21 Nisan 2016 Perşembe

NBA Draftı'na girmek ister misiniz?


Bu hayli mümkün. En azından teorik olarak hepimiz birer Free Agent'ız.


Furkan Korkmaz'ın ilk 20'de anıldığı 2016 NBA Draftı ekseninde bu yıl o kadar çok Türk oyuncunun (Berk Uğurlu, Egemen Güven, Kenan Sipahi, Metecan Birsen, Ege Arar, Okben Ulubay...) ismi anıldı ki, içimizden tahtası eksik birinin çıkıp 'Ben de başvuracam' demesi işten bile değil.

Türkiye'den henüz böyle bir girişim çıkmadı ama Amerika'da örneği var.

Evet, isterseniz siz de NBA Draftı'na kaydolabilirsiniz. Yaşınız ya da statünüz elverişli değilse bile bir 'Free Agent' olarak istediğiniz NBA kulübüyle görüşme hakkınız hala sizde saklı.

Yaşanmış hikayesi var; buyrun:


3 yıl önce yaşanan olayda 25 yaşındaki bu eleman, 2013 NBA Draftı'na katılmak istediğine dair bir e-mail'i NBA'e gönderiyor. Formu falan doldurmuş, e-mail'e eklemiş.

Yani adam inanmış beyler. Adam inanmış.

E-mail'deki imzanın üstüne veda cümlesi olarak ''Binlerce gülücük gönderiyorum size'' mesajı iliştiren biri Miami Üniversitesi'nden nasıl mezun olabildi onu bilemiyorum, lütfen sormayın.

Ve sıkı tutunun. Mesajınız var.


NBA'den gelen, antetli kağıda basılmış, Vice President imzalı mektupta şöyle yazıyor:

''27 Haziran 2013'te yapılması planlanan 2013 NBA Draftı'na katılma isteğinizle ilgili, 19 Nisan 2013 tarihli mektubu aldık. Mektubunuzda belirttiğiniz göre 2010'da kolejden mezun olmuşsunuz. Bunun bir sonucu olarak okuldaki son yılınızdan itibaren Draft hakkınız var ve şu anda da herhangi bir NBA takımıyla anlaşabilecek bir serbest oyuncu konumundasınız.''

Yani aslında arkadaşlar; teorik olarak hepimiz birer Free Agent'ız. Bileğine güvenen varsa tutmayın küçük enişteyi.

Dipnot: 2013 NBA Draftı'nın 1 numarasının Anthony Bennett olduğunu düşünüyorum da... Boş bir cesaret değilmiş elemandaki.

Bennett 1 numaradan seçiliyorsa biz niye seçilmeyelim ki?

Bonus: New York'ta yaşayan bir blogger, 2015 NBA Draftı'nın yapıldığı gecenin sonunda halkın arasına basketbolcu tavrıyla karılıp Utah Jazz tarafından Draft edilmiş gibi yaparak bütün gece New York'ta gününü gün etmişti.



Hiç yorum yok: