30 Ekim 2008 Perşembe

Oden hamama !


Portland Trail Blazers'ın 2007 Draft'inde büyük umutlarla birinci sıradan seçtiği , ancak sakatlığı sebebiyle ilk sezonunda tek bir maç dahi oynayamayan Greg Oden , yeni sezonun açılış maçında ilk kez resmi bir maçta Blazers forması giydi.

Ancak gelin görün ki Blazers formasını hakkıyla terletmek genç pivota bir türlü nasip olmadı.


Oden maçın ilk yarısında sağ dizinden sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Staples Center'dan resimde görülen şekilde ayrılan Oden 2 ila 4 haftalık bir süre boyunca parkelerden uzak kalacak.


Oden konuyla ilgili yaptığı açıklamada , "Devam etmeyi çok istedim ancak bunu gerçekleştiremedim. Biran önce iyileşmek istiyorum. Bu süre içerisinde de salonda çalışmalarımı sürdüreceğim" demiş.


İlk maçta beklentileri tam anlamıyla karşılayamayan Oden , 13 dakikalık sürede 5 ribaund alıp 2 de top kaybetti.


Oden'in müzmine yakın kıvama gelen sakatlığına ilişkin ortalıkta '' Bence hamama gitmeli '' gibi espriler dönüyor :) Ancak şakayı bir kenara bırakıp olayı ciddi boyutta değerlendirirsek , '' yoksa ? '' demeden edemiyoruz.


Umarım Blazers'ın korktuğu başına gelmez ve uzun yıllar NBA'de alanında zirveye oynayan bir pivotla zaferden zafere koşarlar. Aksi tüm NBA severler için hayal kırıklığı olacak.


Oden'in ya çok ciddi nükseden bir sakatlığı var. Ya çok hassas ya da çok şanssız.
İlk ihtimali kimse düşünmek bile istemiyor.
İkincisi de aslında pek bir fena duruyor. Bu adam kariyeri boyunca Yao Ming , Shaquille O'Neal , Dwight Howard , Emeka Okafor gibileriyle bire bir oynamak ve onları savunmak zorunda kalacak.

Bu manzarada herkes üçüncü ihtimali istiyor sanırım ; '' Oden hamama ! ''

Hiç yorum yok: