13 Kasım 2009 Cuma

NBA 2.Hafta değerlendirmeleri - Cleveland Cavaliers

Cleveland Cavaliers ( 6-3 )
Cavs yine sezona şampiyonluk parolasıyla başladı. Yok öyle demeyelim , '' Ring for the King '' diye başladılar. Türkçe tercümesiyle '' Kral için bir yüzük '' parolasıyla. Ancak işler şimdilik planladıkları gibi gitmiyor. Partneri olduğu herkese bir yüzük kazandıran Shaq , Cavaliers'ın statik hücumlarına ilk etapta ayak bağı oluyor gibiydi. Keza onun üzerinden oynanan pick and roll'larda çok sıkıntı çektiler. Bu tip hücumlarda meydana gelen turnover'lar sezon başı itibarıyle ( özellikle Raptors maçında ) Cavaliers'ın ocağına baya baya bir incir ağacı dikti. Şimdi o problemi aşmakla meşguller , keza bir çözüm üretmeleri de gerekiyordu en acilinden. Bunun haricinde Lebron yine lakabına yaraşır işler çıkarıyor. Takımın savunmadaki çatlakları ve hücumdaki bu aksaklığıyla gelen kötü başlangıç ( ilk 2 maçı umulmadık bir biçimde kaybettiler ) onu da negatif etkiledi ancak o da ilerleyen günlerde kendini toparlamasını bildi. Off-season'da adı acaip acaip işlerle anılan West , Mo Williams'a eskisi gibi bir back-up teşkil edemiyor. Şimdiden ilk beşteki yerini takımın çiçeği burnunda isimlerinden Parker'a kaptırdı. Öte yandan Mo Williams çok çok iyi başladı. Takıma hücumda inanılmaz yön veriyor , saha içinde harika yönetiyor diğer 4 kişiyi. Savunmaları delen hızı ve çevikliği , pozisyon alma konusunda onu destekleyen arkadaşlarına kolay basket atma fırsatı sunarken , 3 sayı çizgisinin gerisinde de hala çok çok büyük tehdit teşkil ediyor Williams. Açıkçası ilk 2 hafta itibarıyle takım içinde gözlemlediğim yegane iyi şeylerden biri , bunun haricinde Parker'ın da kolay adapte olup iyi performans göstermesi dışında Cavs'ta taşlar tam anlamıyla yerine oturmuş sayılmaz.
Shaq yavaş yavaş yerleşmeye başladı saha içi oyunlara. Lakers günlerindeki gibi , onun üzerinden oyun kurabiliyor artık Cavaliers. Bilinen klasik haliyle olay şöyle işliyor : Topu Shaq'a verin , birebir oynasın. Atarsa ne ala , atamazsa da ya arkasındakini itip boşluk açarak , ya da ikili sıkıştırmayı üzerine çekerek forvet ve guardlara penetre alanı oluştursun , Lebron ve smaç ... Bu da güzel bir gelişme.
Sezon peşpeşe 2 mağlubiyetle başlasa da , o günden sonra oynadıkları 7 maçtan 6 galibiyet çıkarmış olmaları , daha da güzeli son 3 maçı peşpeşe kazanmaları ( ki buna dün geceki Heat deplasmanı da dahil ) bir şeylerin ufak ufak yürüdüğüne işaret.
Bakalım sezon sonuna kadar Celtics'i yenebilecek hale gelebilecekler mi ...

Hiç yorum yok: