20 Şubat 2009 Cuma

NBA Takas günlüğü - 20 Şubat



- Kings ince hamleler yapmaya devam ediyor. Dün takasını duyurduğumuz Willie Solomon , 24 saat içerisinde yeniden takas edildi ve 2014 yılı ikinci tur draft hakkı karşılığı Sacramento Kings'e takas edildi. Kings bu takasın ardından Mikki Moore'un sözleşmesini fesh etti.


- Houston Rockets'ta yaprak dökümü devam ediyor. İlk beşin kemik isimlerinden Tracy McGrady'nin basketbol hayatının devamını tehdit eden sakatlığıyla sezonu kapatmasının ardından Rafer Alston da takım değiştirenler kervanına katıldı. ( T-Mac'i takas etmeyi düşünmüyoruz diye açıklama yaptılar ancak bunun bir çeşit blöf olup olmadığından emin değiliz ; keza T-Mac'i kapsayan takas senaryoları dönüyor şu sıralar ortalıkta.)


Takas şöyle gerçekleşti.


Houston Rockets ---) Rafer Alston ---) Orlando Magic

Memphis Grizzlies ---) Kyle Lowry ---) Houston Rockets

Orlando Magic ---) Brian Cook + İlk tur draft hakkı ---) Memphis Grizzlies


Magic çok karlı bir iş yapmış gibi görünüyor. Sezona bu kadar iddialı girip böyle istikrarlı bir biçimde Doğu'nun zirvesine kafa tutan bir takımın , sırtlayıcısı konumundaki oyuncuyu ( Jameer Nelson , belki de kariyerinin en parlak yılını geçiriyor.) sezon boyu kaybetmesinin ardından acilen '' kalburüstü '' bir oyun kurucuya ihtiyacı vardı. Alston biçilmiş kaftan.


Daha önceden de dile getirmiştim ; Magic Nelson'suz berbat ötesi. Topu Nelson gibi saf bir orkestra şefinden ziyade alternatif oyuncular getiriyor. Oyun kurmakla dümdüz pas yapıp şut atmak arasındaki uçurumun bir ucundan diğerine sürükleniyor Magic bir anda. Tek kelimeyle rezalet hücum ediyorlar Nelson'suz. O olmadan sezonun kalanında Cavaliers , Celtics , Pistons gibi rakiplere karşı iddialı olmaları düşünülemezdi. Alston çok akıllıca bir hamle.


Rockets ise T-Mac'in ardından bir diğer ilk beş oyuncusunu kaybetti. Lowry dinamik bir isim , ancak Rockets'in batı konferansındaki ağırlığını kaldırabilmesi şu an için zor gözüküyor. En azından o özgüvene sahip , tecrübeli bir oyun kurucu olamayacağını söyleyebilirim. Rockets yine erken havlu atacak gibi gözüküyor ...


Grizzlies yediği takas kazıklarına rağmen öyle ya da böyle bir gelecek inşaa etmeye devam ediyor. İlk beşin yaş ortalaması 22 civarı , hiç de fena oynamıyorlar. Mayo ve Gay ikilisi gayet güzel uyum sağladılar , Mayo büyük fırsat Grizzlies için. Gene de kısa vadede her ne yaparlarsa yapsınlar , başarılı olmalarının pek mümkünü yok gibi gözüküyor. Bir kaç yıl bir şey beklememek lazım Grizz'den.


- Oklahoma City Thunder da '' Rebuilding '' 'e devam ediyor. İlk tur draft hakkı karşılığı Bulls'dan İsviçre asıllı Thabo Sefalosha'yı aldılar.


Seattle zamanında büyük umutlarla draft ettikleri Mohammed Sene'yi ise serbest bıraktılar.

Hiç yorum yok: