28 Eylül 2008 Pazar

NBA 2008-09 Takım raporu - Denver Nuggets


Gelenler:
Sonny Weems, -G- (Takas)
Chris Andersen –F- (New Orleans Hornets)
Renaldo Balkman –F- (Takas New York)
Dahntay Jones –G- (Sacramento Kings)
J.R. Smith –G- (Sözleşme yeniledi)
Gidenler:
Marcus Camby –P- (Takas Clippers)
Taurean Green –G- (Takas New York)
Bobby Jones –F- (Takas New York)
Yakhouba Diawara –F- (Miami Heat)
Jamaal Magloire –P- (Miami Heat)
Eduardo Najera –F- (New Jersey Nets)
Kadro :
Tahmini İlk 5 :
PG : Chucky Atkins
SG : Allen Iverson
SF : Carmelo Anthony
PF : Kenyon Martin
C : Nene
Yorum :
Ciddi ciddi Nuggets'ın ideal olgusundan uzak , tüm olup bitenden memnun kendi halinde bir takım olduğunu düşünmeye başladım. Yani mevcut durumdan , gidişattan , Basketbolun fundamentalini katlediyor dedirtmiş anlayıştan memnunlar herhalde yahu ? Bu ne rahatlıktır hala çözebilmiş değilim. Biraz ağır bir eleştiri olacak ama herhangi bir Lise takımının oynadığı sıradan bir hazırlık maçındaki tavrı bile Nuggets'in NBA'de takındığı tavırdan daha ciddidir. Açıkçası ben Nuggets'in ikinci bir New York Knicks vakasına dek uzanabileceğinden endişe etmeye başlamış durumdayım.
Maç başına 110-115 sayı yiyen bir takım , afedersiniz deveye hendek atlatsa bir yere varamaz. Hani futbolda deriz ya 3 gol yediğiniz bir maçı kazanmanız neredeyse imkansızdır diye , bu da aynı hesap.

Problemler olabilir , bu gayet doğal. Zaten çözüm denen şey de ancak problem olduğunda ortaya çıkar , problem yoksa çözüm de yoktur. Nuggets'in problemi ise , mevcut problemleri çözüm aramaya dahi teşebbüs etmemesi !
Savunmaları rezalet demeyeceğim , çünkü bu adamlar savunma yapmıyorlar ! Oyunu tamamıyle tek boyutuyla oynayan , bu zihniyet yüzünden şamaroğlanına döndüğü halde hiç bir şekilde şikayet etmeyen , rahat mı rahat bir takımdan söz ediyorum şu anda. Sadece basket atalım , eğlenelim ve paramızı alıp gidelim , tüm olay bu.
Takımın arka alanını Allen Iverson , Carmelo Anthony ve J.R Smith oluşturuyor. Buyrun buradan yakın. Sadece şu üçlü maç başına 60'In çok daha üzerinde bir ortalama yakalayabilir ( mesela AI 27 , Melo 23 , J.R Smith 14 gibi ... ) ancak savunmaymış , disiplinmiş , idealist bir tavırmış , hırsmış hiç işleri olmaz. Dünyanın en büyük mental uzmanlarını şu takıma getirin , gene de bu adamları ıslah edene kadar iflahınız kesilir. Garanti.

Hadi takım neyse , yıllar yılı bu rezil manzarayı kenardan keyifle izleyen koç kadrosu da neyse de yönetime ne oluyor ? Şu takımın tek adam gibi oyuncusunu , savunma yapan tek neferini , Marcus Camby'i niye gönderdiniz yahu ? Neymiş lüks vergisiymiş de bilmem ne ... Camby'i azad etmek miydi çözümünüz ? Halloldu mu şimdi her şey ? Bir de gidip Balkman'ı Andersen'i falan getirdiler. İyice panayıra döndü mevzu.

Hiç umudum yok kimse kusura bakmasın. Basketbol yazarlığıma Nuggets'in takım yazarı olarak başlamıştım , onun hatrına bari iyimser bir şeyler söyleyeyim diyorum ama yok , hiç bir şekilde ümit yok şu Nuggets'tan. Artık soğuk kış gecelerinde çıtırımızı çerezimizi kolamızı alıp bol keseden atan Melo'ları AI'ları Kleiza'ları J.R Smith'leri izleyip çıkardıkları şamatalarla eğleneceğiz. Sakat sakat az biraz bir şeyler kovalayan Kenyon Martin , Nene gibi isimleri de göz ucuyla takip etmekte fayda var.

Camby adına seviniyorum bu panayırdan kurtulduğu için. Zira sirkimize R.Balkman , Chris Andersen gibi palyaçolar da katıldı bu sene. Şenlik var desenize ...

Başarının anahtarı :
Mucizevi bir rebuilding ! Gerekirse Carmelo'ya bile kıyacaksın arkadaş. Maç başına 30 da atsa , savunma yapmayan , laf dinlemeyen , uyuşturucu taşıyan , parke dışında olağanca artistliği yapan adam ve hatta adamlarla arpa boyu yol katedilmez. Ancak Nuggets'in tepeden tırnağına kadar hiç bir zerresinde böyle bir niyet yok zaten.
Keyfini çıkarın ;)

Hiç yorum yok: