13 Şubat 2009 Cuma

All-Star haftasonu bu gece başlıyor


NBA'de All-Star haftasonu heyecanı bu geceki Çaylaklar maçıyla başlıyor.

Türkiye saatiyle gece 04:00 'te başlayacak maç NTV'den canlı olarak yayınlanacak.



Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl çaylaklar , NBA'de ikinci senesini geçiren sophomore'lara karşı daha avantajlı gibi gözüküyor. Durant'in eline bakan Sophomore'ların rakibi çaylaklarda Derrick Rose , OJ Mayo , Rudy Fernandez , Greg Oden gibi isimler forma terletecekler.

Cumartesi gecesi ise yine her zaman olduğu gibi en heyecanlı gece olacak gibi. Üç sayı yarışmasında favori yine Jason Kapono gibi gözüküyor. Bu kez de kazanırsa Larry Bird ve Craig Hodges'un ardından bu unvanı peşpeşe 3üncü kez kazanan 3'üncü oyuncu olacak. Favori gene Kapono gibi gözükse de ben Roger Mason'dan bir sürpriz beklemiyor değilim.


Smaç yarışması da büyük merak konusu. Bir tarafta son şampiyon Howard , diğer tarafta 1.75'lik Robinson , bir tarafta Barry'den sonra bu unvana kafa tutan ilk beyaz ( ve Avrupa'lı ) Fernandez , bir tarafta da son dakika piyangosu J.R Smith.



Howard gene muhteşem bir şov yapacaktır ama ben Fernandez'i destekliyorum bu defa.
Yetenek yarışmasında da Tony Parker , Mo Williams , Devin Harris , ve Derrick Rose yarışacak. Zaman ve konsantrasyon işi , o yüzden tahmin yapmak çok zor ama Williams'ın şutuyla avantajlı olduğu kesin.
NBA All-Star haftasonu etkinliklerinde bu yıl ilk defa yeni bir oyun deneniyor. İsmi H-O-R-S-E ... Bizimkiler E-Ş-Ş-E-K diye çevirmişler ya neyse :) Joe Johnson , Kevin Durant ve OJ Mayo'nun yarışacağı oyunun kuralı şu : Sıradaki katılımcı , bir önceki katılımcının attığı basketin aynısını atmak durumunda. Eğer atamaz ise bir harfle cezalandırılıyor ve beş harfi bulan oyuncu oyun dışı kalıyor. Smaç yapmak da yasak.
Enteresan bir şeye benziyor. Umarım denemişlerdir ne kadar eğlenceli olup olmadığını. NBA'de TV karşısında '' ayıp olmasın diye '' zoraki sırıttığımız günler olmuştu. Umarım bu defa aynı şey olmaz.

Ha bu arada hatırlatalım , tüm bu şamata da cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 03:30'da.

Pazar gecesi de büyük eğlence malumunuz.

Şimdiden keyifli seyirler.

Hiç yorum yok: