22 Aralık 2011 Perşembe

Memo & D-Will yeniden ( Memo Nets'te )


Az önce sıcak sıcak düştü gündeme Mehmet'in takas haberi. Jazz, 2015 yılı ikinci tur draft hakkı karşılığında New Jersey'e gönderdi bir kaç hafta öncesine kadar Telekom formasıyla izlediğimiz Mehmet'i ve 10.8 milyonluk kontratını. Açıkçası bekliyordum böyle bir hamleyi Jazz'dan, Favors-Millsapp-Jefferson-Enes-Mehmet beşlisinden oluşan uzun bolluğunun yanı sıra kısa kıtlığı da çeken Jazz için geçen yıl 13 kez parkeye çıkabilmiş bir Memo'yu takas etmek mantıklı olurdu ama bu kadar ucuza gitmesi herkes gibi beni de şaşırttı. Açıkçası ben Mo Williams-Chauncey Billups-Chris Paul-Randy Foye dörtlüsüne sahip Clippers'la Jazz arasında bir bağ kurmuştum (keza şu halde ilk beş çıkabilecek kapasitede 3 oyun kurucusu var Clippers'ın) Nets kaşla göz arasında bitirdi işi. Jazz resmen hediye etti Memo'yu Nets'e. Tabi salary cap'i açmak ve genç uzunlara daha çok fırsat tanıyabilmek Memo'yu takas etmek için oldukça geçerli sebepler ancak bu kadar ucuza gitmesi iki takımın genel menejerlerinin arasındaki samimi dostluğun nimeti olsa gerek.

Duruma en çok Memo gibi off-season'u Türkiye'de değerlendiren eski takım arkadaşı Deron Williams sevinmiş. Yeniden Mehmet'le oynayacağı için duyduğu heyecanı sıcağı sıcağına twit'lemiş : '' D-Will is to money is back in busines glad to be playing with my boy Memo again!!!''

Enes için üzüldüm diyeceğim ama her iki oyuncunun da aynı mevkide oynuyor olmaları açısından hayırlı oldu da diyebilirim. Birbirlerinin dakikalarından çalacaklardı,Favors-Millsapp-Jefferson üçlüsü de cabası.

Nets beyaz uzunları sever (Murphy,Humpries,Lopez,Van Horn vs.), dahası boyalı alanda çok uzun süredir sıkıntı çekiyorlar. Takımın bu anlamdaki en büyük kozu Brook Lopez'in sezonu kapatmış olması Mehmet için daha fazla süre alıp daha önemli istatistikler yapabilmek adına önemli bir fırsat. Onu ve yetilerini çok iyi tanıyan üst düzey bir oyun kurucu olan D-Will'le yeniden oynayacak olmaları da cabası.

Takım başarısı olarak 1-2 gömlek düşük bir takıma gittiği yöndeki serzenişlere katıldığımı da söyleyemem. Jazz bence beklentilerin altında kalacak bu sezon. Onlara play-off istikrarı getiren Williams'lı,Boozer'lı,Memo'lu,Sloan'lı,Kirilenko'lu ekol kısa sayılabilecek bir süre içerisinde dağılıp paramparça oldu. Bu tip infilaklar genelde '' rebuilding '' kapsamında bilinçli bir takım mühendisliğiyle yapılır ancak Jazz'deki durum biraz daha gelişigüzel oldu ve bence bunun bedelini bir şekilde ödeyecekler.

Neyse,Mehmet bizim çıplak gözle 3 ay izleyip bütünüyle hayran kaldığımız D-Will'le yanyana oynamanın nasıl bir şey olduğunu hepimizden daha iyi biliyor. Ümit ediyorum bu takasın ardından her ikisi için de güzel bir sezon olacak. Tabii Enes'i de unutmayalım. Haydi hayırlı uğurlu olsun.




Hiç yorum yok: