14 Ekim 2008 Salı

NBA Maçları - TV Linkleri



(Güncelleme , 3 Kasım 2008 ) :
Daha önceden kaynakları belirtmek suretiyle NBA'de yeni sezon maçlarını internet üzerinden nasıl izleyebileceğimizi aşağıda görüldüğü üzere yazmıştık.
Sezonun başlamasıyla birlikte her şey daha da netleşmeye başladı , bu yazı da güncellenmeyi hak etti haliyle.
Uzun lafın kısası ; Bundan böyle her gece maçların linklerini blog ve forum ( www.basketbolturkiye.com/forum ) aracılığıyla duyuracak , hatta maçları mümkün olduğu sürece büyütülebilen küçük ekranlarla blog üzerinden canlı yayınlayacağım.
Herkese afiyet olsun ;)
Ahmet M.SUBAŞI
***
(İlk post)
NBA'de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala , hatta preseason başlamışken yaptığım ufak tefek araştırmalarla yeni sezonda NBA'i canlı izleyebileceğimiz kaynaklar edindim.
Channelsurfing
Efendim geçen sene bildiğiniz üzere maçları http://www.channelsurfing.net/ adresindeki linklere tıklayarak Windows Media Player üzerinden canlı canlı izleyebiliyorduk. Hemen hemen her maçın linkinin yer aldığı site bu yıl preseason itibarıyle maçlara yalnızca audio ( radyo ) yayını yapıyor gibi gözüküyor. Ancak ben normal sezonun başlamasıyla Channelsurfing linklerinin de yeniden aktif olacağını düşünüyorum. Sezon açılışı itibarıyle denemekte fayda olacaktır.

NBA.com
NBA'in resmi kaynağı olan NBA.com Broadcasting'i çözmek hakikaten uzun ve meşakkatli. Daha doğrusu uluslararası ( ABD dışı ) kullanıcılar için öyle. Hala çözememiş olmakla beraber bunca kaynağın arasında bunu fazla da zorlamamak gerek diye düşünüyorum :) Ancak yine de aklımızın bir köşesinde bulunsun.


Diğer Siteler
Streaming , birilerinin maça bir şekilde bağlantı yapıp kendi bilgisayarı üzerinden bunu paylaşıma açması , bir nevi yayınlaması demek bildiğiniz üzere. Aşağıda sayacağım linkler , siteler ve programlar da bu tip yayınları destekliyor.

Justin.tv
Channelsurfing'in yokluğunda en popüler streaming sitesi olduğunu öğrendim. Preseason'da fazla test etme fırsatım olmadı ama herkes gayet şık olduğunu söylüyor.
http://www.justin.tv/ adresinden ulaşılabilir.

Tvants
Bugün itibarıyle gayet net bir şekilde faydalandığım streaming programıdır. Öncelikle http://tvants.en.softonic.com/ adresinden programı indiriyoruz. Daha sonra myp2pforum.eu adresinden olsun , farklı kaynaklardan olsun bir şekilde Tvants linklerini elde ediyoruz. Tvants programı açıkken bu linkleri web browserımıza ( internet explorer , mozilla vb. ) yapıştırıyoruz. Program aktif duruma geçiyor , kısa bir buffer'dan sonra maçlarımızı canlı izlemeye başlıyoruz.

Sopcast
Yine bildiğimiz klasik stream programlarından biri. Herhangi bir kaynak yoluyla hangi maçın hangi kanalda yer aldığını öğrenmemiz yeterli. O kanalı sopcastte arattırıp buluyor ve izliyoruz.

Mogulus
Justin.tv gibi net üzerinden yayın yapan bir stream sitesi. Henüz deneme şansım olmadı.


Hiç yorum yok: