29 Ekim 2009 Perşembe

NBA Günlüğü - 29 Ekim '09




NBA'de '' esas kavuşma '' kabul edebileceğimiz ikinci gecede tam 12 maç oynandı. Skor tablosu hemmen yan tarafta var , ben kısaca bir kaç maça değineceğim :


Toronto Raptors 101 : 91 Cleveland Cavaliers

Geçtiğimiz sezon ligin en çok maç kazanan takımlarından biri olan Cavaliers kadrosuna yaptığı Shaquille O'Neal , Anthony Parker gibi pozitif takviyelere rağmen sezona iki şok mağlubiyetle başladı. İlk gece Celtics'e evinde boyun eğen Cavaliers ikinci gün konuk olduğu yeni Raptors'a da Bargnani'nin etkili oyunuyla teslim olmak durumunda kaldı.


İlk iki maç değerlendirme için çok erken ancak yine de Cavaliers'dan hoş sinyaller aldığımı söyleyemeyeceğim. Lebron James'in 23 sayı 12 ribaund 11 assitle kariyerinin 25inci Triple Double'ını yaptığı bir gecede 91 sayıda kalıp ligin en etkili savunma yapan takımlarından biri olmalarına rağmen Raptors'dan 101 sayı yiyerek kaybetmiş olmaları düşündürücü. Raptors içeriden ve dışarıdan skor üretmekte hiç zorlanmadı dün gece. Keza içeride Shaq'in üzerine oynanan pick&roll'lar dışarıda da henüz yeni sezon itibarıyle tam oturmamış Cavaliers savunması onlara hazır rüzgarı da arkalarına almışken bol skor üretme imkanı sundu , onlar da bu imkanı iyi değerlendirerek ligin en oturmuş savunmalarından biri olarak tanıdığımız Cavaliers'a 101 sayı atmayı başardılar.


Bu maç aslında hepimiz Lebron - Hidayet kapışması bekliyorduk. Keza bu gece Hidayet'in Raptors'daki ilk resmi maçı oynayacağı gündü (Debut). Hido çok da ön planda olmasa da yine çok yönlü oyunuyla dikkat çekti : 12 sayı 7 ribaund 3 blok 3 assist. Yürüyedur Türk-oğlu. Her neyse , beklenen kapışma Bargnani'yle Lebron arasında oldu. İtalyan uzun maça tam 28 sayı sığdırırken , hücumda bir türlü durdurulamayan enerjisiyle aslında Cavaliers'ı yıkan isimlerin başında geldi. Onun 5 ribaundda kaldığı geceye All-Star uzun Chris Bosh 21 sayı 16 ribaund sığdırmayı başardı.


Cavs'ın savunmaya acilen önlem alması gerekiyor. İçeride Bargnani'yi hiç bir kombinasyonla durduramazken dışarıda da boş kalan adamların kestiği cezaya engel olamayarak bir ara eşitledikleri maçı kazanmayı başaramamış bulundular. Yorum için erken olsa da tedbir için bir kaç maç sonrası çok geç olabilir. Savunmaya acil çeki düzen gerekiyor '' Ring for the King '' teorisinin gerçeğe dönüşebilmesi için.


Son yorum , merakla beklenen Shaquille O'Neal için. Shaq hücumda her zaman olduğu gibi etkili , ona top indirildiğinde tabir-i caizse '' ölüsü yetiyor ''. Bir şekilde skora gidebiliyor Cavs Lebron'u Shaq'le kombine ettiği zaman. Ancak savunmada aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Shaq üzerine oynanan pick & roll'lar neticesi genelde sayı oldu dün gece itibarıyle. Bargnani'yi ve Raps'i coşturan da buydu aslında.


Boston Celtics 92 : 59 Charlotte Bobcats

Doğu'nun en büyük favorilerinden Celtics evinde Bobcats'i çok ama çok rahat geçti. Yoncalar ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri olma özelliğini harikulade koruyup pekiştirirken , hücum silahlarını kullanmadaki dengesiyle de beğeni topladı. Sheed çabuk adapte olmuş , KG son 2 sezondaki kadar yorulmayacağa benziyor. Şu Euroleague skoruna benzer tablodan sonra pek de uzun yoruma gerek yok aslında , Celtics içeride bildiğiniz o sert , savunmacı Celtics. Big three ve entegreleriyle de kolaylıkla skor üretiyorlar.


Bobcats ise alarm sinyalleri veriyor. Chandler Okafor'u aratacak mı bilinmez ama dün gece pek içaçıcı gözükmedi bana Chandler'ın manzaraları. Bobcats'in play-off gibi uçuk hayaller kurabilmesi için Chandler'ın beklenenin üzerinde birşeyler vermesi şart. Şu an için yük yine Gerald Wallace'un omuzlarına binmiş görünümü veriyor.


Maçta skor dağılımı dengedeydi , ancak yine de en göze batan isimdi belki de Rajon Rondo. Yeni ve fahiş rakamlı kontrat kovaladığını fark etmek pek de zor olmasa gerek.


Orlando Magic 120 : 106 Philadelphia 76'ers

Magic lige fırtına gibi başladı. İlk maçta Sixers'ı Iguodala'nın 8 sayıyla beklentilerin altında kaldığı maçta rahat geçtiler. Magic'te 15 numarayı bizim bildiğimizden farklı , daha esmer bir adamın giydiğini görmek ilk başta beni biraz şaşırtsa da bu yüzün ne kadar tanıdık bir sima olduğunu anımsadığımda onu oraya yakıştırdım açıkçası. Nets'te bıraktığı yerden aynı görevle aynı mevkiiyle devam ediyor VC. Forma numarası kadar sayı attı , hep o bildiğimiz formatıyla ; Atletik , cesur , fırsatçı ve hala çok iyi şut atıyor. Howard da ilk maçta taraftarı 21 sayı 15 ribaundla selamladı. Sixers'ın en skorer ismi 18 sayıyla Lou Williams.


***


Gecenin dikkatimi çeken bu üç maçı dışında en büyük sükseyi yapan ismi , her ne kadar takımı son saniye basketiyle 95-93 mağlup olmuş olsa da 27 sayı 15 ribaund 4 assist 5 de blok yapan Brook Lopez'di.


Ayrıca T-Mac ve Yao'dan yoksun Rockets'in Oakland'de Warriors'u yıkışı bence gecenin sürpriziydi.


Nash ve Damien Wilkins ise topun el yaktığı son saniyelerde takımlarını ipten alan isimler oldular.


Şimdilik hoşçakalın

Hiç yorum yok: