22 Kasım 2009 Pazar

NBA'de gecenin tahminleri - 22 Kasım '09




Pistons @ Suns

Suns bugüne dek 13 maç oynadı

Maç başına 109.8 sayı attılar.

İç sahada oynadıkları 4 maçta 117 ortalamaları var.

Son 5 maç ortalamaları 108

Son 10 maçta 4 defa 109'un üstüne çıkabildiler.


Pistons da 13 maç oynadı.

Toplam 1198 sayı yediler , maç başına 92 gibi bir rakama tekabül ediyor bu.

Dış sahada 8 maç oynadılar , ortalama 97 sayı yediler bu maçlarda.

Son 5 maçta ortalama 98 sayı yediler.

Son 10 maçta iki defa 109 ve üzeri yediler.

Son 7 maçta hiç yemediler.


Yorum : Nedendir bilmem , Suns ağır favori gösteriliyor bu maçta. Sanırım Tayshaun Prince ve Hamilton'un yoklukları etkili oluyor bu sınırda. Her neyse , istatistikler ortada , bunlar hariç 1-2 bir şey söyleyeyim istedim. Pistons savunma ekolüyle başarı kovalayan bir takım. Bunu bu yıl da sürdürüyorlar. Rakamlar ortada , sanırım Suns'ın iç sahadaki 117 ortalaması baz alındı bu sınırlarda. Bu gece maç koparsa Suns asları nefes alma şansı bulurlar , kopmazsa da Pistons savunuyor demektir.


Şu bilgi ve istatistikler ışığında , Suns'un çeyrek başına ortalama 27 sayı ve üstü atarak 110 sayı görmeyeceğini düşünüyorum.


Verilerin bu denli gösterdiği bir pick'e 8 stake benden feda olsun vesselam.


Pick : Suns under 109

Stake : 8


Hornets @ Heat


Heat 3 maçtır kaybediyor , koç değişikliğine giden ve Paul'ü kaybeden Hornets ise 3 maçtır kazanıyor. Hem de çok ciddi rakipleri yendiler , özellikle son Suns vurgunu baya iyiydi. Bunda Okafor'un form tutması şüphesiz önemliydi ancak esas kendini bulan isim Stojakovic'ti. Tecrübeli şutörün 25'er 25'er gelen katkıları ve Okafor'un az biraz silkelenmesi Hornets'e ışık vermeye yetti.


Heat ise enteresan bir biçimde farklı mağlubiyet silsilesine kapılmış durumda. Bu gece iç sahada pazar gününün de avantajını kullanarak kazanmak ve bu işe bir dur demek isteyecekler. Ancak bu , o kadar da kolay olmaz gibime geliyor.Maçı hangi tarafın kazanacağını bile bilemezken , bir tarafa +10.5 oynamak oldukça mantıklı. Heat'e kazanmak yetiyor , 11 sayılık handikabın peşinde değiller. Öyle de bir lüksleri yok zaten , 1 sayıyla da olsa maçı isteyecekler. Hornets de havayı bozmak istemeyecektir.Guard rotasyonunda Collison , dün geceki gibi az biraz takıma hükemdebilirse , Hawks'ı ve Suns'ı deviren Hornets , aşağılara sürüklenen Heat'ten 11 sayı fark yemez diyorum.Ayrıca istatistiki hesaplarımız da 3 sayılık bir marjin veriyor , +10.5 oldukça değerli bu açıdan da.


Pick : Hornets +10.5

Stake : 8
__________________


Sezon istatistiği

28 T

15 W

13 L

Hiç yorum yok: