15 Mayıs 2008 Perşembe

NBA Günlüğü - 15 Mayıs

Carlisle Görev başına !


Orjinal Haber : Mavericks'in yeni koçu Rick Carisle Mavericks koçu olarak ilk kez çıktığı basın karşısında "Eğer sen Jason Kidd gibi bir oyun kurucuya sahipsen onu iyi kullanmak zorundasın. Agresif bir basketbol oynamamız ve fiziksel olarak da iyi durumda olmamız gerekiyor. Bu nedenle de yaz dönemini iyi geçirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Carlisle ayrıca, "Jason bu takımı tempolu oynatabilecek bir oyuncu. Ben onun lig tarihinin en iyi oyun kurucularından biri olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.


# 21'in yorumu : Tamamen kaosa kapılan Mavericks'te nihayet birilerinin başa geçip '' Ben buradayım , olay kontrol altında '' demesi Mavericks adına sevindirici. Carlisle çok yetenekli , bilgili ve tecrübeli bir antrenör. Onun Mavericks koçu sıfatıyla aralarında Dirk Nowitzki'nin de oturduğu basın tayfasına böyle bir açıklama yapması zannediyorum Teksas taraflarında '' Kızgın sulardan serin sulara '' etkisi yapmıştır. Keza Carlisle'ın koçluğu kesinleşene kadar ki süreçte öyle spekülasyonlar çıkmıştı ki değil Howard , Kidd ve Nowitzki'nin takası dahi gündeme gelmişti. Carlisle'ın gelişiyle Kidd ve Dirk'e odaklanması , bu ikilinin mutlaka takımda tutulacağına işaret. Ancak Howard için şimdilik çok geç gibi görünüyor.


Ron Artest nidaları ...






Orjinal Haber : Indiana Pacers'da görev yaptığı dönemde Ron Artest ile birlikte çalışan Rick Carlisle'ın,Sacramento Kings'li Ron Artest'i yeni takımında da görmek istediği belirtildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Carlisle, "O gerçekten de fark yaratan bir oyuncu. Birlikte çalıştığımız zaman o All-Star olmuştu. Ben hem onu hem de ailesini seviyorum. Fizik olarak çok güçlü ve karşısındaki her oyuncuyu yıldırabilecek bir yapıya sahip. Her coach onun gibi bir oyuncuyla çalışmak ister" dedi.


# 21'in yorumu : Bu tip takas ve transfer dedikodularını bu yaz sıkça duyacak , yaz boyunca da fos çıkmalarından ötürü ilallah diyeceğiz , bunu garanti edebilirim size :) Ancak bu kez iş ciddi olabilir. Carlisle'ın savunmayı seven bir koç olduğunu biliyoruz. Öte yandan Artest de kariyerinin en parlak yıllarını Pacers'ta Carlisle koçluğunda geçirmişti. İkilinin böylesine ortak paydada birleşmesi transfer adına umut verici. Bakalım ileriki günler ne gösterecek ?



Melo Nets'e mi ?


Orjinal Haber : Play-off ilk turunda L.A. Lakers'a süpürülen Denver Nuggets'da yıldız oyuncu Carmelo Anthony'nin, New Jersey Nets'e takas edilebileceği iddia edildi.


Daha önce Sacramento Kings başta olmak üzere bir çok takımla adı anılan Carmelo Anthony'nin, şimdi de New Jersey Nets'e gönderileceği söyleniliyor. Henüz tamamlanmayan takasın senaryosuna göre Nuggets, Carmelo Anthony ile birlikte veteran Marcus Camby'i New Jersey Nets'e gönderirken, karşılığında da Marcus Williams, Sean Williams, Josh Boone, Richard Jefferson ve Keith Van Horn'un kontrat haklarını alıyor.


Önümüzdeki günlerde daha da netleşmesi beklenen takas senaryosuna Nets uzunu Nenad Krstic'in de eklenebileceği gelen haberler arasında.


# 21'in yorumu : Dedim ya çok duyacağız bu tip senaryoları. Nets iyiden iyiye oyunu bozmaya niyetli gibi , Williams - Boone - Krstic üçlüsünü verirlerse boyalı alanda kimi oynatacaklar cidden merak ediyorum. O bölgeyi neredeyse tamamıyle Krstic götürüyor , Boone ve Williams da rotasyon darlığı sebebiyle normalde hakettiklerinden çok daha fazla süre ve sorumluluk alıyorlar. Camby süper hamle ancak yanında takviye güç olmadığı sürece 2 ileri 2 geri olur bu işin sonu.




Pek ihtimal vermiyorum bu takasa , ancak görünen gerçek şu ki Nuggets Carmelo ve Camby'i karşılığı ne olursa olsun bir şekilde elden çıkarmayı planlıyor.

D'Antoni 'den Starbury'e yeşil ışık ( mı acaba ? )

Orjinal Haber : NY Knicks'de göreve başlayan Mike D'Antoni, takımın sorunlu yıldızı Stephon Marbury'den yararlanmak istediğini belirtti.

New York sokak basketbolunun efsane oyuncusu Starbury'nin özellikle son yıllarda kariyerinde düşün yaşamasının kendisi için sorun olmadığını belirten D'Antoni, "Benim Stephon Marbury ile ilgili hiçbir ön yargım yada sorunum bulunmuyor. Ben onun çok yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca onunla çalışmak için de heyecanla bekliyorum" dedi.

Stephon Marbury hakkında olumlu açıklamalarda bulunan D'Antoni'nin, geçmişte Phoenix Suns'ta görev yaparken de yıldız oyuncu hakkında bu tarz bir demeç verdiği ve daha sonra da Starbury'i takas ettiği belirtildi.


# 21'in yorumu : D'Antoni ya bölf yapıp bitik ( ! ) Marbury'i kıymete bindirerek karlı bir takasla elden çıkarmaya çalışıyor , ya da ... Neyse bu kısmı pas geçeyim , kesinlikle blöf yapıyor olmalı. Yılda 6 milyon dolar kazanan bir Head Coach sanmıyorum ki pas geçtiğim kısımdaki ithafı hakedecek hale düşsün. Ortalık zaten Marbury'i sepetleme amaçlı takas senaryolarından geçilmiyor , biz de bunu yedik öyle mi D'Antoni ? :) Bir ihtimal Avrupai Toronto'yu kandırıp T.J Ford'u alabilirsiniz , ki bence en karlı çıkış yolu da bu olur. Calderon iyiden iyiye yükselmişken , aradan T.J Ford'u Marbury ve bir kaç ekürisi karşılığında sessiz ve derinden çekip almak çok akıllıca olabilir. Ne de olsa pek meraklı Marbury Avrupai işlere , İtalya'lara yerleşmelere falan ! Bilmeyenler için söyleyeyim , aynı Marbury bir kaç ay önce sezon kazanı fokur fokur kaynarken alakasız bir biçimde çıkıp '' İtalya'ya yerleşmek istiyorum. '' gibisinden açıklamalarda bulunmuştu.


Knicks'te Marbury ve hatta Nate Robinson yolcudur , demedi demeyin.

Hiç yorum yok: