6 Kasım 2008 Perşembe

Parker mucizesi !


Dün akşam Sezona 3 mağlubiyetle başlayan Spurs'ün Wolves'i bile yenebileceğinin şüpheli olduğunu yazmıştık. Nitekim yanılmamışız.
Ayrıca Manu bir an önce dönse iyi olacak diye bitirmiştik o mesajı.
Bundan sonrasını bilemem ama dün geceki maç için Manu'ya gerek kalmadı.
Parker resmen iki kişilik oynadı !
55 Sayı , 10 Assist !!!
Bu gece oynanan herhangi bir maçta başka biri 60 sayı dahi atsa Parker'dan daha çok konuşulmazdı ! Giden maçı getiren isim oldu Fransız guard.
Son 40 saniyede Wolves Jefferson'ın kıvrak basketiyle öne geçti. Bir sonraki hücumda Duncan bire bir oynadığı pozisyonda yaklaşık bir buçuk metre mesafeden tek eliyle yükselerek panyalı bir basket attı. Maç uzadı.
Uzatmaların bitimine 2.5 saniye kala Jefferson yine Duncan'la bire bir oynadığı pozisyondan inanılmaz bir basket çıkararak takımının son 2 saniyeye önde girmesini sağladı.
Molanın ardından kenardan çıkarılan topu koşarak alan Parker , herkesin düşündüğü gibi direk kaldırıp atmak yerine kendisinden uzun savunmacısına bir spin fake attı ve üç sayı çizgisinin bir adım önünden milimetrik bir şut attı. Tüm bunları 2.5 saniyede yaptı ! Ne hız ama !!!
Bir kez daha uzayan maçın uzatmalarında da Tony Parker şov vardı.
Spurs maçı 129-125 kazanarak sezonun ilk galibiyetini aldı. 30 sayı 16 ribaund üreten Duncan'ın katkısından zinhar şüphe yok , ancak Parker dün resmen iki kişilik oynadı , hem de iki kişinin bile taşıyamayacağı bir büyüyle !
Allah kaderi , bu maçı Spurs'ün kazanması üzerine yazdı ve bu mucize için Parker'ı görevlendirdi ;)

Hiç yorum yok: