24 Kasım 2008 Pazartesi

Neler oluyor bize ?


İlhan Şeşen'in meşhur şarkısı geldi aklıma dün geceki Pistons - Wolves maçından sonra.
Ya da Teoman'ın '' Senden önce , senden sonra '' parçası ...
Pistons , tarihinde eşi benzeri nadir görülmüş bir hezimetle The Palace'dan Wolves karşısında 106-80'lik skorla mağlup ayrıldı.

Wolves başından sonuna değin önde götürdüğü maçı adeta eze eze aldı. Son çeyrekte aslarını dinlendire dinlendire , açık ara favori bir takım gibi , dalga geçercesine kazandı.

Pistons'ta bir takım dinamiklerin değiştiği doğrudur , ancak BasketbolTurkiye.com forumunda Lamar nickli dostumun tespiti de dikkatimi çekmedi değil.

Orjinal posttan aynen alıntı yapıyorum :

'' Iverson geldikten sonra Detroit Pistons 9 maç oynamış ve bunların 5'ini kaybetmiş. Iverson gelene kadar 4 maçta 4 galibiyet yapmışlardı. Bu 9 maçta yedikleri sayılar 103 , 88 , 92 , 102 , 95 , 104 , 89 , 98 , 106 ...


Kaybettikleri maçlarda genellikle aşırı fark yediler. Oynadıkları maçlarda rakibin guardları Harris 38 , Rondo 13 , Udrih 18 , Watson 17 , Fisher 9 , Nash 17 , Mo Williams 25 , Rondo 18 , Foye 21 sayılarla oynamışlar , assistler de cabası.


Harris , Foye , Rondo ve Watson bu sezonki kariyer rekorlarını Pistons'a karşı yapmışlar.

''
Iverson'un Pistons'a gelişini ilk başlarda eleştirmiş, takasın hemen öncesinde '' Korkunç bir senaryo '' isimli bir yazı girmiştim bloguma.

Sonraları takıma renk gelince , üstüne üstlük bir de Staples Center'daki Lakers gerdek gecesi vakası meydana gelince benim de bir çok kimse gibi gözüm boyandı , yalan yok.

Ancak şu manzara ve dün taşan bardak gösteriyor ki bu senaryo hakikaten korkunç.

Ha bir de Iverson'un gidişi - Billups'ın gelişinden sonraki Nuggets'in toparlanma sürecini aklıma getiriyorum ki sormayın.

Şayet böyle giderse ; Iverson sezon sonunda biten kontratıyla takımdan ayrılır , Pistons da FA piyasasına göz diker.

Olan koskoca bir sezona ve dimyata pirince giderken ( Ivy ) evdeki bulgurdan olan ( Billups ) Pistons'a olur.

Celtics'i hala yenemiyoruz , şu halle yenebileceğimizi de düşünmüyorum.

Şimdi ...

Günün sorusu : AI'ın bir sonraki durağı neresi olacak ?

Hiç yorum yok: