19 Mart 2009 Perşembe

NBA Günlüğü - 19 Mart 2009



Uzun uzun kooooocaman bir değerlendirme yazmıştım ama internetin azizliğine uğradık , hepsi yalan oldu.

Bugünlük affınıza sığınmakla beraber kısa kısa değiniyorum.

- Rockets koca adamıyla iki uzatma sonunda kazandı. Yao 31 sayı 15 ribaund'luk performansıyla eksik Pistons'ı deviren Rockets'ta başrolü oynadı. İki uzatmalı maçın kırılma anı belki de Arjantin'li Hermann'ın son saniyede kaçırdığı üçlüktü. Rockets 45.galibiyetini alırken , Pistons 33-34'lük yüzdeye düşerek bu sezon bir kez daha %50 barajının altında kaldı.

- Doğu'nun merakla beklenen kapışmasında gülen taraf Celtics oldu. Wade'in pırıl pırıl açık mavi takım elbisesiyle kenardan izlediği maçta Heat , Ray Allen ve KG'den yoksun Celtics'e iyi direndi , ancak uzatmalarda teslim oldu. 112-108.Pierce hem maçın , hem de gecenin kahramanıydı. Tam 36 sayı üreten tecrübeli skorer bu sayıların 21'ini son çeyrek ve uzatmalara sığdırırken 11 de ribaund çekti. Bu arada 14/23 yüzde yakaladığını da hatırlatalım.

- Nuggets gitti denen maçı Melo'nun son dakikada yaptığı sürprizlerle ucu ucuna kazandı , 111-109.

- Batının zirvesinden gözünü ayırmayan Hornets , bu defa işini şansa bıraktı , ancak şans yine onlardan taraf oldu ve Gomes o şutu kaçırdı. Yoksa Wolves gecenin sürprizini patlatmaya en yakın takımdı , lakin olmadı. Paul ve arkadaşları yine kazandılar. 94-93

- Gecenin heyecan verici maçlarından biri Arizona'da oynandı. Phoenix Suns yine 125 üzeri sayı üretti ve Sixers'ı devirdi. Ne Amare'nin yokluğuna ne de D'Antoni'nin gidişiyle bitti sanılan Run&Gun'a aldırış etmeksizin ligin en iyi skor üreten takımlarından biri olarak yollarına devam ediyorlar. Gecenin demecini Sixers koçu Tony DiLeo verirken bir bakıma maçı da özetlemiş oldu : '' Türlü türlü savunma denedik. Zone ,adam adama , pick-and-roll savunması ... Ancak defasında bir yolunu bulup skor üretmeyi başardılar. Bu gece ne yaparsak yapalım onları durduramadık.''

Bu arada Barbosa'nın sakatlığı da hakikaten çok sakat duruyor , çok klasik olacak ama umarım ciddi bir şeyi yoktur.

- Bucks , Doğu'nun parlayan yıldızı Magic'e 26 sayı farkla yenilerek şaşkınlık yarattı. 106-80. Bu ayrıca onların '' Gecenin en kötüsü '' olmalarına da bahane oldu. 8.sırayı Bulls'a kaptırdılar. 20-10-6'lık istatistikleriyle maçın kahramanı olan Howard'ın 3.çeyrekte yaptığı blok da ( videoda ) son zamanlarda gördüğüm ( Lebron'unkiler hariç ) en sağlam bloktu.

- Bulls onları 8.sıraya taşıyan galibiyeti Thunder karşısında zor da olsa aldı ve play-off'luk sekizinci sırayla birlikte Thunder'ın 4 maçlık iç saha galibiyet serisini de bozdu. Blog okuyucularımızın da ankette oyladığı üzere , Bulls şu an için bilete en yakın isim gibi gözüküyor.

- New York'un yerel kapışmasında Nets , Knicks'e güzel bir sürpriz yaptı ve farklı kazandı. Enteresandır ki , bu maçı kazanan taraf diğerini bir galibiyetle geçiyor ve bir üst sıraya çıkıyor. Nets 29-39'a yükselttiği yüzdesiyle 28-39'luk Knicks'i geride bırakmayı başardı. Enteresan bir detay.

- Veee Doğu'nun kaynayan kazanında son durum :

8- Bulls 32-37

9- Bucks 31-39

10- Bobcats 30-38

11- Nets 29-39

12- Knicks 28-39

13- Pacers 28-41

Gecenin en iyisi : Paul Pierce. (36 sayı 11 ribaund ,14/23 şut yüzdesi. Daha da güzel kafa kafaya giden bir maçın son çeyreğinde ve uzatmalarında toplam 21 sayı)

Gecenin en kötüsü : 8.sırayı kovala(yama)yan Bucks.

Gecenin anekdotu : '' Türlü türlü savunma denedik. Zone ,adam adama , pick-and-roll savunması ... Ancak defasında bir yolunu bulup skor üretmeyi başardılar. Bu gece ne yaparsak yapalım onları durduramadık.''

Sixers koçu Tony DiLeo - 126-116 kaybettikleri Suns maçı sonrası.

Hiç yorum yok: