28 Eylül 2008 Pazar

NBA 2008-09 Takım raporu - Chicago Bulls


Gelenler:

Derrick Rose -G- (Draft)
Vinny Del Negro –Antrenör- (Phoenix Suns)
Luol Deng –F- (Sözleşme yeniledi),

Gidenler:
JamesOn Curry –G- (Serbest)
Shannon Brown –G- (Chicago Bulls)
Chris Duhon -G- (New York Knicks)
Tahmini İlk 5
PG : Derrick Rose
SG : Larry Hughes
SF : Luol Deng
PF : Drew Gooden
C : Tyrus Thomas
Yorum :
Bulls için bu sezon değişen pek de bir şey olmadı. Sadece Draft'in en büyük 2 yıldızından birini büyük bir şans eseri kaptılar. Ona da yatıp kalkıp şükretsinler derim şu manzarada. Luol Deng'le yeniden anlaşılması ve Derrick Rose'un Draft'i dışında önemli hiç bir somut adımı yok Bulls'un bu yıl. Geçen sezon daha bir şekillenen kadroyla kaldıkları yerden devam etmeyi deneyecekler.
Öncelikle Rose'dan bahsedelim. Yeteneklerinden zinhar şüphe yok. Takıma mental olarak da fazlasıyla uyum sağlamışa benziyor. Hatta Rose'un Bulls'un yeni yüzü olacağından söz ediliyor. Aslında buna , tam anlamıyla gerçek bir Bulls'lu yıldıza ihtiyaç var bir süredir. Keza bir kaç sezondur Bulls forması giyen hiç bir oyuncu formasıyla tam anlamıyla bütünleşebilmiş ve Bulls camiasına bir Pippen gibi , bir Jordan gibi , bir Paxson gibi malolabilmiş değil. Bunu tek kelimeyle şöyle de açıklayabiliriz : istikrarsızlık.
İşte Rose'un genç yaşında yüklü kontratı götüren Deng'le beraber takımın yeni yüzleri olmaları bekleniyor şu son manzaraya göre.
Tüm bunlar ışığında Rose'un yılın çaylağı ödülünde iddialı bir aday olmasını sağlamaya yetecek performansa yakın olduğunu söyleyebiliriz. Zaten genel anlamda da uyumlu bir oyuncu. Deng ise kontratı kaptıktan sonra ipleri salıveren Ben Wallace gibi olur mu , bunu zamanla göreceğiz.

Bu iki gelişme dışında Bulls'ta pek de bir ışık yok gibi bu sene. Mevcut kadronun çok iyi bir performans ortaya koyması gerekiyor. Alternatifler pek de bol değil çünkü. Herkesin işini iyi yaptığı sıkı bir takım oyunuyula play-off'ta tutunabilirler. Yoksa işleri zor. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama Bulls'ta bu kopukluk var gibi biraz. Mesela kötü günündeki bir Nocioni'yi , Hughes'ü , Gooden'ı , Thomas'ı yedeklemek zor gibime geliyor. Kadronun derinliği ve uyumu pek de güven vermiyor. Takım kaptanı Hinrich'in son durumu ve takımın önemli yıldızlarından Ben Gordon'un hali ( detaylar için Bulls'ta son maçımı oynadım dediği açıklamayı içeren yazı için tıklayın ) bile böyleyken ... Bilemiyorum ufuklarda ne var ama ben pek de bir şey göremiyorum. Rose büyük bir potansiyel ama kopuk bir takımda kapalı kutu olarak kalakalma riski var. Gordon ve Hinrich'i bir kez daha tekrar etmeye gerek yok. Deng kontratı kaptı , Paxson dua etsin de Ben Wallace gibi Deng de salmasın kendini. Pota altındaki güvencelerden Thomas bir türlü isteneni veremeyen , disiplinsiz bir adam kılığında yola devam ediyor. Geriye hatrı kalan isimlerden Hughes ve Gooden'dan da şu takım atmosferinde süpermen performansı beklemek onlara haksızlık olsa gerek. Keza hala yeni sayılırlar.
Dediğim gibi pek de bir ışık göremiyorum , bu yıl istikrarsız bir Bulls izleyeceğiz gibime geliyor. Gordon'u içeren bir takas muhabbetine tanık olabiliriz onu da peşinen belirteyim.
Başarının anahtarı :
Takımın bir bütün olması , uzun vadeli istikrarın geleceğine inanılmak suretiyle mental problemlerin aşılması. Kimisi kontratını düşünüyor kimisi gelecek takımını kimisi sakatlığını kimisi saha dışındaki hayatını kimisi akıbetini ... Böyle takım olmaz , ancak herkesin tüm sıkıntıları aşıp tamamıyle başarı kaygısına düştüğü bir Bulls ümit vaadedebilir. Ki bu da başarılı bir yönetim ve teknik heyetten geçiyor. Paxson ve tayfasının bu konuda pek de başarılı oldukları söylenemez. Draft piyangosuna dua etsinler.

Hiç yorum yok: