20 Ekim 2008 Pazartesi

Kim şampiyon olacak ?



Evet bu soru için henüz erken ama bunun da meraklıları yok değil hani. Oranlar da hiç fena değil.

Lakers'ı bir çok amerikan bahis bürosu mutlak favori olarak gösteriyor. Celtics nispeten ikinci planda da olsa yine iki ağır favoriden biri. Resimde de görüldüğü üzere Pistons ve Spurs en güçlü 3. ve 4. adaylar olarak gösteriliyor.
Doğu'da mutlak Celtics şampiyonluğu var gibi gözüküyor , o açıdan Celtics'ten yana pek bir şüphem yok. En yakın rakiplerine bile diş geçirip Doğu Konferansını kazanmaları gayet mümkün. Batıda ise işler karışık. Phil Jackson koçluğunda , Kobe Bryant liderliğindeki Sarı morlular ağır bassa da New Orleans Hornets , Houston Rockets gibi ekipler San Antonio Spurs'le birlike Lakers'ı tehdit ediyor.
Pistons'un zafere uzak olduğunu söyleyebilirim. Oturmuş sistem ve kemik kadroya pek de aldanmıyorum. Pistons'taki değişim onlardan pek bir şey götürmemiş olsa bile ( bu en iyi ihtimal ) Celtics'e diş geçirmeleri çok zor. Hele ki Celtics boyalı alanını iyiden iyiye güçlendirmişken ...
Ayrıca Batı'daki hayal kırıklığı adayım da Jazz. Değil Lakers'a , Rockets'a , Spurs'e ve Hornets'a karşı pıtır pıtır dökülebilirler.
Suns , Mavericks , Magic gibi ekiplerden de pek bir beklentim yok şampiyonluk yolunda. Bir ihtimal Suns bir '' can havli '' muhabbetine girebilir o kadar.
Şu şartlarda en güçlü dört aday benim gözümde Lakers , Celtics , Rockets ve Spurs'tür. En düşük oranın 4.50'yle Celtics ve Lakers'ta olduğu düşünüldüğünde her birine birer birim yatırsanız , bu dörtlüden birinin kazanmasında kar edeceğiniz anlamına gelir :)

Hiç yorum yok: