23 Haziran 2009 Salı

Doğu'da ince hesaplar



Doğu'nun iki devi ( Pistons'a artık ne kadar dev denecekse ... ) önemli bir takas görüşmesiyle gündemde.

Celtics'in Ray Allen ve Rajon Rondo karşılığında Pistons'tan Richard Hamilton - Rodney Stuckey - Tayshaun Prince üçlüsünü almak istediği yazılıp çiziliyor.

Benim bildiğim Celtics Rondo'dan , Pistons da Prince ve özellikle Stuckey'den kolay kolay vazgeçmez. Gene de 2010 öncesi her şey normal karşılanmalı , olur mu olur.
Pistons'un yeniden yapılanmaya ve taze kana ihtiyaç duyduğu , son sezonun ardından aşikar. Bugün bir çok otorite Pistons için aynı kanıyı dile getiriyor ; '' Takımın artık başarıya aç , ateşleyici genç isimlere ihtiyacı var. Mevcut efsane kadro eskisi kadar istekli değil.''
Aynı görüşü nispeten paylaşıyorum. O efsane Pistons büyüsü bozulmuş gibi. Billups'ın gidişi ( ve dolayısıyla Iverson'un gelişiyle ) iyice kulvar dışına çıkan takım hala toparlanabilmiş değil. Takım yine güçlü ama bu gücün kontrolü yok , önceki kadroda her oyuncu belli bir disiplin çerçevesinde üzerine düşen göervi yapar , fazlasına kafa tutmaya cüret etmezdi.
Iverson'un olduğu bir takımda kurduğum bu son cümlenin gerçekleşmesi imkansız.
Billups'lı bir takımın da ne denli şaha kalkabileceği , ne denli bu disipline bürünebileceği Nuggets'in bu sezon yaptıklarına bakılarak görülebilir !
Geçen sene Nuggets'i yerden yere vururdu tüm NBA medyası. Vurulmayı da hak ediyorlardı doğrusu. Bu sezon gösterdikleri gelişim , benim NBA tarihinde gördüğüm en büyük sükselerden biriydi. Bunu Iverson'u sepetleyerek başardıkları kadar Billups'ı alarak da başardılar. Bence en az Lakers'ın Gasol'ü Grizzlies'den çalması kadar kıymetli bir hamleydi.
Her neyse , Pistons'un genç ve yetenekli bir kadro kurmaya ve yeniden o ateşleyici Pistons atmosferiyle zirveye kafa tutmaya niyeti var , doğru olan da bu. Rondo ve Allen akıllıca bir hamle olabilir , her ne kadar Allen emekliliğe göz kırpsa da Rondo artık kendini fazlasıyla ıspat etmiş durumda bir oyun kurucu olarak Pistons'a çok şey katabilir.
Ancak bunun bedeli Tayshaun + Rip + Stuckey olmamalı. Bence Pistons Stuckey'den ve Prince'den vazgeçmemeli.

Hiç yorum yok: