25 Nisan 2016 Pazartesi

Hakemlere ceza yok mu?


Pistons guardı Reggie Jackson ise tatile çıkmadan önce ilginç bir öneride bulundu.



'Güle güle...!'
Cleveland Cavaliers, Doğu Konferansı Play-Off İlk Turu'nda Detroit Pistons'ı, seriyi domine eden Kyrie Irving'in bu sözleriyle süpürdü: Güle güle!

Cavs serinin dördüncü maçını The Palace'ta kazanarak adını yarı finale yazdırırken, maça orta sahadan attığı üçlük ve 31 sayıyla Kyrie Irving damgasını vurdu. Henüz 24 yaşındaki bu adam, dört maçta sırasıyla 31, 22, 26 ve 31 sayı atarak Play-Off'un ilk turunun en parlak performansını gösterdi.


Bu maç ve seriyle ilgili dikkat çeken bir diğer detay ise Tyronn Lue'nun buz adama bağlaması. Daha birkaç hafta önce havlu askılığı muamelesi görüyor dediğimiz bu adam; dün geceki maçtan sonra öyle bir güven tazeledi ki, Cavs Forveti Tristan Thompson'a seri sonrası şu sözleri söyletti:

''İlk Play-Off deneyimi için hayli iyi iş çıkardı. Bu konuyu kendi aramızda da konuştuk. Özgüveni muazzamdı. İlk kez Play-Off oynuyor ve onun yerinde olabilecek birçok kişi böyle bir durumda biraz gergin olur, molalarda ne söyleyeceğini bilemez falan... Ama T-Lue öyle değildi, korkusuzdu. Daha önce bunu deneyimlemiş biri gibi ne yapacağını biliyordu. Bu tip büyük anlarda birer oyuncu olarak ona yardım etmeye çalıştık. Bu seri ona açıkçası tık demedi, bu çok görebileceğiniz bir şey değildi. Bench'te otururken ona bakıp 'Hadi canım, vay be' gibi tepkiler verdik. İlk Play-Off'unu oynayan biri için tık demedi.''

Tuhaftır ki Lue bunu, Stan Van Gundy gibi bir Play-Off tecrübesi karşısında başardı. Daha enteresanı; Lue oyunculuk döneminde SVG'nin öğrencisi olmuştu.

Ve şimdi... Son topun savunmasında Reggie Jackson'ı basketbola küstüren Kyrie Irving, The Palace tribünlerini tatile gönderiyor:


Reggie Jackson'ın ise ilginç bir önerisi var. Jax'e göre hakem hataları oyuncuların motivasyonlarını düşürüyor, performanslarını etkiliyor ve biri buna dur demeli. Jackson, maç sonrası çıktığı basın toplantısında NBA'in hakemleri hatalı ya da şüpheli kararları için cezalandırmaları, hatta gerekirse ihraç etmeleri gerektiğini söyledi.



Belki NBA özelinde unutulup gidecek bir anekdot bu; muhtemelen birçok insan Jackson'a ''Üst üste dört maç kaybederken hakemler mi hatalıydı?'' diye sorup geçecek; ancak NBA ve bu seriden ziyade genel olarak, tüm branşlarda haklılık payı yok değil bu önerinin.

Hakemlere yönelik somut bir ödül-ceza sistemi gayet şık bir hareket olabilir.

Hiç yorum yok: