6 Ocak 2012 Cuma

NBA'de gecenin tahminleri ( 6 Ocak '12 )


New York Knicks @ Washington Wizards


Wizards, Nets'le birlikte ligin en kötü takımı. Nets'in yürümese de kendi içinde kurmak istediği bir disiplin var. Wizards'ta bu yok,buna yönelik bir arzu da yok. Takım darmadağın, herkes birbirinden şikayet ediyor. Ligin en az assist yapan takımı durumundalar, Nets'le birlikte en kötü hücum yüzdesine sahipler, maçlara en kötü başlayan takım konumundalar ve daha kötüsü oynadıkları 6 maçta tek bir galibiyet dahi alamadılar.

Knicks de yalnızca Celtics'i ve Kings'i geçebildi. Onun dışında hesapta olmayan kötü mağlubiyetlerle sezona kötü bir başlangıç yaptılar.

Sakatlıktan dönüp 25 sayı 12 ribaund yapan Amare, '' İyi hissediyorum ve %100 '' kapasitedeyim demişken, kimse kusura bakmasın bu Knicks sahaya çıkacak, Wizards'ı unufak edip dönecek arkadaş. Amare-Chandler ikilisiyle, Blatche-McGee ikilisini ezip geçemiyorlarsa ligden çekilsinler.

İki takımın da hücum yüzdesi kötü. Maç alt bitebilir.

  • Knicks ML W
  • Knicks -6 L
  • Knicks ilk yarı -3 L
  • Under 198.5 sayı W

New Jersey Nets @ Toronto Raptors

Raptors'la ilgili düşüncelerimi,önceki tahmin yazımda Cavs'e karşı oynadıkları maçta görebilirsiniz. Kısıtlı kadroyu çok iyi kullanıyor Dwane Casey, ve daha iyisi Bargnani altın sezonlarından birini yaşıyor. Tam olması gerektiği pozisyonda maksimum verimlilikle oynuyor İtalyan uzun.

Çok uzun tutmayacağım. Raptors'un kötü durumdaki Nets'i evinde geçeceğini düşünüyorum. Cavs maçından sonra buna da tik atıp geçmek durumundalar play-off istiyorlarsa. İç sahada Nets'e yenilmek,play-off hedefleyen ve bu kadar derli toplu oynayan bir takımın lüksü değil.

D-Will ve Humpries bu gece dönecek gibi. Çaylak sürpriz yumurta Brooks'un hafif sakatlığı bulunuyor.

  • Raptors ML L
  • Raptors -6 L

Cleveland Cavaliers @ Minnesota Timberwolves

Geçtiğimiz sezon Cavs'ı 4 maçta da yenen Wolves'un bu gece Grizzlies'in ardından ikinci iç saha mağlubiyetini almaya Cavs gibi bir takım karşısında razı olacağını zannetmiyorum. Love'ın ağırlığını kaldırabilecek oyuncusu yok Cavs'ın. Beasley ve Williams da şimdilik Irving ve Jamison'dan ibaret bir görünüm çizen Cavs'e yetecektir. Wolves Adelman'ın gelişiyle iddialı bir gelecek vaadeden bir takıma dönüştü. İç sahada Cavs'e tik atıp geçmek isteyeceklerdir ve bunu başaracak güçleri de var.

  • Wolves ML L

Portland Trail Blazers @ Phoenix Suns

Blazers'ı çok beğeniyorum. Bence sezonun en hazır takımı. Dün gece Bynum'ın sakatlanıp yarım bırakığı maçta Lakers'ı geçtiler. Suns ise son yıllarda en büyük düşüşü yaşayan takımların başında geliyor.

Blazers'ın Aldridge,Wallace,Camby,Matthews,Crawford gibi isimlerle ağır bastığını düşünüyorum. NBA'de kadro üstünlüğü mantığıyla tahmin yapmak pek akıl karı bir şey değil ama bu defa Blazers'ın ezip geçeceğine dair bir his var içimde ve bunun yegane sebebi de kadrodaki ağır üstünlükleri.

  • Blazers ML L

Detroit Pistons @ Philadelphia Sixers

Sixers nihayet sezon açılışını yapıyor. Stuckey'in oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Zaten formda olan Sixers iç sahada oynayacağı ilk maçında doğunun zayıf ekiplerinden Pistons'ı geçer. Taraftara başarısının tesadüf olmadığını çıplak gözle gösterir.

  • Sixers ML W

Gecenin sürpriz underdog adayları ChicagoW, Memphis ve AtlantaW.

NBA'de kara cuma geyiği vardır, cumanız ak olsun aydınlık olsun hepsinden önemlisi keyifli olsun.

Hiç yorum yok: