18 Eylül 2008 Perşembe

NBA 2008-09 Takım Raporu - Charlotte Bobcats



Gelenler:
D.J. Augustin -G- (Draft)
Alexis Ajinca -P- (Draft)
Jermareo Davidson –F- (Sözleşme yeniledi)
Ryan Hollins –P- (Sözleşme yeniledi)
Emeka Okafor –P- (Sözleşme yeniledi)

Shannon Brown –G- (Chicago Bulls)

Gidenler:
Earl Boykins –G- (Virtus Bologna)
Kyle Weaver –G- (Takas Oklahoma City)


Tahmini İlk 5 :
PG : Raymond Felton
SG : Jason Richardson
SF : Gerald Wallace
PF : Sean May
C : Emeka Okafor



Yorum :
Pek de bir değişiklik yok bu sezon Bobcats'te. Sadece mevcut sürecin ilerlemesi söz konusu. Okafor'un sözleşme yenilemesi onu daha bir Bobcats'li yapmış olsa gerek , off-season idmanlarda performansı hiç fena gözükmüyor. Keza J-Rich ve G-Wallace da formlarından pek bir şey kaybetmemişe benziyorlar. Anahatlarıyla Bobcats gene gümbür gümbür geliyor gene. Esas sürpriz parkede değil kenarda , Larry Brown MJ'le birlikte elele tozpembe hayaller için Bobcats'te.

Boykins ve Knight'ın gidişinin ardından R.Felton iyiden iyiye oyun kurucu dümenine yerleşecektir. O işi gayet iyi götürüyordu zaten , öte yandan J-Rich - Wallace ve Okafor üçlüsünün uyumu muazzam bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Atletik özelliklerine yaratıcılıklarını ve agresifliklerini katan süper üçlü hücumda gayet ahenkli bir oyun ortaya koyadursun , aynı atletik ve agresif tavır onları savunmada da rakipler için kabus kılmaya yetiyor. Bobcats'in iskeletinin de bu oyuncular üzerine kurulu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer parçalara bakıldığında en önde göze çarpan isim Adam Morrison. Bobcats'in 2006'da bir çok oyuncuyu pas geçerek seçtiği Gonzaga çıkışlı büyük yetenek hala beklenen patlamayı yapabilmiş değil. Ancak herkes onun ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu biliyor. Morrison kendisini gerçek performansından alıkoyan sağlık problemlerini halledebilirse Bobcats süper üçlüsünü dörtleyebilir.

Bunun haricinde Matt Carroll , Ryan Hollins , Jared Dudley gibi isimler kısa rotasyonunda sürprize hazır konumadalar. Takımın keskin nişancısı rolunde Carroll var. Boyalı alanda ise Mohammed ve May iki ayrı görev adamı olarak Okafor'un yükünü hafifletmeye çalışacaklar. Ancak her ikisi de tecrübeleri ve yetenekleriyle yapacaklarının sadece yük hafifletmekten ibaret olmadığını ıspatlamaya hazır tipler.

Bobcats sade görüntüsünün altında bir ihtişam taşıyor ancak bu onları nereye kadar götürecek , işte bu sorunun cevabı koç koltuğunda oturan adamın yapacaklarıyla doğrudan ilintili.

Avantajları :
Eğer Dwight Howard gibi bir potansiyelden mahrum kalsaydınız , onun yerini kiminle doldurmak isterdiniz ? İşte bu can alıcı soruyu 2004 Draft seçimlerinde Bobcats'e sordular :) Cevap malum ; Emeka Okafor.

Aynı doğum gününü taşıdığım bu adam burcunun gereği ( Terazi ) saha dışında biraz sakin , ağırkanlı olsa da parkede tam bir canavar. Okafor atletik yeteneklerine , iri fiziğine can alıcı bir şeyler katmayı başarabilmiş yegane uzunlardan biri ve katmaya da devam ediyor. Bobcats'in ona ev sahipliği yapması başlı başına bir avantaj.

Ayrıca kısa rotasyonunda da '' yıldız '' rolünü üstlenen iki oyuncu tıpkı Okafor gibi fazlasıyla atletik ve güçlü. Bu , takımın belkemiğini oluşturan oyuncuların savunmada göz açtırmaması anlamına geliyor. Ayrıca hücumda da kısa zamanda çok şeyi değiştirebilecek bir potansiyele sahipler.

Takımda tevazu söz konusu. Kimse kuru kahramanlık peşinde değil. Herkes görevini istekle , azimle yapmaya gayret ediyor. Larry Brown'un gelişiyle bu tevazu güdüsü katlanacaktır diye düşünüyorum. Örneğin Matt Carroll tüm egolarından sıyrılmış bir biçimde kendisini hafife alan savunmacıları pişman etmeye devam edecektir. Ya da Hollins , Dudley , May ... Vesaire ...

Dezavantajlar :
Çaylaklar tam bir muamma. Ne getirirler ne götürürler şimdilik pek de belli değil. Geçen yıldan bu yıla pek de değişiklik gösterememiş bir takımın geçen yıldan daha ileriye gidip gidemeyeceği de merak konusu.

Morrison ve Wallace'ın müzmin sakatlık problemleri.

Yeni bir koç , neticede yeni bir sistem. Bekleyip göreceğiz.

Başarının anahtarı :
Takımda herkesin aynı tevazu güdüsüyle işini yapmaya devam etmesi. Brown'un getireceği sistemin tam anlamıyla uygulanması da başarıyı getirecektir. Bunun dışında pek de ekstra bir şeye gerek yok , potansiyel belli.

Hiç yorum yok: