28 Aralık 2011 Çarşamba

NBA'de gecenin tahminleri ( 28 Aralık '11 )


Her gün tahmin yazabilecek miyim bilemiyorum ama yazmaya devam edebildiğim sürece post için seçtiğim resimde '' Önceki günden akılda kalanlar '' kıstasını dikkate almaya çalışacağım. Dün deyince de akıllara Celtics - Heat maçı, Celtics - Heat maçı deyince de akıllara '' Hayırlı evlat Norris Cole '' geliyor. Heat'in çaylağı, Celtics'le defalarca maç yapmış biri kadar güvendi kendine dün, ve bugün tüm Amerikan Spor medyasının gündemine yerleşmiş durumda. E bize de Türk medyası olarak '' Hayırlı Evlat '' başlığı atmak bir nevi vacip oldu :)



Indiana Pacers @ Toronto Raptors

Pacers bu sezon Doğu'da çıkış yakalamasını beklediğim takımların başında geliyor. Doğu'nun Thunder vakası demek için belki de çok erken ama doğru rotayı izlerlerse bir kaç yıl içerisinde Thunder'ın bir kaç yılda Batı'nın zirvesine yürümesine benzer bir ivme yakalayabilirler. Off-season'da yaptıkları David West hamlesi, bekleneni vermeye başlayan Roy Hibbert - Tyler Hansbrough ikilisine tuz biberden öte bir şey oldu. Geçtiğimiz sezonu 9 ribaund ortalamasıyla kapatan Granger'ın da ribaund katkısı da göz önünde bulundurulduğunda tam anlamıyla ribaund canavarı bir takım oldular. Pistons'a karşı oynadıkları ilk maçı 3 uzunun verdiği muazzam katkıyla rahat kazandılar. 91-79 biten maçta Hibbert 16 sayı 14 ribaund, Hansbrough 15 sayı 13 ribaund ve West 11 sayı 12 ribaund yaptı. Bu sayede %36.8 şut yüzdesinde kaldıkları bir maçı farklı kazanmayı başardılar. Buldukları ikinci şans fırsatlarından tam 14 sayı çıkaran Pacers, Pistons'a karşı 53-40'lık ribaund üstünlüğü kurdu. Geçtiğimiz yıl koç Frank Vogel'in ilk maçında rakiplerinden 20 ribaund daha fazla çektikleri maçta Raptors'u 104-93'le geçmişlerdi.

Tüm bu ribaund detaylarını, maçı Pacers'ın ribaund alarak kazanacağını düşünmem üzerine söylüyorum. Bargnani-Johnson ikilisi Hibbert,West ve Hansbrough gibi bir trioyla başetmek durumundalar.

Yeni koç Dwane Casey'le sezona galibiyetle başlayan Raptors ise 7 oyuncusunun çift hanelere ulaştığı maçta Cavaliers'ı rahat geçti. Topu iyi paylaştılar, Barbosa kenardan 14 sayılık bir katkı yaptı ve Cavs'ı geçerek yeni sezona merhaba dediler.

Bu gece hızlı, tempolu bir maç bekliyorum. İki taraftan birinin ilk iki çeyrekten birinde 30'lu sayılara yaklaşması ve hatta geçmesi mümkün olabilir. Bu bağlamda şut yüzdelerinde aşırı bir düşüklük olmaz ise iki taraftan birinin 100 ve üzeri skor üretmesi mümkün gibi görünüyor. Pacers'ın ribaund'larda kuracağı üstünlükle ve temposuyla, dahası Granger,West gibi all-star kalibrede oyuncularının oluşturacağı farkla galibiyete uzanacağını düşünüyorum. Nihayetinde Raptors'un uzun süredir devam eden '' Maçın kaderini tayin edecek oyuncu eksikliği '' problemi var. Chris Bosh gittiğinden beri bu boşluk var. En iyi oyuncunun Bargnani olduğu bir takımdan söz ediyoruz.

Pacers'ın kaybetmesi kanımca sürpriz olur.

  • Pacers ML W
  • Pacers -4 W
  • Over / Üst 193.5 sayı L

Boston Celtics @ New Orleans Hornets

Celtics dünkü performansıyla beni Celtics organizasyonuna ve Doc Rivers'a bir kez daha hayran bıraktı. Lebron-Wade-Bosh üçlüsünün muhteşem oyunu, ilk yarıda yedikleri 69 sayı, izin verdikleri %65'lik şut yüzdesi, 15 sayı fark, Pierce'ın yokluğu, sürpriz yumurta Norris Cole gibi bir çok öldürücü etkene rağmen Celtler bir türlü kopmadı maçtan. Her defasında bir şekilde geri gelip son çeyrekte farkı 3e kadar indirmeyi başardılar. Her şeyin bu kadar tepetaklak gittiği bir maçta, ligin şampiyonluk adayı takımına deplasmanda bu denli kan kusturabiliyorsanız gerçekten büyük takımsınız.

Hornets ise takasların ardından kurulan yeni ekiple Suns'a acı bir sürpriz yaşattı Noel gecesinde. Yeni transfer Gordon, ilk maçında 20 sayı atarken 4.2 saniye kala attığı orta mesafe şutla da takımına maçı kazandırmayı başardı. Koç Monty Williams, Gordon'a '' Topu ona verin ve işini yapışını izleyin '' diyecek kadar güveniyor.

Bu maçla ilgili vereceğim ilk tahmin ilk yarıda daha çok sayı olacağı yönünde. Celtics ilk iki maçta akıllara zarar bir savunma performansı gösterdi. İlk maçta New York'tan ilk yarıda 62 sayı yediler, ikinci maçta da Heat'ten 69 yediler. Akıl alır gibi değil. Daha da enteresanı her iki maçta da ikinci yarıda savunmada kendilerini bulup maçı getirmeyi başardılar.

Kafa kafaya gitmesi beklenen bu maçta da son iki çeyrek savunma dozajının artacağını düşünüyorum. Celtics bu maçı da kaybederek akılları iyice bulandırmak istemeyecektir. İlk yarısını tempolu geçmesini beklediğim maçı Celtics'in Rondo-Garnett-Allen üçlüsüyle kazanacağını düşünüyorum. İlk 2 maçta 26.5 sayı 12.5 assist 6.5 ribaund ortalama yapan Rondo'nun Jarrett Jack karşısında da benzeri bir performanstan geri duracağını zannetmiyorum. Celtics 100'e yaklaşabilir, savunma zaaflarıyla da 80 ve üzeri sayı yemeleri muhtemel.

  • İlk yarı daha çok sayı olur L
  • Celtics kazanır L
  • Üst/ Over 175.5 L

Washington Wizards @ Atlanta Hawks


Wizards'taki problemlerin ne büyük olduğunu, 20 sayıdan verdikleri Nets maçında gördük. Aynı Nets'in dün 36 sayı farkla Hawks'a nasıl mağlup olduğunu da gördük ki Nets için durum gerçekten içler acısıydı. Hawks 1999'dan sonra (Cavs'ı 65 sayıda tutmuşlardı) rakibini en az sayıda tuttuğu maçı 106 sayı atarak kazandı ve lige ne kadar hazır olduğunu gösterdi.

Tam 6 oyuncu çift hanelere ulaştı, Horford'un da 8 sayıda kaldığını da ekleyelim. Kariyerinde 24.5 ortalamayla oynadığı Wizards'a karşı Hawks formasıyla ilk maçına çıkacak olan T-Mac dün 12 sayı atarak Hawks kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Radmanovic de yedeklediği oyuncunun benchte rahat rahat dinlenebileceği güveni performansıyla takımına sundu.

Hawks evinde, Doğu'nun en kötü takımlarından birine daha çift hanelerle fark atıp ikinci maça da tik atacaktır diye düşünüyorum. Wizards'ta Blatche'ye '' Ya kardeşim ben yüksek posttan bir şey yapamıyorum, şu topu bana boyalı alanda verin valla başka bi yerde bi işe yaradığım yok '' dedirtecek düzeyde problemler var. Nets maçında da gördük durumu.

Özet ; Hawks gibi bir takımın Wizards'ı dümdüz etmesi gerek. Aksi sürpriz olur.

  • Hawks ML W
  • Hawks -9 W

New York Knicks @ Golden State Warriors

Sözü çok uzun tutmayacağım. Knicks'in oyuncularının genel yapıları ve takım olarak oyun stilleri, Warriors'a savunmada zor anlar yaşatabilecek seviyede. Melo-Amare-Chandler üçlüsüyle baş etmeleri zor, Knicks'in ikinci maça da tik atıp geçmesi muhtemel . Curry ve Ellis çok ekstra bir şeyler yapmazsa, Lee ve Biedrins'in Amare-Chandler ikilisiyle meşgul olduğu bir günde Knicks kazanacaktır diye düşünüyorum. Bana taktik ağırlıktan çok, bireysel yeteneklerin performanslarıyla süregelen spontan bir maç olacak gibi geliyor. Boyalı alandaki üstünlüğü ve Melo faktörüyle Knicks üstün. New York ekibi 3 gün dinlendikten sonra oynayacağı bu maçta fiziksel avantajını galibiyete çevirecek güçte.

edit : Stephen Curry yüksek ihtimal oynamayacak. Son idmanı kaçırdığı bilgisi var. Knicks handikap diyorum.

  • Knicks ML L
  • Knicks -5 L

Bunlar haricinde skor üretmekte güçlük çeken iki takımın mücadelesinden uzatma olmadığı sürece 188 sayı çıkacağını zannetmiyorum. Pistons - Cavs maçı alt eğilimli bu açıdan. Clippers ve Jazz gecenin sürpriz underdog adayları.

Herkese keyifli bir NBA gecesi & Bol şans ...

Hiç yorum yok: