15 Ekim 2008 Çarşamba

Olympiacos'tan Kobe'ye servet !


Bu yaza 3 yıl için 20 milyon dolarak ödeyerek transfer ettiği Josh Childress'la damgasını vuran Olympiacos'un gelecek sene kontratındaki opsiyonu kullanarak Kobe Bryant'ı transfer etmek istediğini okudum az önce.

Hem de öyle 1 yıllığına falan değil ... 3 yıllık kontrato = 60 milyon dolar net. Evet net , brüt değil.

Keza yunan ekibinin Kobe'nin tüm vergilerini ödeyeceği , ve hatta kendisine Akdeniz'de lüks bir villa ve yat tahsis edeceği de ilgili transfer pakedine dahil.

Kobe Avrupa'ya gidebileceğini açıkladığı günden yaklaşık bir hafta kadar sonra şaka yaptığını belirtmişti. Şahsi yorumumu sorarsanız , bu teklif adama tükürdüğünü yalatır :)

Tamam Kobe belki de maddi ve manevi olarak istediği herşeye kariyeri boyunca sahip oldu ancak farklılık , farklı bir hayat herkesi cezbeder. Herkesin Amerikan rüyası kuruyor olması Kobe'nin şöyle yeşilli mavili yatlı katlı sirtakili mirtakili bir yunan hayali kurmasına engel değil :) Herkese iş gibi gelen bu tempo , play-off'larla beraber bir sezonda ortalama 110-115 arası maç oynayan bir Kobe için tatil gibi ! Haftada bir maç , yorucu uçuşlardan uzak küçücük ama cennet gibi bir yer , Kobe'ye sorsanız bu hem iş hem tatil gibi bir şey der herhalde :)

Hem Yunanistan'a kadar gelen Kobe , elbet o yatla bizim kıyılara da açılır , merak iyidir merak :) Datça'yı Fethiye'yi falan görürse vazgeçer yunan adalarından Türkiye'ye yerleşir belki :)

Her neyse işin şakası bir yana , hatta Kobe de bir yana , bu Olympiacos çıldırmış olmalı. Kobe'yi şöyle bir teklifle belki de Yunanistan'a getiremeyecekler , burası şimdilik muamma. Ama kesin olan bir gerçek var ki o da Olympiakos'un kesenin ağzını bu kadar açmışken NBA'den akla mantığa sığmayacak isimleri Yunanistan'a getirebileceğidir. Kobe olmayıversin de , atıyorum Iguodala olsun , Joe Johnson olsun , Caron Butler olsun. Örnekler çoğaltılabilir.
Eğer kesenin ağzı bu kadar açılabiliyorsa , gelecek yaz müthiş bir off-season bekliyor bizi.
Bir sonraki yaza hiç değinmiyorum keza o vakit Lebron James'in kontratının bittiği vakittir :)

Hiç yorum yok: