18 Mart 2013 Pazartesi

Tecrübe nedir? Yenir mi?





Drogba'yı Süper Lig'de izlerken bende hayranlık uyandıran bir çok şeyin olduğunu söyleyebilirim. Gücü, kararlılığı, liderliği, karakteri, gol sezgileri... Her şeyiyle harika. Ancak en çok ilgimi çeken şey şu oldu; Drogba sahada yürüyor, yürüyen hali yetiyor!

Tecrübe soyut bir olgudur aslında, elle tutup gözle göremezsin. Hissedilen, hissettirilen bir şey işte... Ama futbolda Drogba'nın Süper Lig performansını, Basketbolda da Kirilenko'nun üstte videodaki performansını izlediğimde tecrübenin somutlaştığını hissediyorum. Son kez Drogba deyip NBA'e döneceğim, Afrika'lı yıldız potansiyelinin çok altında bir efor sarf etmesine rağmen oyuna öyle rahat etki ediyor ki, kelimelerle ifade edilir gibi değil. Var işte böyle oyuncular, 80 dakika yürür, 10 dakika koşar, maçı getirir. (Böyle deyince de aklıma ilk Sergen geliyor ya, neyse...)

Andrei Kirilenko sakatlık molasından sonra parkelere döndüğünde, bu sezon Adelman'ın yönettiği Rubio'lu, Pekovic'li, Kirilenko'lu ve Love'lı kadroyla ''acaba'' dedirten Timberwolves için çok geçti... Yine de aynı durumdaki Hornets'le harika bir maç oynadılar. Maçın son 15 saniyelik sekansını özette izleyin. Maç sonunu iyi oynamada tecrübenin nasıl bir faktör olduğunu somut bir biçimde gözlerinizle görün. NBA büyük bir platform, o an sahada genç ve tecrübesiz olsa da iki ayrı NBA takımı var, dile kolay. Ancak ben şunu hissettim izlerken; AK47'ye küçük gelmiş gibi sanki... Yaş ortalaması 25'i aşmayacak oyuncuların bulunduğu parkede kritik diyebileceğimiz saniyeler Kirilenko için oldukça rahat geçmişe benziyor. Tıpkı Drogba'nın ilk maçında Akhisar'ı bir kaç dakikada darmadağın etmesi gibi, Kirilenko'ya da küçük gelmiş resmen sahadaki oyuncular. Kariyerinde uluslararası düzeyde önemli maçlar ve bir çok kritik dakika oynayan AK47 için Hornets'i galibiyete götürecek iki topu savunulabilecek en iyi şekilde savunmak adeta çocuk oyuncağı olmuş.

Neyse, tek cümleyle ifade edilebilecek bir şey aslında bu, ama yine de yazayım istedim. Tecrübe nedir, gözle görülen bir şey midir? Bence evet.

Yeni Fanatik mesaimiz sebebiyle blog'a yazmayalı çok olmuştu, bu da bahanemiz gibi oldu bir yerde, tırnak içinde.
Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok: