12 Ocak 2012 Perşembe

Ne var ne yok? ( 12 Ocak '12 )



Dün gecenin tahminlerini yazarken, NBA'den yaptığım derlemeleri newsfeed ayarında okuyuclara sunacağımı belirtmiştim. E bir yerden başlamak lazım. Buyrun;

- Atlanta Hawks'ın yıldız oyuncusu Al Horford (resimde) dün gece Pacers maçının ilk çeyreğinde omzunun üzerine düşmüş ve sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalmıştı. Horford'un yapılan kontrollerde sakatlığının ciddi olduğu ve 3-4 ay civarı parkelerden uzak kalacağı açıklandı. Omuz sakatlığının beklenenden daha çok uzayan bir sakatlık türü olduğu düşünüldüğünde, sezonu kapattı diyebiliriz. Hawks'ın dengelerini değiştirebilecek bir kayıp. Artık işleri daha da zor.

- Kwame Brown da kasığındaki yırtılma sebebiyle Ameliyat olacak. 3 ay yok ve hatta muhtemelen o da sezonu kapadı. Warriors için iyi haber.

- Amerika Ricky Rubio'yu çok sevdi. Genç İspanyol all-star oylamasında Steve Nash, Russell Westbrook gibi oyuncuları geride bıraktı ve Chris Paul - Kobe Bryant ikilisinin ardından batı konferansı oylamalarında üçüncü sıraya yerleşti. Şu durum biraz abartı gibi ama yine söylüyorum bu çocuk çoooooooooooooooooooooooookkkk büyük olacak çok. Yani bana öyle geliyor ki 15 yıl sonra, Rubio 36 yaşına kariyerinin sonlarına geldiğinde biz bugün Kidd'e, Nash'e baktığımız gibi bakıyor olacağız ona. Tarihe şahitlik etmeye devam edin,bu çocuk daha çocuk yaşta efsane oldu ve şu ana kadar aksi bir hali görülmedi. En azından NBA'de.

- NBA'de sayı krallığı hayli çekişmeli gidiyor. Son iki maçta toplam 88 sayı atan Kobe 30.3,Lebron 29,Melo 26.6,Durant 25.7, Monta 23.9, Kevin Love 23.6.

- Lebron bu sezon %60.1'le oynuyor. Akıl alır gibi değil ama Alley-oop'ları ve smaçları düşününce imkansız da değil.

- Kim derdi ki 76ers sezonun 10 maçlık kısmı geride kaldığında +13.90'la NBA'in en iyi sayı farkı grafiğini yakalayan takım olsun? Ligin son çeyrekleri en iyi oynayan takımı Sixers 7-3'lük yüzdesini ligin en çok fark yapan takımı unvanıyla taçlandırdı.

- Hawks faciasını saymazsanız Bulls son 6 maçında 5 kez rakiplerini 85 sayının altında tuttu.

- Mavericks Yi Jianlian'ı Texas merkezli bir NBDL takımına gönderdi. İlk kez bir NBDL maçı rekor seyirci sayısına ulaşabilir. Hatta biraz daha kastırırsa devam eden all-star oylamasında zirveye bile çıkabilir Yi!

- Eric Maynor'un sezonu kapattığı Thunder back-to-back-to-back dediğimiz, ardarda 3 gece maç yaptığı seride üç maçı da kazandı. 7 günde 5 maç oynayıp tümünü kazandılar. 1999'da Lokavt olduğunda bu back-to-back-to-back durumu 28W-36L şeklindeydi. Sırf OKC 3 W koydu bu yıl haneye.

- Blake Griffin 1970'ten beri ilk defa Clippers tarihinde ilk 6 maçta 20 sayı ve üzerine çıkan tek oyuncu olma başarısını gösterdi.

- Danny Granger'ın bu sezona kadar 19.7 olan sayı ortalamasının 14.9'a düşmesinin sebebi Pacers'da her maçta ortalama 4-5 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaşması olabilir.

Hiç yorum yok: