26 Haziran 2009 Cuma

Vince , Emir , Ricky , Draft , vs. vs.




İşte ben Viyana semalarında görev aşkıyla süzülürken bir gecede NBA'de olup bitenler :)
Vince Carter Magic'de !

Çok çok vurucu bir hamle oldu bence. VC'den bu yaştan sonra çok şey beklemiyor olabilirsiniz ama hedefleri olan bir takımda gerçek kimliğine bürünüp şovuna kaldığı yerden devam edebilir. Magic bence çok akıllıca bir hamle gerçekleştirdi. Carter'ın Nets'te ömrü zaten bitmişti. Bundan ziyade Cavaliers'ın Lebron - Shaq ikilisine , Celtics'in Pierce - Garnett ikilisine Doğu'da kafa tutabilmek adına Carter - Howard ikilisi oldukça ürkütücü gözüküyor.


Magic VC için Nets'e Courtney Lee - Tony Battie ve Rafer Alston'u gönderdi. Alston olayı biraz kafamı kurcalasa da Jameer Nelson gerçeğini hatırladıktan sonra içimdeki o kurt öldü.


Kafamda şimdi başka bir kurt var. Bildiğiniz üzere Hidayet Magic'de 15 numara giyiyor. VC de kariyeri boyunca bu numarayla forma terletti. İki soru kurcalıyor kafamı :)


1) Hidayet kalırsa 15'i kim giyecek ?

2) Aslında bu tam anlamıyla bir soru değil , Hidayet gittikten sonra kim ne giyerse giysin zaten. Burada vurucu nokta Hidayet gidiyor mu kalıyor mu konusu. Onu vurgulamak adına ikinci bir madde uyduruyorum müsadelerinizle.


Şaka bir yana , bu hamleden sonra Magic'in Hidayet için lüks vergisi ödeme olayı falan iptal olur gibi. Daha açık bir ifadeyle Hedo'yu gelecek sezon farklı bir takımda izleyeceğiz gibi gözüküyor.


Hidayet kalsa da gitse de Nelson-VC-Lewis-Howard muazzam bir dörtlü olur.


Crawford takası netleşti

Bir önceki makalemizde bildirdiğimiz Crawford takası resmi nitelik kazandı.


Rubio Wolves'a yar oldu

Uzun yıllar yeteneğiyle ve genç yaşta elde ettiği başarılarla adından söz ettiren İspanyol oyun kurucu Ricky Rubio NBA Draft'inde 5.inci sıradan Minnesota Timberwolves tarafından seçilerek NBA'e adımını attı. Bonservis sorunu hala akılları karıştırsa da 1990 doğumlu Rubio NBA için oldukça kararlı olduğunu ifade etti.


Emir NBA yolcusu

Ülkemizde Fenerbahçe Ülker forması giyen Boşnak asıllı Sloven oyuncu Emir Preldzic NBA Draft'inde ikinci tur 57.sırada Phoenix Suns tarafından seçildi. Lakin bu seçim Ömer'in Bulls tarafından ya da Semih'in Celtics tarafından seçilmesinden ötede bir fark teşkil etmiyor. Keza Emir Avrupa'da kalmaya ve burada kendini tamamıyle ıspat etmeden NBA'e gitmemeye kararlı. Buradan kocaman tebrikler Emir'e.


NBA Draft'ı tam liste

Buraya yapıştırmayacağım keza çok biçimsiz gözüküyor. TBF görevlileri tarafından hazırlanan basketbolseverler.com gayet güzel listelemiş. Buyrun link : http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/($$Lookup_BSV1_Tum_Haberler_View)/65AC5F0B87D2D349C22575E10022D19C?OpenDocument

2 yorum:

nahhh dedi ki...

hocam yazinizda ufak bir hata var galiba emir e sirp asilli demissiniz ama emir bosna asilli sloven vatandasidir ayricada muslumandir diye biliyorum ben.

Ahmet Melik SUBAŞI dedi ki...

Evet pardon ya ne alakaysa sırp yazmışız.
Bosna asıllı ve müslüman olduğunu biliyordum ama gereksiz detay olur diye yazmamıştım.Ki bunu da birinci ağızdan kendisinden duymuştuk şaşırmıştık.

Daha da komiği adamı sloven genç milli takımıyla izmir'de fırtınalar estirirken tanımıştık.

Neyse var her işte bir hayır , böyle blogumuzu hala duyarlı okuyucuların takip ettiğini öğrenmiş bulunduk.

Teşekkür ediyorum elcorte ;)