-19 ! Kings 35 sayı geride olduğu maçta öyle bir geri dönüş yaptı ki , rakamların bu denli konuştuğu bir sahnede söyleyecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Karşınızdaki an itibarıyle New York gibi bir takıma ilk yarıda 31 sayı atabilmiş bir Bulls dahi olsa , böyle bir seri yakalamak hakikaten her babayiğidin de harcı değil. Son çeyrek skoru 33-10 ! NBA rekoru mu ? 36 sayı geriden gelen Nuggets'ta.

Bol bol koşturup şut atarak yazı beklemek. Knicks'in tüm yaptığı şey bu , girerse ne ala , girmezse selametle. Çok istikrarsız bir grafik çıkıyor haliyle ortaya. Yaz gelse de denize girsek ...

Raptors, 13-17. Dile kolay, 30 maç olmuş. Triano hala bir şeyleri denemekle ve yanılmakla meşgul. Try-ano deseler yeridir. Hidayet 50 küsür milyonluk bir adam gibi oynamıyor , aslına bakarsanız DeRozan'ın beklenenden çabuk adapte olması ve Chris Bosh'un muhteşem oynaması dışında pek de dikkat çekilecek bir şey yok Raptors'da. Şu an bana en yakın gelen ihtimal , Triano'nun vadesinin çok da uzun olmadığı. Ayrıca 365 gün önce bugün , Hidayet all-star olmalı diye kendimizi paralıyorduk. Bugün kimsenin öyle bir kaygısı yok.Magic taraftarının bir fobisi olmak dışında pek de fonksiyonel değil Hedo bu yıl.

Bana Pistons demeyin. En azından Hamilton, Prince ve Gordon tam olarak dönene kadar!

Clippers. Bence sezonun en büyük hayalkırıklıklarından biri. Griffin'i merakla bekliyoruz. Kaman dışında elle tutulur tek isim yok. E hani Gordon,hani Davis , hani Thornton , hani Camby ?

Bucks. Koçum Ersan. Düşündüğümüzden de kolay oldu sanki bu iş. Ersan'ımız ilk beşe yerleşti , gayet de güzel götürüyor. Geçen hafta içerisinde Lakers'a 1 sayıyla kaybettikleri maçta 24 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Gayet iyi ribaund çekiyor , ah bir de o basit hatalar olmasa... Neyse Redd de döndü , güzel günler yakın.

İflah olmaz bu Bulls. İşleri çok çok zor. Daha bugün ortaya çıktı takımın şu an itibarıyle tek adam gibi oynayan oyuncusu Deng'in 1 haftadır kırık parmakla oynadığı. Vallahi helal olsun adama , iyi de yapmış. O da olmasaydı Bulls daha bize neler gösterecekti kimbilir? Bence kese kağıdını Nets taraftarı değil , Bulls taraftarı taksın kafasına!

Kısa kısa bitiriyorum ; Pacers Granger'ı bekliyor, Sixers çıkışı yakaladı ,yürüyedursunlar. Wizards Doğu'nun en büyük hayalkırıklığı konumunda , sorarım size neden diye ? Warriors ikinci yarıya doğru anca toparlayacaktır , Nets ve Wolves'tan pek ümidim yok. Sadece Wolves'ta biraz kıpırdanma var ,malum geçtiğimiz hafta Kevin Love döndü ve yeniden Wolves'u domine etmeye başladı. Artık daha hızlı ve skorerler.

Haftanın detayları , NBA Magazin , Spot ışıklar ve diğer haberler daha sonra ...

1 yorum:

nebuchadnezzar dedi ki...

hedo son senesi gelip yine kontrol yapacak hali kalana kadar 50 milyonluk hicbir zmn oynamayacak... ne gereği vardı ki 50 milyona :d