11 Kasım 2009 Çarşamba

NBA 2.Hafta değerlendirmeleri - Atlanta Hawks



NBA'de normal sezon başlayalı 2 hafta kadar oldu , bu süre zarfında league pass nimetini elimden geldiğince verimli kullanıp her takımı izlemeye ve fikir edinmeye çalıştım. 2.haftayı geride bırak-tığımız şu günlerde takımlar her ne kadar pek fazla renk vermeseler de , neyin ne olduğu neyin işe yarayıp neyin yaramadığı az çok ortaya çıkmaya başladı. Malum hac sezonu sebebiyle yoğunlaşan uçuş temposundan fırsat bulmuşken takımlar hakkındaki ilk izlenimlerimizden bir şeyler karalayalım istedim.

Atlanta Hawks ( 5-2 )




Hawks rebuilding'in meyvelerini toplamaya devam ediyor. Yaklaşık 4-5 yıldır süregelen yapılanma nihayete ermeye ve meyvelerini vermeye çoktan başlamıştı. Bu yıl , oturttukları kadroyu Crawford gibi bir skorerle takviye edip Bibby'i Teague gibi bir çaylakla yedekleyerek halihazırda dönen çarka kattılar.Sezonun ilk çeyreğinde her ne kadar takımlar biraz hücumsever ve lakayıt tavra bürünseler de Hawks başarıya doğru giden istikrarını savunmayla sağladığını ve devamlılık için bunu yapması gerektiğini biliyor. Bunun haricinde hücuma da Crawford-Johnson ikilisiyle yeni bir dinamizm getirip etkili savunmalarını iyi hücumla taçlandırarak Doğu'da play-off'un ilk turundan daha ötede bir şeyleri hedefliyorlar. Şimdilik işler hiç fena gitmiyor , gayet iyi hücum ediyorlar. Crawford muazzam uyum sağlamış , Jojo'yla birbirlerine back up gibi olsalar da aynı anda sahada olduklarında birlikte çift kanatta karşılıklı olarak rakip defansı tehdit ediyorlar. Aynı anda sahada tek başına yapabileceği oyunlarla skor üretebilecek iki ismin var olması , ve bu isimlerin J.Smith - M.Williams - Al Horford - Mike Bibby gibi isimlerle desteklenmesi dışarıdan aslında çok basit gibi duran bu isimleri müthiş bir skor tehdidi haline dönüştürüyor. Horford demişken , o da yerini iyice sağlama aldı , muazzam oynuyor , aman , nazarımız değmesin. İlerleyen günlerde savunma ekolünü muhafaza edip hücumda efektifliği sürdürürlerse işler planladıkları gibi gidecektir. 2004-2005 yılında yalnızca 13 maç kazanabilen Hawks'ın , buna müteakip yıllarda sırasıyla 26-30-37 ve en nihayetinde geçen sene 47 maç kazandıklarını hatırlatayım. Bu sezon bunun da üzerine çıkmak ve az önce de değindiğim gibi play-off'larda ilk turdan öteye gitmek istiyorlar. Bu sezona 5-2'lik bir giriş yaptılar. İç sahada 3-0'ı yakalayan şahinlerin kötü oynadıkları tek maç ise Bobcats deplasmanıydı. Bu gece Knicks'e konuk olacaklar.

Resimdeki Joe Johnson 21.3 sayı ortalamasıyla takımın lideri konumunda , ribaundlarda 10.7'lik ortalamasıyla Horford yer alırken Assist (4.4) , top çalma ( 1.6 ) ve bloklarda da (2.9) Josh Smith takımına önderlik ediyor.

Hiç yorum yok: