16 Aralık 2008 Salı

Ricky Rubio - Brandon Jennings


SLAM Amerika'nın temsilcilerinden Lang Whitaker geçen hafta oynanan Barcelona'ya , Lottomatica Roma - DKV Joventut maçını seyretmeye gitmiş. Tabi onun maça bakış açısı Roma vs. Joventut'tan ziyade Ricky Rubio vs. Brandon Jennings şeklinde. Lang'in maç hakkında aldığı notlardan bazıları :

- Jennings çok daha hızlı , çok daha çabuk , fiziği daha iyi ve sahadaki bir çok kişiden çok daha iyi bir sıçrama yeteneğine sahip.

- Oyunun koptuğu bir anda Brandon topu üç sayı çizgisi civarında alıyor , içeriye kat edip sıçrıyor , havada neredeyse 360 derece dönüyor ve yere inmeden önce Hudson'a bir pas indiriyor , ve basket ... Eğer ESPN Dünya spor medyasının lideri olduğunu iddia ediyorsa bu hareket bu gecenin Top 10'unda yer almalı.

- Bana sorarsanız sahadaki en yetenekli iki oyuncuydu Ricky ve Brandon. Ricky tek eliyle oynarken bile topa çok hakim. Potaya fazla bakmasa da assistleri , top çalmaları ve ribaundlarıyla komple bir oyun oynuyor.

- Bence Brandon'ın Avrupa'yı tercih etmesi çok da iyi bir fikir değil. Tamam şimdi kendisine süre ve fırsat veren bir takımda önemli roller üstleniyor doğrudur. Ancak ABD'de bir koleje gitseydi , daha fazla şut atma , zone savunmalara karşı daha fazla hücum imkanı , kendisine yatırım yapan bir koç ve de rakibin en sıkı oyuncusunu savunma görevini bu kadar sık almama gibi şeyleri yapmak zorunda kalmayacaktı. Ancak şimdi adeta ip üzerinde bir cambaz gibi. Pick and roll'ları kusursuz oynamak zorunda , savunmada asla açık vermemeli , yıldız oyuncu sıfatıyla takımını , taraftarlarını , koçu ve yönetimi idare etmek zorunda.

- Brandon'un hücumuyla Ricky'nin savunmasını birleştirirseniz , ortaya kusursuz bir 1 numaralı Draft seçimi çıkar. Eğer birini seçmek durumunda olsaydınız hangisini alırdınız diye sorarsanız , ben her ikisini de derim.

Hiç yorum yok: