10 Mart 2009 Salı

Anket : Doğu'da ipi kim göğüsler ?


Bu haftaki anket sorumuz , hemen sağ tarafta da görüldüğü üzere : Doğu'da ipi kim göğüsler ?

Özellikle takımlar bazında aklımda bir çok anket sorusu vardı , ancak cevabı en güç sorunun bu olduğunu düşündüğüm için anket konusu olarak bunu seçtim ;)

Oyladığınız şıkkı neden seçtiğinize dair yorumunuzu da bu post'y yorumlayarak dile getirebilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Rabbim Cleveland dedi..

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

ahahahah :)

keymark9 dedi ki...

detroit ve diğer diyen arkadaşları merak etmedim değil. boston der kaçarım

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Vallahi ben değilim Detroit diyen :)

Oyumu Cleveland'dan yana kullandım ama gönlüm Detroit diyor , hele ki dün geceki Magic maçının tekrarını izlediğimde içimde şahlanan o Piston ruhunu zaptedemiyorum.

Herkes Rip diyor ama Dyess & Maxiell muhteşemlerdi dün gece.

Magic'in maçların yarısından fazla bir kısmında Howard'a bel bağladığını göz önünde bulundurursak , play-off'un kritik maçlarının kritik anlarında tıkanmaları ve diğer şıklardan biri tarafından elenmeleri çok olası gözüküyor. Hatta Hawks geçen sene direğinden döndüğü sürprizi bu sene Magic'e yapabilir.

Ona bakılırsa Cleveland da Lebron'a bel bağlıyor diyecek olursanız orada durun derim. Çünkü Lebron kelimenin tam anlamıyla durdurulamıyor. Yani skor yelpazesi , repertuarı çok geniş adamın. Howard güçlü , iri , bu yönüyle o da durdurulamaz ama hücum repertuarından bakıldığında Ohio'daki '' durdurulamaz '' 'ın , Floridadakinden ( Wade'i demiyorum , keza o da durdurulamaz ötesi bir şey bu sezon , hatta Lebron'dan da iyi ) daha iyi olduğu anlaşılabiliyor.

Celtics yine en ağır favorilerden biri gibi gözüküyor bu yıl. Özellikle savunmalarıyla yine zirveye oynuyorlar ama bilemiyorum , Big Three'nin dışındakilerde bu yıl peşpeşe Hawks , Heat , Cavs , Pistons gibi rakipleri 4 kez yenebilecek bir hava göremiyorum. Kimya bu yıl bozulacak gibi. Daha doğrusu bozacaklar gibi.

İç sahada muhteşemler desek , iç sahada Pistons da Cavs da muhteşem.

Agresif savunma desek , yine onu Cavs de Pistons da yapıyor denilebilir.

Yıldız sayısı desek. Cavs artık Lebron'dan ibaret değil, Mo Williams beklenenin çok üzerinde şeyler yapıyor.

Dolayısıyla Celts'in işi bu sefer çok daha zor. Hele ki Pistons daha bir toparlanır da play-off ruhuna bürünürse Doğu'da işler en az batıdaki kadar karışacaktır.

Yine de Lebron - Mo , iç sahadaki inanılmaz istikrar , Doğu'nun zirvesine demir attıran yüksek performans grafiği ve agresif savunmayla Cavaliers , '' diğer '' 3 şıkkı da yenebilecek tek takım gibi duruyor.

Play-off dinamikleri belirleyecek şampiyonu. Finale kadar Heat'ten , Hawks'tan Sixers'tan kim daha az dayak yerse finalde o gülen taraf olur gibi duruyor. Bu da biraz rüzgarı arkaya alıp işi başından sıkı tutmak demek oluyor.

Heat ve Hawks böyle gider , Pistons da vites büyütmeye devam ederse ,( Lebron ,Wade , Mo Williams , KG , Rip Hamilton gibi isimler de sakatlanmadıkları sürece) doğuda play-off batıdakinden daha keyifli ve heyecanlı olur.

Adsız dedi ki...

Ben de Detroit'i isterim ama Boston olur Ahmetciğim :)

Adsız dedi ki...

Wade böyle giderse Heat olur şampiyon :)