8 Mart 2013 Cuma

Şimdi nerede : Renaldo Balkman




NBA'de Nuggets ve Knicks takımlarından tanıdığımız Renaldo Balkman, videoda yaptığı taşkınlıklar sebebiyle bu haftaki ''Şimdi nerede?'' sorumuza cevap olmayı başardı.

Knicks, Çin'den dönen J.R Smith'e yer açmak için Balkman'ı serbest bıraktıktan sonra görüntülerde izlediğiniz oyuncu Filipinler'in yolunu tuttu. Buradaki son durumu da malumunuz işte. Maç içerisinde önce hakemlere, sonra yardımcı antrenöre amiyane tabirle gider yapan Balkman, kendisini durdurmak isteyen takım arkadaşlarından biriyle ağız dalaşına başlıyor ve işin ucu kavgaya kadar uzanıyor.

Bir oyuncunun kariyer grafiğini bir anda serbest düşüşe geçirmesi için daha etkili bir yöntem var mı bilmiyorum. Hayır hayır, NBA'den Filipinler'e düşmesini kastetmiyorum. Allen Iverson'un Türkiye'ye, Tracy McGrady, Bonzi Wells, Stephon Marbury gibi isimlerin Çin'e gidebildiği bir piyasada Balkman'ın Filipinler'e gitmesi çok da şaşılası bir şey değil. Ancak öfkesine hakim olamayarak hakeme, antrenöre ve takım arkadaşına saldırabilen biriyle bundan sonra kim çalışmak ister bilemiyorum.

Balkman hakkında ileride bir kez daha ''Şimdi nerede?'' temalı bir şeyler yazarız ancak o yazıdaki şeyler çok daha trajik olabilir, diye düşünüyorum.


Hiç yorum yok: