11 Ocak 2012 Çarşamba

NBA'de gecenin tahminleri - 11 Ocak '12


Öncelikle bir saygı duruşu resimdeki adama. Yaşı oldu 33, 15 günde 10 maç oynuyor. Bileği sakat.Hem öyle sakat ki şut stilini revize etmek zorunda kaldı, serbest atışlarda gözle görülüyor Kobe'nin çektiği zorluk. Üçlükleri eskisi gibi değil bu yüzden, lakin çıkıp 48 sayıyı yollayıveriyor Suns potasına.

Şu şartlarda şu durumdayken bunu yapabilen adamın, bir kaç sezon önce Raptors'a tek başına 81 sayı atması tesadüf olmasa gerek. Büyüksün Kobe. Bunu tartışanın alnını karışlarım, o derece büyüksün.

Gelgelelim blogumun kıymetli okuyucularına vereceğim müjdeye. Bunu neden yapacağım,ne işe yarayacak belki net olarak ifade edemem ama yeni bir uygulamaya başlayacağım. NBA'de trendler ve takımlara yönelik ilginç istatistikler, okuduğum makalelerde gözüme batan detaylar, basketbol konuşmayı ve yazmayı ve hatta okumayı daha keyifli bir hale getirecek ince bilgileri içeren ufak tefek postlar atacağım. Bir fidan dikeceğim kısacası, bir tohum ekeceğim. Ne biçeceğimizi zamanla göreceğiz.

Örnek :

- Steve Blake dün Lakers formasıyla 8 assist yaptı. Bu, Los Angeles'a geldiğinden beri bir maçta yaptığı en yüksek assist sayısı. Daha önceki 7'ydi.

- Daha önce böyle bir şey yaşandı mı bilmiyorum. Ben ilk defa karşılaşıyorum açıkçası. Dün gece oynanan Wizards - Raptors maçının ilk yarısında tek bir üç sayılık isabet dahi kaydedilemedi.

Bir nevi twitter,portal,makale,haber,istatistikler gibi kaynaklardan derlediğim ilginç ve kaydadeğer şeyleri tek bir mesajda birleştirerek enformasyon sağlayacağım okuyucularıma.

Arz ederim.

Gelelim günlük tahminlere. Twitter'ımın (@ahmetmsubasi) yanısıra Misli.com'daki tahmin sayfamı da yoklayın.

Ayrıca daha profesyonel düşünen, VIP düzeyde pick alıp değerlendirmek isteyen okuyucularım var ise, bana ahmet_subasi007@yahoo.com adresli e-mail'den ulaşsınlar. Daha profesyonel, ayrı bir paket programımız var sezon boyu devam eden, oraya yönlendireyim kendilerini.

Maçlara gelirsek :

Sacramento Kings @ Toronto Raptors

Raptors dün gece oynadığı Wizards maçında rakibiyle birlikte ilginç bir olaya imza attı ; açık ara alt biten maçın ilk yarısında iki takım da üç sayı isabeti kaydedemedi. Raptors'un hücum gücü çok sınırlı,Bagnani'nin yanına çıkarabildikleri ikinci bir ''öncelikli skorer'' niteliğinde bir oyuncu yok ve bu durumu kollektif basketbolla tolere etmeye çalışıyorlar. Sezonun ilk etabında bu konuda başarı sağladılar ama bu aralar yoğun maç temposunun da etkisiyle bu çizgiden çıktılar.Kings ise içeride hücumda aslan kesilen,deplasmanlarda ise tam aksine pütür pütür dökülen bir takım. Dün gece de Sixers'a karşı ağır bir mağlubiyet aldılar ve 85 sayıda kaldılar. Bu gece ardarda 3'üncü maçlarını oynayacaklar. Raptors'ın da çok yoğun bir tempoda maç yaptığını hatırlatalım.

Toronto'nun son 7 iç saha maçının 6'sı alt bitti.
Sacramento'nun son 6 deplasmanının 5'i alt bitti.

Bu iki kriter, Kings'in deplasmanlardaki şut yüzdesi, ardarda üçüncü maçı oynayacak olmaları, her iki takımın da dün maç yapmış olması ve ev sahibinin hücumdaki kısırlığı, uzatmalar olmadığı sürece maçın alt biteceğine işaret ediyor.

Ayrıca ben Kings'in Raptors'dan çok da aşağı kalır bir takım olmadığını düşünüyorum. Raptors şu anda Kings ayarında bir takıma karşı 6 sayı fark yapabilecek düzeyde değil benim nazarımda. Kings gecenin underdog adayı.

  • Under/Alt 189.5 W
  • Kings +5 W


Oklahoma City Thunder @ New Orleans Hornets

Thunder fırtınası dineceğe benzemiyor. Durant,Westbrook ve Harden'dan oluşan ana parçaların her biri çok formda. Sefolasha,Ibaka,Perkins ilk beşin diğer üçlüsünü oluşturmanın hakkını veredursun Collison,Mohammed gibi ekstra performanslar da son 11 maçın 9'unu kazanmalarında hayli etkili oldu. Hornets'in Jason Smith,Trevor Ariza, Eric Gordon gibi çok önemli eksikleri var. Jarrett Jack ağrılarıyla oynuyor, bugün Westbrook eşleşmesinde zorlanacaktır. Geriye Landry, Okafor ve Kaman kalıyor. Sürpriz bir şeyler olmazsa Thunder fırtınasını dindirebileceklerini zannetmiyorum. Thunder takım kimliğini çok net bir biçimde sahaya koyuyor ve son sözü söyleyecek Durant gibi bir kuvvetleri var. Seri bu maçta bozulacak gibi gözükmüyor.


  • Thunder ML W


Houston Rockets @ San Antonio Spurs

Spurs 6-0'lık derecesiyle ligin iç sahada en etkili takımı. Ancak gariptir ki deplasmanda oynadıkları 4 maçı da kazanamadılar. Daha da enteresanı Rockets dün geceki 82-70'lik Bobcats galibiyetine kadar deplasmanda maç kazanamamıştı.

Dünkü maçtan sonra Gregg Popovich son üç maçta ard arda üç haneli rakamlarda sayı yiyen takımı için '' Bu benim çalıştırdığım en kötü savunma takımı '' dedi. Sanırım mesaj bir yerlere gitmiştir.

Bu gece etkili bir savunma performansıyla Rockets'i yeneceklerini düşünüyorum.


  • Spurs ML W
  • Under/Alt 198.5 W


New Jersey Nets @ Denver Nuggets

Denver'ın iç sahada aldığı yüksek skorlu galibiyetler bookie'lerin gözünü boyadı ya da bizim ıskaladığımız bir şey var. Bilemiyorum. Ancak Nets gibi bir rakibe karşı bu sınır çok yüksek. Nets ki maç başına 87 sayı atıyor ve ilk çeyreklerde ortalama 18 civarı sayı atıyor. Nuggets'in son 5 maçının 4'ü alt bitti. Her çeyrekte 50 sayı çıkabilecek maç değil kanımca bu maç. Bir çeyrekte skor kısırlığı çekilmesi durumunda rahatlıkla alta gidebilir. Nuggets'ta Ty Lawson'un sakatlığı vardı ancak oynayacak. Nene de bu sezon onu 3 maçtan alıkoyan topuk rahatsızlığına rağmen oynamaya çalışacak. Nuggets çok coşup 110'ları görmezse alt biter bu maç.


  • Under/Alt 198.5 L



Hiç yorum yok: