4 Ocak 2012 Çarşamba

Gecenin tahminleri ( 4 Ocak '11 )


Cleveland Cavaliers @ Toronto Raptors

Raptors beni en çok şaşırtan takımlardan biri bu sezon. Geçtiğimiz sezonu şampiyon Dallas Mavericks'te assistant coach olarak tamamlayıp bu sezon Raptors'un başına geçen Dwane Casey ve takımı, bu sezon gerçekten uzun zamandır özlenen basketbolu oynuyor. Raptors 5 maçın 2'sini kazandı, hemen hemen hepsini izledim ve söyleyeceğim şey şu ki kesinlikle 2 galibiyet 3 mağlubiyet gibi bir grafiği haketmiyor bu takım.

Maç başına 26 civarı assist'le ligin en çok assist yapan takımı Raptors. Maçlarda en az 4-5 oyuncu çift hanelerde skor üretiyor. Takımın lideri Bargnani'ye olan güven, Casey'in ona tanıdığı kredi ve verdiği sorumlulukla iyice arttı ve o da bunun altından son derece iyi kalkıyor. Nowitzki ayarındaki oyuncu bu sezon Nowitzki'nin Mavericks'e kattığından çok daha fazlasını katıyor takımına.

İlk maçı Cleveland'a karşı deplasmanda 104-96 kazanan Raptors, devamında Pacers'la oynadı. Çok direndiler ancak 90-85 kaybettiler, sonra Mavs deplasmanına gittiler, orada da son çeyrekte 2 sayıya kadar getirdikleri maçı son bölümde kaybettiler. Magic'i Florida'da adeta dümdüz ettiler, tamamını açık ara önde götürdükleri maçta 5 dakikada Magic'in yaptığı inanılmaz geri dönüşe karşı koyamadılar, ki kolay karşı konulur cinsten bir dönüş de değildi. En sonunda sürprizi patlattılar ve Knicks'i MSG'de mağlup ettiler.

Böyle oynayan bir Raptors, ardarda 3 maçı kazanma hesapları yapan Cavs'ı ağırlayacak. Cavs'ın kazandığı iki maçtan biri Nets, diğeri Bobcats'ti. İkisini de iç sahada oynadılar.

Cavs'ın 3 galibiyet aldığı bir ligde, Raptors'un 2 galibiyet almış olması şu tabloda pek de adil durmuyor. Bu maçı kaybetmek hevesleri kıracaktır, galibiyet/mağlubiyet sayısını eşitlemek için iç sahada oynanacak Cavs maçı kadar güzel bir fırsat olamaz. Hele ki rakip önceki gün maç yapmışken.

Raptors için kesinlikle hedef maç. Kontrollü bir oyunla Cavs'ı yeneceklerini düşünüyorum.

Ayrıca DeRozan-Bargnani-Jamison üçlüsünden en çok sayıyı Bargnani'nin yapacağını düşünüyorum.

  • Raptors ML W
  • Raptors -5 W
  • Most points Andrea Bargnani @ 1.76 W

Memphis Grizzlies @ Minnesota Timberwolves

Grizzlies Randolph'un bugünkü kontrollerin ardından 2 ay sahalardan uzak kalacağı haberiyle adeta yıkıldı. Takım en önemli oyuncusunu 66 maçlık bir sezonda 2 ay kaybetti ve batıda play-off için ciddi darbe aldı. Dün gece Kings'i beklenenden daha kolay geçtiler ve hemen ardından Minnesota'ya geldiler.

Wolves lige çok zorlu bir fikstürle başladı. Kanımca ligin en hazır takımlarından Thunder'a ilk maçta evlerinde 4 sayıyla kaybettiler. Milwaukee deplasmanını 25 top kaybına rağmen son topta 3 sayıyla kaybettiler. Miami Heat'e Wade'in son saniye basketiyle kaybettiler ve sonraki maçta Mavericks'e patladılar. Bu galibiyeti Spurs galibiyetiyle de pekiştirdiler.

Yani aslına bakarsanız, oynadıkları tüm maçları kafa kafaya oynadılar,Bucks haricinde oynadıkları her takım da konferanslarında final adayı niteliğinde takımlardı.

Maç sonlarını iyi oynuyorlar. Rubio yıllardır bu ligde oynuyormuş gibi rahat, çok iyi oyun kuruyor. Kevin Love muhteşem, her maç 25-15'lik performans ortaya koyuyor. Beasley,Williams,Barea,Ridnour,Randolph,Tolliver gibi oyuncular yeni koç Rick Adelman'ın onlara sunduğu fırsatı son derece iyi değerlendiriyor.

Bu saydığım maçlarda izlediğim Wolves, Zach Randolph'suz Grizzlies'i iç sahasında yener. Maç kafa kafaya gittiği sürece son çeyrekte bir şekilde alırlar bu maçı. Grizzlies'in maç boyunca bir dominasyon kurması gerek, çok kararlı çok inatçı bir takım Wolves. Bu da zor gözüküyor.

  • Timberwolves ML L
  • Timberwolves -3.5 L

Phoenix Suns @ Dallas Mavericks

Sözü çok uzun tutmayacağım. Mavericks'in Chandler-Barea-Stevenson-Butler dörtlüsünün gidişiyle güç kaybettiği öyle aşikar ki...Odom ve Carter onların yerini doldurabilmiş değil. Özellikle Odom çok kötü oynuyor. Kötü maçlar oynayıp bir şampiyona yakışmayacak mağlubiyetler aldılar. Evlerinde oynadıkları Thunder maçını 100-87 kazanarak moral buldular .O maçı da kaybetseler işler iyice sarpasaracaktı.

Öte yandan Suns da ümitsizliği kırmak adına bir silkelenme yaptı ama hala durumları çok parlak değil.

Mavericks hala 8 handikap oynatacak güveni vermiyor. Ancak bugün sanmıyorum ki kazanmak onlar için çok da meşakkatli olsun. Tik atıp geçecekleri bir maç benim nazarımda.

  • Dallas Mavericks ML W

Indiana Pacers @ Miami Heat

Heat 5 günde 4 maç oynayarak ağır efor kaybetti. Wade de bu temponun ardından gelişen ağrıları sebebiyle biraz pasifize oldu ve onun 12 sayıda kaldığı maçta Hawks'a 100-92 kaybettiler iç sahada. Pacers ise rakiplerini 89 sayıda tutup 16.7 top kaybına zorlayan, önemli bir savunma performansına sahip. Dahası Nets'e %52'yle 108 sayı attıkları son maç dışında şut yüzdeleri de %39'larda sürünen bir takım hüviyetindeler.

Bu şartlarda alt eğilimi görüyorum bu maçta.

  • Under 197.5 L

New Jersey Nets @ Boston Celtics

Ligin zaten en kötü takımlarından biri durumundaki Nets için sezon başından beri '' D-Will ve Humpries'i çıkarsak ne olur acaba? '' diyorduk. Bu gece bu iki oyuncu da yok ve bu sorunun cevabını görmeye hazırız. Bana sorarsanız bugün Beşiktaş Milangaz'ı mağlup eden Tofaş D-Will ve Humpries'in olmadığı Nets'i iç sahada yenebilir.

Celtics gibi bir sistem takımı, hangi rotasyonla oynarsa oynasın aşağıda belirteceğim handikapları D-Will ve Humpries'in olmadığı bir Nets'e karşı yapabilir. Celtics biraz istese 30 ve üzeri fark yapabilir, ama dinlenmeyi seçip üçüncü beşleriyle oynarlarsa bilemem tabi.

Veteranların, açılan farka binaen kenara gelmeleri ve az süre almaları muhtemel. 5 maçta 2 defa sınırı geçebilen Ray Allen'ın 21 sayı yapamayacağını düşünüyorum sürelerinin ve şut sayısının azalacağını öngörerek..

  • Celtics ilk çeyrek -3.5 L
  • Celtics ilk yarı -6.5 L
  • Celtics -13.5 W
  • Ray Allen 20 sayı altı (oynamadı)

NCAA'den

Georgetown - Marquette
  • Georgetown ML (6/10) W

Minnesota - Iowa
  • Minnesota ML (9/10) L

Northern Iowa - Indiana st.
  • Northern Iowa ML (7/10) W

Temple - Duke
  • Duke ML (8/10) L

Hiç yorum yok: