18 Eylül 2008 Perşembe

NBA 2008-09 Takım Raporu - Minnesota TimberWolves



Gelenler:
Kevin Love, -F- (Draft)
Nikola Pekovic, -P- (Draft)

Mike Miller –F- (Takas Memphis)
Brian Cardinal –F- (Takas Memphis)
Jason Collins –P- (Takas Minnesota)
Rodney Carney –G- (Takas Philadelphia)
Calvin Booth –P- (Takas Philadelphia)

Craig Smith –F- (Sözleşme yeniledi)
Sebastian Telfair –G- (Sözleşme yeniledi)
Ryan Gomes –F- (Sözleşme yeniledi)

Gidenler:
O.J. Mayo -G- (Takas Memphis)
Marko Jaric –G- (Takas Memphis)
Greg Buckner –G- (Takas Memphis)
Antonie Walker –F- (Takas Memphis)



Kadro :
Calvin Booth , Corey Brewer , Brian Cardinal , Rodney Carney , Jason Collins , Michael Doleac , Randy Foye , Ryan Gomes , Al Jefferson , Kevin Love , Mark Madsen , Rashad McCants , Mike Miller , Chris Richard ,Craig Smith , Kirk Snyder , Sebastian Telfair

Tahmini İlk 5 :
PG : Randy Foye
SG : Rashad McCants
SF : Mike Miller
PF : Al Jefferson
C : Craig Smith

Yorum :
Timberwolves bu yıl yine genç ve yeni denilebilecek bir kadroyla karşımıza çıkıyor. Yıllar yılı süregelen o KG'li statik kadro KG'nin Celtics'e gidişini de içeren dev takasla bir anda değişiverdi ve T-Wolves geçen yıl itibarıyle ( bir çoğuna göre zararına bir hamleyle ) yepyeni bir takım oluverdi. Ancak bu yaz içerisinde olup bitenlerin ardından şekillenen kadroya baktığımızda Wolves'un geçen yıla nazaran bir hayli değiştiğini , büyük ölçüde yenilendiğini görüyoruz. Görünüşe bakılırsa Randy Wittman'ın KG takasının ardından yaptığı '' zoraki umut verici '' açıklama ve gösterişler yalan oldu , keza geçen sene '' iyi iyi hadi gelecek var bu takımda '' dedikleri kadro ve formasyon dağıtılmış durumda. Demem o ki T-Wolves zorlu batı konferansında tutunabilmek için hala çözüm(ler) aramakta.

Bu yaz yine büyük ve kapsamlı denilebilecek bir takasa imza attılar ve Memphis - Minneapolis hattında bir çok oyuncu yer değiştirmiş bulundu. Tüm bu değişiklerin ardından ortaya yukarıda belirttiğim ilk beş çıktı.

Avantajları :
Takımın bu yılki en büyük kozu yine Al Jefferson olacak. (Geçen yılki performansını hatırlayınız , tek kelimeyle durdurulamayan bir canavardı ! Bir çok NBA takımının '' kolay lokma '' diye çıktığı Wolves maçlarını rakiplerin burnundan getirmişti desem yeridir.) Bunun haricinde kısa rotasyonundaki zenginlik dikkat çekiyor. Oyun kurucu pozisyonunu akılları var ise Foye'a emanet ederler , keza Telfair'in dümenindeki bir geminin rotası pek de hoş olmuyor. Skorer guard mevkiinde McCants de geçen yılki performansıyla umut vermişti. Şimdi yine umut verici olabilmesi açısından kendi ayarında diyebileceğimiz bir Kirk Snyder'la pozisyonunu paylaşacak. Öte yandan kısa forvet rotasyonunda da Mike Miller'ın yetenek ve tecrübesiyle öne çıkacağını , hatta takımın yeni liderlik rolünü üstlenebileceğini söylemek mümkün. Onu da Gomes ve Brewer yedekleyecek. Uzunlar ise tamamen Jefferson'ı dinlendirmek ve Smith'e alternatif teşkil edebilme çabasında olacaklar.

Ancak her şeye rağmen güzel olan şu ki takımda 1983 ve altı doğumlu tam 10 oyuncu var. T-Wolves gencecik , dipdiri bir kadro olarak dikkat çekiyor. Smith , McCants , Jefferson , Foye , Carney , Brewer gibi isimlerin bu 10'a dahil olması daha da bir umut verici.

Dezavantajları :
Tüm bunlara rağmen KG'nin gidişinden sonra hala T-Wolves tutanlar varsa pek de umutlanmamaları gerektiğini söylemek durumundayım. Keza Wolves genç olduğu gibi yeni de bir takım. NBA'de , özellikle batı konferansında ayakta kalabilmek için '' takım '' olgusunun gerektirdiği her şeyi tam anlamıyla oturtmak gerekiyor. Şu takımdan bunu beklemek hata olur , keza geçen seneki kadroyla bu sene arasında dişe dokunur farklar var.

Bunun haricinde takımın belli bir sistemi yok ,tamamen taraftar gazıyla ve bütünlükten uzak,karmaşık bir hücum sistemiyle oynuyorlar. Aslında bunu da beklemek Wolves'a haksızlık olur keza az önce de belirttiğim gibi taşlar tam anlamıyla yerine oturmuş değil.

Başarının anahtarı :
Uzun vadeli bir oyun planı. Bu planın yayıldığı bir zaman ve istikrar. Tabi bu süreçte elekten elenenlerin karlı hamlelerle elden çıkarılması ve genel anlamda takım iskeletinin oturtulması. Bu iskelete alternatif teşkil edebilecek yedek parçaların gelişimi de önemli tabi. Wolves'un yıllarca sürmesi muhtemel sıkı bir kampa ve dolayısıyla biraz sabra ihtiyacı var.

Hiç yorum yok: