30 Aralık 2011 Cuma

NBA'de gecenin tahminleri ( 30 Aralık '11 )


Kısa kısa geçelim ...

Cleveland Cavaliers @ Indiana Pacers

Pacers'ın rahat kazanacağını düşünüyorum. Kadrosunda 2 all star oyuncusu bulunduruyor, çok iyi ribaund grafiği var ve iç sahada. West, geçtiğimiz sezon Hornets formasıyla Cavaliers'a karşı 2 maçta 57 sayı 18 ribaund yapmıştı. Bugün onun da etkisiyle rahat kazanırlar. ML oranı değerli.

  • Pacers ML W
  • Pacers -9 L


Orlando Magic @ Charlotte Bobcats

Bobcats iç sahada muazzam bir cesaretle, Magic'e nazaran daha hazır durumdaki Heat'e muhteşem bir biçimde kafa tuttu, ilk yarısını 15 sayı önde kapattığı maçı 1 sayıyla kaybetti. DJ Augustin bu sezon sazın nihayet bütünüyle elinde olduğunu biliyor ve bunun tadını çıkarıyor. Diaw ilk maçlar itibarıyle triple double'a yakın bir çok yönlülük gösteriyor. Maggette kolay adapte oldu. Magic'i bireysel manada durdurmayı başarırlarsa ilk yarıyı önde kapatabilirler Heat maçına benzer bir senaryoyla.

183.5 maç için düşük bir barem gibi. Bobcats'in temposu geçmişe nazaran daha iyi, üst daha makul gibi.

  • Bobcats ilk yarı +2.5 W
  • 183.5 üstü L


New Jersey Nets @ Atlanta Hawks

İlk maçtan çok da farklı bir senaryo beklemiyorum. Üstelik Nets dünden yorgun. Çok ama çok kötü hücum ediyorlar. Offseason'da hazırlanamadıkları o kadar belli ki, hiç bir hücum organizasyonu arzu edildiği gibi işlemiyor. Mehmet çok yeni, Deron tek başına ve bu iki oyuncu dışında bireysel yetenekleriyle tek başına bir şeyler üretebilen bir oyuncuları yok. Bir umut çaylak Brooks,onun dışında Hawks gibi hazır ve diri bir takım karşısında şansları yok denecek kadar az. İlk çeyrekleri açık ara geride kapatan Nets'in yine ilk çeyrekten bileği bükülür gibi.

  • Hawks ML W
  • Hawks ilk çeyrek -3.5 L
  • Hawks ilk yarı -5.5 L
  • Hawks -11 L

Detroit Pistons @ Boston Celtics

Celtics için artık kazanma vakti. Pierce da dönecek sanırım bu gece, hala net değil ama dönmeye çok çok yakınım demişti ve bugün dönmeyi planlıyordu. Pistons kadar kolay lokma, iç sahada Pierce'ın döndüğü bir maçta 3 maçlık kötü başlangıcı kırmak için ideal. Celtics bunca şanssızlığa, kötü giden bunca şeye, Pierce'ın eksikliğine rağmen konferanstaki büyük rakipleri Knicks ve Heat'e her şeyin çok kötü gittiği iki maçta kaybetse de kan kusturmayı başardı. Her şeyin o kadar ters gittiği maçlara dahi ortak olabilen bir Celtics'in bugün Pistons'ı rahat geçmesi gerek.

  • Celtics ML W


Phoenix Suns @ New Orleans Hornets


Hornets'in Gordon'la yaptığı sürprizi Gordon olmasa da bugün tekrarlayabileceğini düşünüyorum. Steve Nash 38 yaşına basmak üzere, keza Hill de öyle. Suns için parlak günler geride kaldı. Hornets ise yeni oyuncularına çabuk uyum sağladı, aslında her şey o kadar da kötü değilmiş havası geliyor takıma yavaş yavaş. Suns'ı ikinci kez yenerler diye düşünüyorum.

  • Hornets ML L


Miami Heat @ Minnesota Timberwolves


66 maç sürecek, yoğun bir sezonda Heat'in önemli oyuncularını yormak istemeyeceğini düşünüyorum. Bu gibi turnelerde, Bobcats maçında da görüldüğü üzere fark için çok kasmıyorlar. Wolves sezon başında, yeni oyuncularıyla yeni bir heyecan yakalamış durumda. Heat fark yapsa da dinlenirken fark kapanır gibi. Wade'in de ayağındaki sakatlık sebebiyle oynamaması söz konusuyken Wolves handikap diyorum izninizle.

  • Wolves +9 W
  • 211.5 sayı altı W


Toronto Raptors @ Dallas Mavericks

Dallas dün hakettiği maçı Durant'in marifetiyle kaybetmek zorunda kaldı. Bu 0-3'lük başlangıç onları daha da çok ateşlemeli, Raptors'a da kaybederlerse ( ki NBA'in en kötü 5 takımından biridir herhalde ) her şey iyice içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Rahat Mavs galibiyeti bekliyorum.

  • Dallas Mavericks ML W

Chicago Bulls @ L.A Clippers

Clippers'da henüz taşlar yerine oturmadı. Spurs gibi bir takımda %56'lık yüzdeyle boyalı alandan 48 sayı yediler. Bulls Boozer,Noah,Gibson gibi oyuncularını iyi kullanırsa, zaten arka alanda Rose'un CP3'e 4 maçtır süregelen bir üstünlüğü var. Bulls bir deplasman galibiyeti çıkarabilir.

  • Bulls ML W

Hiç yorum yok: