6 Kasım 2009 Cuma

vs.



Cuma geceleri uğursuzdur , bilirsiniz. Ayrıca 13 maçlı gecelerde de kafalar karışır , ne alıcağınıza karar veremeyip kontrolü kaybedersiniz ve nihayetinde kaybedersiniz. Bu gece bunca maça rağmen elimizde istatistiki anlamda yeterli veri olmayışı ve maçların gerçekten tahmin açısından zor maçlar olması insanı net pick bulma konusunda zorluyor. O yüzden bu gece olaya elimden geldiğince basit bir çerçevede bakıp kanaatkar olmayı yeğledim , az olsun öz olsun misali.

Doğu'da yıllardır git gide yükselen grafiğiyle komple bir takım haline gelmeye başlamış durumdaki Hawks , iyiden iyiye dibe vuran Bobcats'e konuk olacak. Carolina ahalisi olarak Bobcats taraftarı içeride fena baskı yapıyor deplasmana gelen takımlara. Bunun haricinde Hawks da ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri bildiğiniz üzere. Dolayısıyla baskılı ve düşük skorlu bir maç olması muhtemel. Baraj da bu bağlamda bir hayli düşük zaten.

Hawks oynadığı tüm maçlarda bugünkü sınır olan 91'i geçse de , Bobcats'in hiç bir rakibe böyle yüksek skor şansı vermeyişi ve iç sahadaki baskısı beni bu pickten soğutuyor. Celtics'i bile kopmuş gitmiş bir maçta 92 sayıda tuttular. Bu düşündürücü. Buna rağmen over daha yakın gibi , Hawks artık birbirini çok iyi tanıyan oyuncularla kurulu bir hale geldi ve iyi savunmaya iyi hücumu da katmayı başardılar.

Bu gece onlar için hedef maçlardan biri. Hawks , dışarıda oynayıp da kazanmayı planladığı maçlar listesine illa ki Bobcats'i zirveye yazmıştır. Hakikaten özellikle hücumda inanılmaz kötü Bobcats. Öyle böyle değil. Hawks her zamanki savunmasını bu gece de sürdürürse , Bobcats'e hücumda nefes aldırmazlar. Öte yandan hücum gücü ve alternatifleri böylesine gelişmiş bir Hawks'ın da Bobcats'e karşı skor üretmekte pek zorlanmayacağını düşünüyorum. En azından maçı kazanacak kadar iyi hücum edeceklerdir.

Handikap bana biraz düşük gibi geldi. Benim kafamdaki sınır -4 civarı bir şeydi Hawks için. -2'yi görünce ML'ye direk kaydı ibreler.

Hawks , bugün Bobcats'in en büyük kozlarından Wallace'u atletik forvetleriyle savunacaktır. Bunların başında Josh Smith geliyor bildiğiniz üzere. Genç oyuncu atletik yapısı ve gücüyle Wallace'ın önünü karartabilir. Bunun haricinde switch'lerde de Wallace'a denk gelecek her genç şahin onu zorlayabilecek kapasitede.

Genç , atletik ve savunmacı takımların kapışması olacak ve nihayetinde maç isterse 40 kere uzasın bir taraf gülecek. Ben bunun Hawks olacağını düşünüyorum. Bobcats'ten en aşağı 1-2 gömlek üstün konumdalar. Her zamanki savunmalarını yapıp az biraz organize hücum etmeyi başarırlarsa bu gece Bobcats'e 5-6 fark atabilirler en az. ML'de 1.72 gibi bir oran varken handikap riskine girmek istemiyorum , keza Bobcats başına buyruk bir takımdır , öylesine sallarlar son saniyede girer falan 1 farkla yatmayalım.

1.72 oran , Hawks kazanır , bence tertemiz.

Pick : Hawks ML
Stake : 8

***

NBA Sezon Başarı ortalamam:
Toplam : 18
W:11
L:7

Hiç yorum yok: