26 Aralık 2011 Pazartesi

NBA'de gecenin tahminleri - 26 Aralık '11



Öncelikle gecikme için üzgün olduğumu belirteyim. Bekleyenler var çünkü, bu saate kadar tuttuğum için gerçekten üzgünüm, ilgi gösterenlere bu vesiyleyle şükranımı da sunayım. Çok da uzun tutmadan verelim tahminlerimizi ;

Oklahoma City Thunder @ Minnesota Timberwolves

Wolves, bu yıl en çok izlemek istediğim takımların başında geliyor. Bunun en önemli sebebi de beklentilerin altında kalmış, Rubio, Milicic, Johnson gibi isimler. Özellikle takım arkadaşlarının twitter'da Rubio hakkında söylediği övgü dolu sözler. İdmanlardaki performansı için çok iyi şeyler konuşuluyor.Bu da genç İspanyol'un bu yılki NBA performansı hakkında merak uyandırıyor. Ayrıca kadroya eklenen Barea, temponun yüksek tutulduğu anlarda deliciliğiyle enteresan işler yapabilir. Bu da bende merak uyandıran bir diğer etken.

Thunder hakkında söyleyebileceğim en önemli şey , Batı'nın yükselen yeni zirve adayı oldukları. Durant ligin en iyi oyuncusu olabilir, belki de oldu bile. Gördüğüm en muhteşem potansiyel diyebilirim. Gerçekten basketbol oynamak için sonradan sonraya mutasyonla oluşturulmuş bir oyuncu gibi. İnanılmaz uzun, ancak bir o kadar da seri,çevik ve kıvrak. Şut atıyor, ribaund alıyor, pas dağıtıyor, her şeyi yapıyor. Etrafındaki kadro da itinayla kuruldu ve başlarına da Scott Brooks gibi bir koç getirildi. Haliyle başarı da gelir oldu.

Maçla ilgili söyleyeceğim şey ise, Wolves'in bu kadar oturmuş bir Thunder'ı yenmesinin sürpriz olacağı yönünde. Thunder'ın Durant önderliğinde muhteşem bir iskeleti, uzun süredir bir arada oynayarak oluşturmuş olduğu bir oyun disiplini, yerleşik bir düzeni var. Wolves bu düzenin yanında çok dağınık, henüz yapım aşamasında, hatta yolun başında bir takım. Onlar adına bu yolda '' Oldu '' diyebileceğimiz tek şey Kevin Love'dır sanırım. Bugün NBA'in hangi takımına koysanız muhteşem performansına kaldığı yerden devam eder.Onun haricinde her şey ve herkes için '' natamam '' desem abartı olmaz.

İlk beşler :

Thunder : Westbrook-Sefalosha-Durant-Ibaka-Perkins
Timberwolves : Ridnour-Johnson-Beasley-Love-Milicic

Wolves'in direnebileceğini zannetmiyorum. Gerçekten sürpriz olur. Durant ve ekibi, Magic galibiyetiyle açtığı sezonun ikinci maçını da kazanır diye düşünüyorum.

  • Thunder ML W
  • Thunder -5 L

Philadelphia Sixers @ Portland Trail Blazers

Geçtiğimiz yıl sezonu mağlubiyet serisiyle açan Sixers, Rose Garden'da bileğini bükemediği Blazers'la açıyor bu defa sezonu. Doğu ekibi Off-season'da önemli bir değişiklik yapmazken, Blazers bir çok takımın kolladığı, 2009-10 sezonunun en iyi 6.adamı Jamal Crawford'u kadrosuna katarak süperstar'ı Brandon Roy'un 27 yaşında ilan ettiği emekliliğini bir nebze teselli etmiş oldu.

Güzel maç olacak. Bir yanda yeni, ancak dinamik ve atletik isimlerden oluşan Sixers, diğer yanda tecrübeli isimlerden kurulu, Nate McMilan önderliğindeki Blazers. Sözü çok uzatmadan ilk beşleri vereyim :

Sixers : J.Holiday-J.Meeks-A.Iguodala-E.Brand-S.Hawes
Blazers : R.Felton-Matthews-G.Wallace-L.Aldridge-M.Camby

Felton deyince akıllara,off-season'da ortaya çıkan şok fotoğraflar geliyor tabi. En son gördüğümde en aşağı 20 kilo fazlası vardı. Zannediyorum toparlanmıştır, o halde NBA'de top koşturması mümkün değildi. Performansı merak konusu.

Blazers'ın önalan üçlüsüyle ağır bastığını düşünüyorum. Wallace-Aldridge-Camby üçlüsü atletik yapıları ve tecrübeleriyle ligin korku veren isimleri arasında yer alıyor. Oyunun her iki yönünde de agresif ve sert oluşları bu tip genç ekiplere karşı işlerini kolaylaştırıyor. Sixers uzunlarını biraz olsun faul problemine sokabilirlerse işleri çok çok daha kolaylaşacaktır. Alan savunmasına çekildikleri aralarda Meeks'e dikkat etmeleri gerek, bileği ısındığında can yakan üçlükler sokabilen bir oyuncu keza.

Sixers dinamik tavrıyla direnip maç sonuna kadar skoru yakın tutmalı. Ancak bu şekilde Rose Garden'dan galibiyet çıkarırlar. Wallace ve Camby ilerleyen yaşları sebebiyle, Felton da kaybettiği formu yüzünden oyunun ilerleyen dakikalarında form düşüklüğü yaşayabilir. Blazers benchinin ilk beşin dinlendiği dakikalarda göstereceği performans çok önemli. Crawford'a güveniyorum. Kenardan gelip oyunu sürüklemek konusunda ligin en iyilerinden biri o.

Blazers etkili bir savunma performansıyla kazanacak diye düşünüyorum. Her iki takım da lokavt ve sonrasında yapılan kısa hazırlık kamplarının cefasını hücumda tökezleyerek çekebilir. Pek skorlu bir maç olmamakla beraber 96-88 gibi bir Blazers galibiyeti olabilir. Yine de ilk etapta fazla açılmaksızın izlemekte fayda var.

  • Blazers ML W
  • Blazers -4 V
  • Under 188 L
Los Angeles Lakers @ Sacramento Kings

Evet Lakers'a açılan oran hayli manidar. 1.69, Lakers gibi bir takım için Kings gibi bir takıma karşı yüksek ve değerli görünüyor. Bunda Sarı-Mor'luların Odom'u kaybetmiş olmalarının, ve Bynum'ın sakatlığının etkisi büyük, ayrıca artık Phil Jackson da yok. Tüm bunlara rağmen, Lakers'ın dün Bulls gibi bir takıma Kobe'nin elinden nasıl kan kusturduğunu gördük. Bu bağlamda bu oran kesinlikle değerlidir.

Kobe'nin sezonun ilk iki maçını art arda iki gecede kaybetmeyi hazmedebileceğini zannetmiyorum.

Gasol, ligin en akıllı, en doğru oynayan pivotlarından biri. Bunun haricinde en iyi pivotlarından biri. Bu gece karşısında Kings'in genç uzunu DeMarcus Cousins olacak. Çok ama çok duygusal bir oyuncu. Gasol'ün Avrupa altyapısıyla döşenmiş muhteşem yetenekleri karşısında kontrolü kaybetmesi olasıdır. Faül problemine girebilir. Artest da etkili bir savunma performansı ortaya koyar da Salmons'u yavaşlatabilirse Kings için işler daha da zorlaşabilir.Bu açıdan Evans'ın performansı önemli. Ayrıca çaylak Frigette'in performansı da belirleyici olacak.

Kings lige Lakers galibiyete başlamak adına maça sonuna kadar asılacaktır ancak ben son sözü yine Kobe'nin söyleyeceğini düşünüyorum.

Bu oran bir kaç ay sonra '' Yine olsa da alsak '' diye iç geçirebileceğimiz türde bir oran. Çok yüksek güvenle olmasa da öneririm.

  • Lakers ML L

Chicago Bulls @ Golden State Warriors

Bulls dün gece 94 milyon'luk yeni sözleşmeye imza atan süperstar'ı Rose'un elinden muhteşem bir galibiyet elde etti Lakers karşısında. Lige iyi bir başlangıç yaptılar. Warriors ise dün Curry'nin 12'de 2 isabetle 4 sayı, aynı gün ananesini kaybeden Ellis'in 15 sayı ürettiği maçta Clippers'a farklı mağlup oldu.

Çok uzun tutmayacağım. Curry, Rose karşısında defansta çok efor sarfedecektir. Rose'u durdurmadan maçı kazanmaları çok zor. Ellis'e daha çok iş düşecek. Uzunlar için çok iyimser konuşamayacağım, defansta Boozer'ın üretimine karşı koymaya çalışırken ofansta da Noah,Ömer gibi etkili uzunlarla boğuşacaklar. Warriors adına çok iyimser şeyler düşünemiyorum bu maçla ilgili. Chicago ikinci maça da tiki atacak gibi.

  • Bulls kazanır L
  • Bulls -6 L

Bunlar haricinde Raps-Cavs maçında alt eğilimi görüyorum ama sezonun ilk maçı olması açısından alt bahsinden uzak durmak adına önermiyorum. Yine de kanımca bu maç için 196 sayı fazla, çıkmaz gibi. New Orleans ve Memphis ise sürpriz adaylarım. Hadi bakalım, 12 maçlı ilk gecemiz hayırlı olsun, herkese iyi şanslar !

Hiç yorum yok: