29 Ekim 2008 Çarşamba

| NBA 29 Ekim | Günün tahminleri |

Atlanta Hawks @ Orlando Magic

Magic'e açılan sınır dikkatimi çekti.
105 açmışlar.


Hawks etkili savunmasıyla son yıllarda bir kaç basamak atlamayı başardı. Takımda elbette bir çok şey değişti ancak rotasyon perspektifinden bakıldığında Hawks'ı başarıya taşıyan şey genç ve güçlü fiziğe sahip oyuncuların yaptığı etkili savunmaydı.


Geçen yılı ligin en iyi dış savunma yapan 3 takımından biri olarak tamamladılar ve bunun mükafatı 3 tane play-off galibiyeti oldu.


Bu yıl Koç Mike Woodson'la sözleşme yeniledi Hawks. Ayrıca takımın belkemiğini teşkil eden oyuncular da takımda kaldılar. Sistem aynen kaldığı yerden devam edecek , etmeli.
Hawks'ın yükselişi herşeyden önce buna bağlı.


Öte yandan Magic de Doğu'da zirveyi hedefleyen bir takım olmasına rağmen öyle ahım şahım skor üreten bir takım da değil hani. Ki zaten bugün boyalı alanın dışında işleri çok zor. Lewis ve Hedo güçlü Hawks forvetlerine karşı skor üretmekte zorlanabilirler. Bunun haricinde Horford'a yardım savunması gelirse Howard'ı da nispeten yavaşlatabilirler. Faül problemi olasılığına hiç değinmiyorum.


Her ne olursa olsun , ilk maç da olsa , deplasman da olsa , Hawks'ın ben Magic'ten periyod başına 26 sayı yiyeceğine inanmıyorum.


102-103 yaparlar , ama 106 olmaz diye düşünüyorum.


  • Pick : Orlando Magic under 105 WON
  • Stake : 7.75

Denver Nuggets @ Utah Jazz


Maçın sınırı 210.5

Carmelo Anthony yok. Onun dışında 2-3 eksik daha var.Marcus Camby de gitmiş , off-season'da kaybedilen diğer isimler de cabası.Bu durumda iş başa , Iverson'a düşmüyor mu ?Zaten adam çoğu zaman PG gibi oynuyor , 10'a yakın assist yapıyor. Bu yaşa geldi , ego hala hat safhada , e bol bol şut da kullanıyor.Maçın baremi de yüksek.E bu adam over yapmasın da ne yapsın ?

Yurtdışındaki bürolar Iverson'a 34-35 sayı + assist baremi açarken , Betsson 32.5 sayı + assist açmış.Kaçmaz vesselam , riski varsa da ben de o riske varım. Gecenin pick'i Iverson over 32.5'tur. Rahat 28-29 sayı , 6-7 assist yapar.


  • Pick : Allen Iverson over 32.5 sayı + assist LOST
  • Stake : 8.25

New Orleans Hornets @ Golden State Warriors


Malum sezon başı olunca istatistik denen nimetten faydalanamıyoruz. Ancak yine de bazı görünen köyler kılavuz istemezler.Warriors bu yıl off-season'da NBA tarihinde benzerine nadir rastlanmış bir vurguna tutuldu. Baron Davis'i kaybederek tutuldukları bu fırtınayı kısasa kısas taktiğiyle Elton Brand'i alarak dindirmek istediler ancak Brand'in Sixers'a gitmesi işleri bozdu ve Warriors irili ufaklı bir çok oyuncusunu kaybettiği o bataktan umduğu bir biçimde çıkamadı.Corey Magette ve Monta Ellis gibi iki isim , bugün Warriors için Kobe Lakers'a ne ifade ediyorsa onu ifade ediyor. Bu , olayın vehametini göstermek için yeterli sanırım.Ayrıca uzun babında da adamakıllı sadece Biedrins var. O bölgeye yapılan Turiaf takviyesinin de ne kadar şişirildiğini , önemsendiğini görünce vay bu Warriors'un haline demekten kendimi alamıyorum.Öte yandan Hornets gibi sağlam bir şampiyonluk adayı var karşılarında. Kadro muazzam , uyum muazzam , takımın yıldızı muazzam , hatta yıldızları muazzam , koç faktörü yeterli düzeyde etkin... Hornets'i şampiyonluğa götürecek o kadar çok sebep var ki. Tek eksikleri tam anlamıyla oturmuş bir rotasyon ve tecrübe. Onu da zamanla edineceklerdir.Her iki takım da sezona iyi başlamak isteyeceklerdir . Warriors öyle ya da böyle nasıl bir off-season geçirdiğini sahada görecek. Hornets onlara '' bir tarafları göstermek '' hususunda yetecek ve hatta artacaktır diye düşünüyorum.Sakat olduğu bilinen Maggette kendi isteğiyle oynasa bile rahat Hornets galibiyeti bekliyorum.

  • Pick : New Orleans Hornets ML WON

  • Stake : 8.00

  • Pick :New Orleans Hornets -6 LOST

  • Stake : 7.00



Hiç yorum yok: