24 Mart 2009 Salı

NBA Günlüğü - 24 Mart 2009


Play-off heyecanı şimdiden NBA'i sarsa da normal sezon tüm hızıyla sona yaklaşıyor. Gece 7 maçla devam ederken skor tablosu şöyle şekillendi :



Play-off yarışına havlu atmak üzere olan Knicks MSG'de Magic'i yenmeye çok yaklaştı ancak Florida ekibinin son çeyrekteki muhteşem dönüşü planları alt üst etti. Howard 29 sayı 14 ribaund 4 blokluk performansıyla gecenin kahramanı olurken , son çeyrekte ürettiği 10 sayıyla muhteşem geri dönüşte ( 11 sayı ) başroldeydi. Hidayet TÜRKOĞLU da ürettiği 16 sayının 12'sini son çeyrekte üreterek pimi çekenler arasına ismini yazdırdı.

Celtics Clippers karşısında pek de zorlanmadı ve 54.galibiyetini rahat bir biçimde aldı. Odak noktasındaki adam Kevin Garnett maçı 12 sayı 2 ribaund 2 assitle tamamladı.

Dwyane rekora , Heat kazanmaya doymuyor. Florida ekibi Memphis'i 94-82'yle geçerek 38.galibiyetini almayı başardı. 27 sayı 8 assistlik performansıyla maça damgasını vuran Wade , bu sezon 2041'inci sayısına ulaşarak Heat tarihinin '' Bir sezonda en çok skor üreten oyuncusu '' olmaya hak kazandı. Ha unutmadan ; sezonun bitmesine daha 13 maç var !

Bir diğer maçta Suns Nuggets'i heyecan verici 48 dakikanın ardından 118-115'le devirirken maça damgasını bu defa bir diğer veteran vurdu : Grant Hill 23 sayısının yanına 10 ribaund 5 de assist koyarak 20-5-5 ortalama tutturduğu sezonları anımsattı.

Sixers Rose Garden'da Blazers'ı devirdi , 36.galibiyetini aldı.

Hawks bu defa daha kararlı , daha güçlü. Murray'ın etkileyici performansıyla 42. galibiyetini ligin havlu sallayan takımlarından Wolves'a karşı alarak sezonu %50 galibiyet yüzdesinin üstünde kapatmayı garantiledi. 3-5 sezon öncesine kadar Doğu'nun diplerinde gezinen Hawks bugün NBA'de oynadığı her iki maçtan en az birini kazanıyor !

Bulls Wizards'ı geçmekte zorlandı ama istediğini aldı ve doğu'da 8.sıra için bir adım daha atmış bulundu. Gecenin anekdotu bu maçtan çıktı , hemmmen aşağıya yazıyorum.

Gecenin en iyisi : Dwight Howard. 29 sayı 14 ribaund 4 blok. Son çeyrekte 10 sayı.

Gecenin en kötüsü : Sebastian Telfair. 7'de 1 isabetle sadece iki sayı üreterek Wolves'un peşpeşe 5.mağlubiyetinde başrollerdeydi.

Gecenin anekdotu : Böyle bir maçta ne kadar kötü oynadığımızla falan pek de ilgilenmiyoruz. Tek düşündüğümüz şey elimizden geleni yaparak sezonun geri kalan kısmı için alabildiğimiz kadar galibiyet almak.

John Salmons , 2 sayıyla güç bela kazandıkları Wizards maçının ardından.

Hiç yorum yok: