3 Kasım 2008 Pazartesi

Oldu bu iş


Çeşitli kaynaklarda çıkan haberler , Billups ve McDyess'ın bu akşamki kadrodan çıkarılmaları ( sağlık kontrolü gibi genel takas prosedürleri için ) ve son olarak gördüğünüz resimden anlaşılabileceği üzere takas gerçekleşti.

Iverson artık Pistons'lı.

İlk postta takası bir hayli eleştirmiştim. Ancak kontrat şartlarını ve salary durumunu anımsadığımda görüyorum ki Dumars büyük oynuyor ve bu oyun tutarsa Pistons gerçekten büyük iş başarmış olacak.

Iverson'un 22 milyon dolarlık kontratı sezon sonunda bitiyor. Billups'ınkinden bihaberim ancak onun da kontratı ve Pistons'taki geleceği muamma. Ki zaten belli bir süredir de Billups'ın adres değiştireceği ayan beyan ortalara dökülüyordu. İnceldiği yerden koptu vesselam.

Dumars'ın , pervasız Iverson'ı tımar etmek için elinde büyük bir koz var ; '' Eğer tam anlamıyla bir Piston olamazsan , sezon sonunda kapıyı gösteririm ! ''

Evet , Dumars iki ihtimali de düşünmüş ve her iki ihtimal de Pistons'a istediğini veriyor.

1) Iverson kariyerinin son demlerinde şampiyonluğun en ciddi adaylarından birinin en önemli parçası olma bilinciyle canla başla mücadele eder , Hücumda Billups'ın yerini fazla fazla doldurması bir yana savunmada da bir Piston gibi davranır ve takımını zafere taşır.

ya da

2) Iverson bildiğimiz Iverson gibi takılır. Maç başına 35 tane şut kullanıp 40 sayısını atar ama savunmayı iplemez , savunma bloğunu bozduğu yetmezmiş gibi yine hücumda egolarıyla meşgul olup başta Sheed olmak üzere Hamilton , Prince gibi skorerleri bezdirir , o da yetmezmiş gibi idmanlara gelmez , geceleri gezer , takım içi disiplini bozar ve Pistons'un geleceği konumundaki gençleri peşinen mevzudan soğutur ve nihayetinde sezon sonunda sepetlenir.

İlk ihtimalin getirilerine değinmiyorum , tahmin edebiliyorsunuzdur zaten. Ivy canı istediği zaman ligin en durdurulamaz adamı olmayı başarıyor keza ligin en ufak adamlarından biri olmasına rağmen en büyük yürek onda.

İkinci ihtimalde de sezon sonunda Ivy'i sepetliyoruz ve kocaman bir salary cap açıyoruz. Gençlerimizle yola devam ediyor , bu salary cap'i da iyi değerlendirerek mevcut Pistons ruhunu koruyoruz.

Bu perspektiften bakıldığında hiç de fena durmuyor.

Ancak yine de öyle tozpembe yorumlar yapamıyorum. Geçen yıl Kidd takası için söylenenleri hatırlayın ve şimdiki Mavericks manzarasına şöyle bir bakın , o vakit beni daha iyi anlarsınız.

Ivy'nin bu yaştan sonra birilerine eyvallah edip tımar olması çok zor. Pistons ruhuna bürünür ve Sixers'la final oynadığı yıllardaki gibi bir hava yakalarsa ne ala , ancak bu ruh Ivy'nin yıllardır yapmadığı şeyleri gerektiriyor. Bunun en başında savunma ve disiplin geliyor.

Sheed'le nasıl bir ikili olacaklar gerçekten merak ediyorum :)

E oldu madem , tadını çıkarmak gerek. Hepimiz Iverson'uz :) Hadi hayırlı uğurlu olsun :)

Hiç yorum yok: