13 Nisan 2016 Çarşamba

Warriors'un bu sezon kırdığı rekorlar


Rekoru egale eden Warriors namına hepimiz 73 rakamına kilitlendik ancak sezon içerisinde kırdıkları başka rekorlar da var.




NBA'de bu gece normal sezonun son maçları var. Tam 28 takımın sahne alacağı final gecesinde iki gözümüzden biri Golden State Warriors'da, diğeriyse Kobe Bryant'ın son kez formasını giyeceği Los Angeles Lakers'ta olacak.

Kobe'nin üç farklı onluğa damga vuran muhteşem kariyerine şapkaları çıkararak söze başlayasım var ama onu başka bir post'a sakladım. Kobe gibi bir ezberbozanı şuracığa iliştirip Warriors gölgesinde değerlendirirsek Allah çarpar adamı.

Bu gece olağanüstü bir şey olmaz da Golden State Warriors, Memphis Grizzlies'i yenerse 73-9'luk muhteşem bir rekorla NBA tarihine geçecekler. Bu rekor yeniden kırılabilir mi? Zannetmiyorum. Bir takımın böyle bir dominasyonla şu noktaya gelmesi başlı başına çok zor bir şey zaten; onun da ötesinde rekor uğruna Play-Off arefesinde sakatlık vs. riskeri alabilecek teknik ekip daha var mıdır bilmiyorum.


Bu ligden binlerce karakter gelip geçti. Hem oyunculuk, hem de antrenörlük kariyerinde bir sezona 72 galibiyet sığdırabilmiş bir adam daha yok. Muhtemelen olmayacak da.

Şahsen geçen hafta evindeki yenilmezlik serisini bu adamlara teslim etmiş bir Spurs'lü olarak yüce liderimiz Gregg Popovich'in ''Ne rekoru yahu, biz NBA şampiyonluğu derdindeyiz'' minvalindeki demecini anımsadım şimdi.

Neyse... Rekoru egale eden Warriors namına hepimiz 73 rakamına kilitlendik ancak sezon içerisinde kırdıkları başka rekorlar da var.

Halihazırda NBA tarihinde bir sezonda en çok maç kazanma rekorunu 1995-1996 sezonunun Chicago Bulls'u ile paylaşan Warriors, bu sezon 34 deplasman kazanarak bu alanda da bir NBA rekorunu eline geçirdi. Ayrıca bir sezonda bir takıma iki kez kaybetmeyen tek ekip oldular. Bununla birlikte bu sezon üst üste iki kez yenilmek nedir bilmez oldular. 1995-96 sezonunun Bulls'u, o sezon 2 gün içinde üst üste Denver ve Phoenix deplasmanlarını kaybetmişti.

Aşağıda TeamRankings.com kaynaklı Warriors sezon istatistikleri var. Bunlar tarihe bir rekor olarak geçecek mi bilmiyorum ancak Warriors, aşağıda sıraladığım kategorilerin tamamında lige liderlik ediyor:

- Maç başına sayı
- Maç başına hızlı hücum sayısı
- Maç başına asist
- Maç başına savunma ribaundu
- Asist üzerinden gelen basketler
- Asist/Top Kaybı oranı
- İki sayılık atış yüzdesi
- Üç sayılık atış yüzdesi
- Maç başına üçlük deneme sayısı
- Maç başına üçlük isabeti
- 1. Çeyreklerde atılan sayı
- 2. Çeyreklerde atılan sayı
- 3. Çeyreklerde atılan sayı

Kalanını merak edenler için tablolar aşağıda. Yanında diyez (#) yer alan rakamlar ligdeki sıralamayı gösteriyor.





Birçoğumuz Kobe'yi izliyor olacak biliyorum ama yine de belirtelim. Warriors'un 73. galibiyet için çıkacağı Grizzlies maçı, bu gece sabaha karşı 05:30'da Oracle Arena'da oynanacak.

Hiç yorum yok: