26 Mart 2009 Perşembe

NBA Günlüğü - 26 Mart 2009




NBA'de play-off'lara adım adım yaklaşıyoruz. Gece güzel maçlarla devam etmiş.



- Cavaliers Nets'i 98-87'lik skorla devirerek 58.galibiyetini aldı bu sezon. Bu Cavaliers'ın Franchise tarihi rekoru. Evinde hepi topu sadece 1 maç kaybetmiş bir Cavaliers franchise rekorunu da kırdığı dün gecenin ardından NBA'de bu sezonun en iyi takımı olduğunu tescilledi desek yeridir. En azından en büyük gelişim gösteren takım oldukları kesin. Şu şartlarda Lebron , bariz MVP olarak göze çarpıyor. Her ne kadar Wade harikalar yaratsa da , Kobe geniş rotasyona rağmen hala maç başına 28 atıp takımını Batının zirvesine kilitlese de , Lebron'un bir bütün olarak yaptıkları ve Cavs'ın konumu Lebron'u ödüle bir adım daha yakın kılıyor.



- Magic , kafa kafaya giden erken Doğu finali niteliğindeki maçta Celtics'i 84-82 devirdi. Howard bu sezon 8.kez 20-20'lik istatistikler yaparken maçın son hücumunda yaptığı blokla Celtics'e galibiyet yolunu tıkadı. Howard maçı 18'de 11 şut yüzdesiyle 24 sayı 21 ribaundla kapatırken , jeneriklerde gecenin en iyi ikinci smacı olarak gösterilen smaçta ligde alley-oop yaptırılması en kolay oyuncu olduğunu da gösterdi desek yeridir. O nasıl bir yüksekliktir , o nasıl bir patlayıcı sıçramadır yahu ... Smacın ardından Pierce'ın yüz ifadesine ikinci kez bir bakın derim.



- Spurs Hawks deplasmanında Duncan'ın yokluğuna ve Ginobilinin kötü oyununa rağmen Parker'a '' Gecenin kahramanı '' unvanını getiren performansla galip gelmeyi başardı. Parker 42 sayı 10 assistlik performansıyla takımına 47.galibiyeti getirdi.



- Nuggets , Hornets deplasmanında rahat kazanarak sükse yaptı. Şaka maka 46 galibiyet aldı , geçen sene yerden yere vurduğumuz şu takım.



- Heat , Pacers deplasmanında Wade'in 24'te 5 isabetle kalıp 21 sayı üretmesine rağmen maçı son dakikaya kadar taşımayı başardı , ancak Wade son şut fırsatını iyi yaratmasına rağmen bitirici şutu şanssızca kaçırdı ve kaybettiler.



- Shaq'in tam havasında diyebileceğimiz gününde Suns , konferanstaki ciddi rakiplerinden Jazz'ı devirmeyi başardı. 12 sayı 12 ribaund yapan Shaq bu ortalama grafiğe rağmen yine maç bittiğinde en çok konuşulan isimdi , özellikle Nash'e yaptığı assistle :)



- Diğer maçlar :

* Dinlenmiş Mavericks Warriors'u rahat geçti.

* Bucks Raptors'a bile boyun eğdi . Play-off mu ? Unutun gitsin.

* Gecenin en trajik vakası ... Bobcats 20 sayı öne geçtiği maçı Wizards'a komik bir biçimde 2 sayıyla verdi.

* Wolves'a gelen vuruyor giden vuruyor. Son talihli Sixers. Pek de şaşırmadım.

* Clippers Knicks'i uzatmalarda geçti. Randolph 33 sayı ürettiği maçın ardından '' tatlı intikam '' ayarında konuştu :



'' Beni niye takas ettiler bilmiyorum. Anlamadım gitti. Ama neticede bu bir iş , biliyorsunuz. Ben bu ligde kıymeti bilinmeyen en iyi uzun forvetlerden biri gibi hissediyorum kendimi.''


Doğu'da play-off tablosu az çok netleşirken ( Bulls neredeyse tüm maçlarını kazandı yarış başladığından beri ... ) batının dibinde de büyük heyecan var. Suns , Mavericks'in 3 galibiyet gerisinde amansız takibini sürdüredursun , Jazz ve Blazers da işi sağlam tutmaya gayret ediyor.

Velhasılkelam , heyecan devam ediyor.

Günün en iyisi : Tony Parker , San Antonio Spurs. Manu'nun 7'de 1 isabetle 2 sayıda kaldığı , Duncan'ın oynamadığı maçta 42 sayı 10 assist üreterek takımına galibiyeti getirdi.

Günün en kötüsü : Dwyane Wade. 24'te 5 isabetle 21 sayıda kaldı. Buna rağmen maç son şuta kaldı , onu da kaçırdı. Ortalama bir gününde olsaydı rahat kazanırlardı. No Wade , No Heat vesselam.

Günün anekdotu : İğrenç , rezil , hayal kırıklığı ... - Raymond Felton , 20 sayı öne geçip de trajik bir şekilde kaybettikleri Wizards maçı sonrası.

Hiç yorum yok: